Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pudelek Pepssi

Kto ma M3 - 2 pokoje i więcej niż jedno dziecko ?

Polecane posty

Gość Pudelek Pepssi

Nie żałujecie? Ja kiedyś dzieliłam pokój z bratem i jakoś przeżyłam, mąż dzielił pokój z bratem i nie wspomina tego jakoś miło.... My mamy tylko 2 pokoje, jedno dziecko i mąż nie chce drugiego tylko dlatego, ze dzieci miałyby wspólny pokój. A tak to bardzo by chciał. Jak się mieszka Waszym dzieciom? Czy wiedząc jak wygląda życie więcej niż jednego dziecka w jednym pokoju nadal byście się zdecydowały/zdecydowali na więcej niż 1 dziecko?

Gość do autorki pisze...
M3 tępaku to 3 pokoje a nie dwa:O

ja mam 2 pokoje i mały mieszka z nami a córka w swoim ale ona w październiku chce się wyprowadzić więc się rozluźni ;)

Gość ło matkoooo
5-cio letnie dziecko z Wami w pokoju???????????????????????????? i to pewnie jeszcze w tym gościnnym :D:D:D

Gość Pudelek Pepssi
od kiedy M3 to 3 pokoje ? :D

Gość staedtler
M-3 to 2 pokoje.

Gość cerrutin
do autorki pisze... buehehe aleś się zbłaźniła :D nie wierzęęęęęęęęęęę haha, nie ma to jak kogoś zjebać, a w głowie mieć zamiast mózgu kalarepę:D m3 to 2 pokoje pustaku jeden :D

Zanim nazwiesz kogoś tępakiem - określenie m1, m2, m3 i m4 ma się do powierzchni mieszkania w metrach, a nie do ilości pokoi :D M-1 od 25 do 28 m2 M-2 od 30 do 35 m2 M-3 od 44 do 48 m2 M-4 od 56 do 61 m2 M-5 od 65 do 70 m2 M-6 od 75 do 85 m2 to tak w skrócie, teraz te normy już raczej nie obowiązują, ale dalej niektórzy ich w mowie potocznej używają ;)

Gość Pudelek Pepssi
To ja się nawet w M4 łapię wg powyższego schematu... ale jakoś mi to standardu życia nie podniosło ;) to w takim razie update- kto ma 2 pokoje i dzieci mieszkające razem(w pokoju rzecz jasna)?.... :)

Gość Pudelek Pepssi
chociaż się nie łapię... bo M3 teoretycznie do 48 m, a M4 od 56.... to gdzie jest 50 m?

to jest tak w skrócie ;P To była głębsza logika za czasów komuny ;P Były do tego jeszcze widełki w górę i w dół, np za ślepą kuchnię w dół, za jasną w górę itd itp Nie należy się do tej myśli przywiązywać ;) ;) Np Dzieci mojej kuzynki mają wspólny pokój 5,20 x 2,60 a moje w to miejsce mają 2 pokoje: 2,60 x 2,60 (na osobę) Moim to wystarcza, mniej sprzątania ;P

Gość ja mam 2 pokoje
i mam 5 letnią córkę i jestem w drugiej ciąży

brak pokoju nie może być powodem powstrzymującym od urodzenia kolejnego dziecka...

Gość to tego nie wiecie??
M3 to 2 pokoje + kuchnia= 3 pomieszczenia M4 to 3 pokoje i kuchnia = 4ry pomieszczenia

zalezy od charakteru przyjaciolka cale zycie mieszkala z siostra w pokoju i przezyla, inna kolezanka nie wyobraza sobie miec pokoj sama. a ja nie wyobrazam sobie go dzielic :) moj pokoj byl jedyna oazą, moim terytorium, gdzie mogłam miec troche prywatności, intymności - bez tego u mnie ani rusz, dlatego zalezy to od charakteru :) ja akurat bym sie meczyla i to bardzo, podejrzewaz ze skonczylo by sie depresją ;p musze miec swoj kawalek ja swoich dzieci nie bede do tego zmuszac, planuje 2ke, wiec mieszkanie bedzie kupowane pod to (3 lub 4 pokoje)

Gość to tego nie wiecie??
a niby czemu nie moze byc powodem? to ma na klatce schodowej chowac dziecko? albo jak sledzie?w jednym pokoju?

Gość LILILILIJKUYKUKUK
MojA CIOTKA WYCHOWAŁA 7 DZIECI W DWUPOKOJOWYM MIESZKANIU I NIKT, NIKT NIGDY ZŁEGO SŁOWA NIE POWIEDZIAŁ, NIE NARZEKAŁ, A TERAZ TO DOROŚLI PORZĄDNI WYKSZTAŁCENI LUDZIE SZANUJĄCY OJCA MATKĘ, METAŻ TO NIE WSZYSTKO :/

Mam dwa pokoje i dwie córki.Z racji,ze 2 dziewczyny mam,to jakoś się zgadzają.Przez pierwsze 6 lat małżeństwa siedzieliśmy w jednym mniejszym pokoju we czwórkę.To był istny horror!!W większym pokoju mieszkali teściowie z 15 letnim synem:Odżyliśmy dopiero jak teściowie skończyli budować dom i się przeprowadzili.Teraz jest spoko.Starsza córa wyjechała na studia do innego miasta a młodsza ma pokój dla siebie calutki:)

Gość dresssannnaa
wspólny pokój to tylko jeden z wielu aspektów, który wpływa na stosunki między rodzeństwem nie jest to najważniejszy aspekt wg mnie.....dzieci nie koniecznie będą powielały wasze stosunki z rodzeństwem znam rodziny / małe mieszkania/gdzie dzieci rywalizują między sobą i takie. które się wspierają...

