Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kafetetka

co dajecie na komunię?

Polecane posty

nie daje pieniedzy-kupilam ladny rower ,pieniadze nie sa dla dziecka powinno sie z prezentu cieszyc

Gość chuferowa
Moj chrzesniak ma za rok komunie i juz sie obawiam, jaka moda przyjdzie za rok:/ Heh, ale na szczescie to dosyc dobrze wychowany chlopczyk. Niezbyt bogato zyja, zreszta nawet to nie w rodzinie a dziecko znajomej mojej mamy. Ale jak bede miala jakies wieksze mozliwosci finansowe to kupie mu cos porzadniejszego.

Gość jaaa ccc
ja jako samotna ciotka dom 2x 50 euro, mam dwie komunie w tym roku a niech sobie dzieciaki zbieraja na co chca

mój mąż jest akurat chrzestnym :) składać się z nikim nie będę bo wszyscy kupują drogie prezenty a mnie teraz nie stać na to. spodobał mi się pomysł ze sztalugami :)

no rób jak chcesz, tym bardziej że mąż jest chrzestnym tonie wiedziałaś rok wcześniej że chrześniak będzie miał komunię ? obudziłaś sie wczoraj? trzeba było jakoś troszeczkę uskładać a nie dziada strugać na przyjęciu komunijnym sztalugi ? od ilu osób , macie dziecko jeszcze ?

Gość hgvvkklknjl
ja nie kupuję perfum za 400zł i akurat u nas to dużo pieniędzy, sztalugi-bardzo fajny pomysł

jak dziecko dobrze wychowane to jeszcze pół biedy. gorzej jak jest w stanie przy wszystkich powiedzieć, że prezent mu się nie podoba albo jest za mało pieniędzy (tak jest w moim przypadku niestety :O ) czasami ręce opadają jak się takie dziecko panoszy a rodzic się śmieje jakie to ma cwane dziecko....

Gość wingrotta
Co to za prezent te sztalugi? Do malowania? Będzie jak Matejko! Ludzie opamiętajcie się. Po co to dzieciakowi! A jak nie lubi malować, rysować!

Aliksandra Ty jesteś beznadziejna :o Autorko nic sie nie przejmuj, kup to na co Cię stać, w końcu nie o to chodzi w byciu dobrym chrzestnym żeby dawać kosztowne prezenty. A poza tym prezenty maja sie podobać dziecku, na przykład moja siostra, która w przyszłym roku idzie do komunii nie cieszyłaby sie z quada ani z laptopa.

słuchaj aliksandra, po pierwsze rok temu dzieciaki nie miały jeszcze tylu rzeczy co teraz, rok temu było mnie stać na quada, a teraz mam kryzys. nie będę dziecku 8 letniemu dawała 1000zł bo ma komunię a później swojemu dziecku nie będę mogła kupić czekolady bo nie będę miała kasy. zdaje się, że jak Twoje dziecko będzie szło do komunii to goście dostana listę prezentów jakie będą mieli kupić, albo zakaz wstępu :O tak mam dziecko i nie kupuję mu wszystkiego po kolei.

akurat dziewczyny lubią malować, mają wystarczająco dużo miejsca aby rozkładać je sobie gdzie chcą. nie jest to bardzo kosztowne a wiem, że byłyby zadowolone. może kupiłabym coś innego, ale co?

Gość ja miałam 20 lat temu
Dobrze, że nie jestem chrzestną :o A najbliższa komunia w bliskiej rodzinie za jakieś 4 lata, może do tego czasu przyjdzie na rodziców opamiętanie i "moda" na skromność.

jak lubią malować to dokup farby , płótno na obraz, ramy itd a nie - sztalugi do postawienia buhahahaa

w takim razie możesz kupić kijki do nart , resztę sobie dokupią bo lubią jeździć na nartach :D

Ja odradzam farby i płótno :) Dzieci rysują na sztalugach na specjalnym bloku do pasteli :) dokup pastele olejne i terpentynę :) Dziecko rysuje obrazek i potem delikatnie pędzelkiem rozprowadza terpentynę, gotowy obrazek wygląda jak wykonany farbą.

aliksandra idź lepiej się przewietrzyć bo chyba Ci tlenu brakuje, takie głupoty piszesz...

