Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość S;krzyd;ełko

kto komu podaję rękę na przywitanie

Polecane posty

Gość S;krzyd;ełko

JAk to jest tym witaniem... Stoję sobie z mężem i jego dwoma braćmioraz dwiema bratowymi i rozmawiamy i podchodzi do nas kolejny brat męża i się wita podaje najpierw rękę wszystkim facetom a na końcu mnie i pozostałym bratowym. Podobnie przy pożegnaniu u ni9ch to facet najpierw żegna się podając rękę facetowi a na końcukobiecie. Czy tak jest prawidłowo. Ja zawsze myślałam że to najpierw się podaje rękę kobiecie a na końcu facetowi

Gość dość wyraźna
powinno najpierw się podać dłoń kobietom

Gość dość wyraźna
możesz

Gość to nie tak wcale
to kobieta powinna wyciągnąć rękę na powitanie, a nie facet. Facet powinien podejść, poczekać aż kobieta wyciągnie rękę, przywitać się, a dopiero potem witać się z facetami. Tak czy inaczej jakaś dziwna moda teraz jest, że faceci podchodząc do grupy mieszanej witają się z facetami na poczatku. Jakaś wsiowa moda i nowy sawuarvivre się wytworzył :(

Gość Ka88sik
Ja też uważam, że najpierw powinni się przywitać z kobietami a na końcu z braćmi. Każdy facet co ma w sobie odrobinę kultury i jest dobrze wychowany najpierw poda rękę kobiecie. Co innego właśnie w sytuacji sam na sam wtedy to kobieta rękę wyciąga

A ja myślałam że kobiecie się nie podaje ręki ;p ewentualnie można ją wziąć za rękę i w nią pocałować ale tak jak facetowi sie nie podaje chyba