Gość w życiu roznie bywaa
Kiedy dzieci są małe wspólny pokój nie jest żadną przeszkodą. Kiedy dorosną i potrzebują prywatności sytuacja się zmienia, ale do tego czasu sytuacja materialna, mieszkaniowa może się bardzo zmienić. My całe życie myśleliśmy, że pozostaniemy na 2 pokojach, że sytuacja się nie zmieni, a los płata figla i teraz mamy 4 pokoje.

Gość nie mieliście prawa tak zrobić
Ja na przykład nie wyobrażam sobie, że np. dorastający chłopak dzieli pokój z dużo młodszą siostrą :o I w ogóle - brat z siostrą jakoś mi nie gra w jednym pokoju, może tylko do pewnego momentu, ale już w wieku dojrzewania absolutnie sobie nie wyobrażam! U mnie z kolei brak czwartego pokoju stoi na przeszkodzie do urodzenia dziecka w ogóle. Nie mielibyśmy nawet gdzie wstawić łóżeczka :o

Ja mieszkalam w pokoju z siostra, ktora ma zupelnie inny charakter niz ja. Roznica wieku- 3 lata. Poki bylysmy male, wszystko jakos sie zgrywalo. Ale jak poszlysmy do szkoly, to zaczal sie horror. Siostra ciagle podkradala mi ubrania, zagladala do szaf, biurka, przesiadywala w pokoju, jak mialam gosci, wieczorami nie pozwalala sie uczyc- musialam sie uczyc w kuchni lub w lazience. W pokoju ciagle byl syf, bo jej sie sprzatac nie chcialo, a ja nie zamierzalam jej wyreczac. Zadnej prywatnosci, ciagly stres. Mam musiala ciagle interweniowac, ale przeciez nie mogla ciagle stac nad nami z batem, zebysmy sie zgodzily. Nie polecam wiec. Rowniez wsrod znajomych widzialam takie uklady- ciagle wojny, przedzielanie pokoju linia, klotnie, robienie sobie na zlosc. Mam jedno dziecko, bo moge zapewnic jeden pokoj. Poki nie bede miec widokow na nastepny pokoj, nie bede nawet myslec o poczaciu nastepnego dziecka.

Gość gdr56
Fantazjowac to mozna:) ja mam 38l niemam mieszkania i miec nie bede w zyciu, wynajmuje kawalerke 20m,maluska ze przejsc niema jak ale jestrm w niej tylko z mezem i ciesze sie ze stac mnie na wynajecie chociz tego, wychowaąlm sie w domu bez kibla i ogrzewania i zyje z matka ojcem i siorka w jednym pokoju i kuchni.siku roblismy na zewnatrz w wychodku, latem ok, ale jak wspomne zime to mi słabo sie robi.Ja na dzieci sie niedecyduje z tej racji z e zadnego lokum niemam, a wy dwa pokoje i mało?

Gość blankaaaaaaaaaaaa
Wiesz ludzie mają jeden pokój i też jakoś żyją - bo muszą. 2 pokoje dla niektórych to już luksus :) mi osobiście jak byłam młodsza nie uśmiechało się mieszkać z siostrą. Jest ode mnie 7 lat młodsza....więc do pewnego wieku jeszcze spoko, ale np. gdy miałam te 14 lat a ona 7 to już przestało mi się to podobać. Na szczęście mieszkaliśmy w swoim domu, były 4 pokoje więc rodzice zrobili siostrze osobny. Także wydaje mi się iż dzielenie pokoju z rodzeństwem może być fajne ale do czasu :P każdy potrzebuje trochę prywatności.... Poglądy typu "kiedyś mieszkaliśmy w trójkę w jednym pokoju" są przestarzałe. To było kiedyś i praktycznie większość tak mieszkała. W dzisiejszych czasach wydaje mi się iż trzeba zapewnić lepsze warunki dzieciom :) nie cofajmy się tylko ruszajmy do przodu :)

Gość swedefrrfeerwe
my mamy 2 pokoje i dwojke dzieci, 7 i 3 latka. Mieszkaja razem w pokoju i na razie jest spoko.

Gość MOIM ZDANIEM TO EGOZIM
nie moc zapewnic dzieciom normalnych warunkow, kazde dziecko marzy o wlasnym pokoju, a juz szczegolnie nastoatki. A argumenty,ze kiedys sie zylo w jednej izdebce sa bezsensu:O Bo jak ktos juz napisal powinniesmy isc do przodu, a nie sie cofac.

Gość autorka ma macice na mózgu
albo zamiast mózgu. Bo mnożyć się będzie jak krowa rozpłodowa ale warunków dzieciom już nie zapewni :o współczuję twojemu mężowi trucia dupy. U mnie warunki były kiepskie i bardzo źle to wspominam, nie życzę twoim dzieciom :o

Gość w łózku rozum jest potrzebny
ja mieszkam na ścianie wschodnie i muszę powiedzieć, że ponad połowa rodzin ma dwoje i więcej dzieci mając dwa pokoje, mam min. sąsiadkę, co ma 4 już dorosłych dzieci i obecnie wszyscy sie cisną w tych dwóch pokojach, masakra, no ale na głupotę rodziców nie ma rady, rozmnażają sie jak króliki nie myśląc o dzieciach. Przed chwilą była matka na spacerze z 3 małych dzieci, rok po roku i oni tez maja pokój z kuchnią i podejrzewam, że najwyżej jak sie dorobią jeszcze jednego pokoju to będzie lux. Także nie ma to jak rodzice kopulują sie bez zastanawiania sie, że krzywdzą własne dzieci.