WITAM JESTEM MAMĄ TEGOROCZNEGO KOMUNISTY KTÓRT TEŻ MA DUŻO KLAMOTÓW RODZINKA ZRZUCA SIĘ NA QUADA -CHYBA BĘDĘ MUSIAŁA ZAINWESTOWAĆ W PAMPERSY BO MAŁY NA PEWMO ZLEJE SIE ZE SZCZEŚCIA

aliksandra to chyba oczywiste, że jak kupię sztalugę to od razu z farbami i innymi akcesoriami... dla Ciebie nie jest? idź już szybciutko na to powietrze!!!

własnie tak jak pisała ANNA 1000 NOCY dzieciaki mają mnóstwo klamotów, zabawek,wszystko poupychane w szafach, garderobach, strychach uważam że kupowanie kolejnych klamotów nie ma sensu bardzo dobrze że rodzina sie składa na coś konkretnego uszanować trochę rodziców tego dzieciaka i nie zawracać im głowy duperelami albo daj pieniądze + pamiątka komunijna z wpisem sztalugi sami sobie kupią

Gość eMkaeMka
A ja kupiłam chrzesniakowi konsole PlayStation 3,bo o tym własnie marzył:) A za 3 tyg idziemy na komunie do koleżani i kupiliśmy Nindendo DS,bo jej koleżanki mają a mała nie.Rodzice jej nie kupią,bo...po co jej,a ona od ponad roku wierci im o to dziure w brzuchu:) wiec dostanie w prezencie:)

ALIKSANDRA NAPISAŁA ŻEBY DAĆ PIENIĄDZE MOŻE DZIECKO NA COS SKŁADA PIENIĄŻKI TO PO KOMUNII Z WIĘKSZA GOTÓWKĄ I Z POMOCĄ RODZICÓW KUPI SOBIE UPRAGNIONĄ RZECZ W ZESZŁYM ROKU MOJEGO MĘŻA CHRZESNIAK DOSTAŁ WIERZĘ STEREO BYŁ WNIEBOWZIETY JEDNAK WSZYSTKO ZALEŻY DO ZASOBU NASZYCH KIESZENI :)

niby fajne ale co dziecko będzi z tym robiło ? jak dułgo będzie się tym bawić bo mi osobiscie znudziło by sie po 15 minutach. i po jakim czasie wyladuje w koszy z zabawkami ?

tablica szpilkowa na komunię :O jesuuuuu wymyślanie na siłę pomysłu na bezużyteczny gadżet mnóstwo jest takich gadżetów typu obrazy dwustronne przelewające sie zegary lub lustra z tłem własnym nonsens wyrzucanie pieniędzy do sedesu i spuszczanie ich z wodą

KAŻDY prezent będzie dla jednego superowym prezentem a dla innego wyrzucaniem w błoto :o ja na przykład niektórym w rodzinie nie dałabym kasy bo wiem, że rodzice sobie ją wezmą bo sie wykosztowali na uroczystość a dziecku nic nie kupią za to.

a co cię to obchodzi że rodzice nie kupią dziecku tylko wezmą sobie ? może utrzymują dziecko i potrzebują wpłacić na angielski ? może chcą opłacić mieszkanie ? w końcu to też dla dobra tego dziecka teraz jest demokracja A NIE KOMUNA dziecko co chce to ma bo wszędzie można wszystko kupić lepiej niech sobie uskłada parę groszy od różnych ludzi i sobie kupi konkretnego a nie żeby skończyła sie komunia na dwóch workach klamotków

Wolę żeby dziecko miało coś dla siebie, w końcu to prezent dla niego i ono ma sie cieszyć. A rodzice mają obowiązek utrzymywać dzieci :) nie muszą robić wystawnych przyjęć, zapożyczać sie żeby pokazać sąsiadom jaką uroczystość zrobili...

Gość urttfgffrjuiop0[-9876
ANNA 1000 NOCY quada- tylko zebys potem nie zakladala topiku-moj synek zabij sie jadac quadem idiotyzm zeby dzieku w tym wieku pozwolic na cos takeigo !!!!!!!!!!!!!!!!!!