Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam oslabione wlosy

co na wypadajace i oslabione wlosy?

Polecane posty

Gość mam oslabione wlosy

od jakiegoś czasu zauważyłam, że więcej włosów mi leci z głowy. do tego łamią się, są słabe. nie jest jakoś dramatycznie, bo nie wychodzą mi garściami, ale chciałabym temu jakoś zaradzić. zaznaczam, że od zawsze miałam włosy dość cienkie i delikatne, ale do tej pory były zdrowe. czy macie jakieś sprawdzone sposoby? kosmetyki? od razu mówię, że nie interesują mnie typowo drogeryjne specyfiki, nafaszerowane chemią. z góry dziękuję za wasze rady :)

Gość mam oslabione wlosy
może jednak któraś z was coś wie i ma jakieś rady? nie tylko chodzi mi o szampony/maski/odżywki, ale także jakieś suplementy, zioła itp

Gość fghgbhjqqqqqqqqqqq
za malo tłuszczu w diecie. mam na myśli zdrowe tłuszcze oczywiście.

Gość mam oslabione wlosy
mówisz że to dlatego? czyli uzupełnienie ich powinno mi też pomóc?

Gość mam oslabione wlosy
jem w sumie sporo ziarenek typu słonecznik, dynia... one mają te dobre tłuszcze

też mialam ten problem :( a w dodatku wogole nie chciały rosnąć... gdzies przeczytałam zeby pić napar z pokrzywy i powiem szczerze ze zadzialalo :):P juz mi nie wypadaja i sporo urosły :):) (wszyscy dziwia sie ze mam juz takie dlugie wlosy ) Naprwwde polecam :)

Gość mam oslabione wlosy
czy znacie jakieś dobre odżywki? maski do włosów? tylko takie, które można nabyć bez problemu w Polsce

Gość mam oslabione wlosy
napar - a czy myślisz, że zwykła herbatka, taką jak można kupić w sklepach, może być? czy to musi być napar z liści? nie z torebki?

ja pije taka zwykla ze sklepu czy apteki :) u mnie pomoglo :) moje wlosy wygladaly jak siano a teraz mam lsniace i do polowy plecow . Pokrzywa podobno oczyszcza organizm z toksyn wiec mysle ze i Tobie pomoze :)

Gość mam oslabione wlosy
dzięki za radę :) a jakieś kosmetyki stosowałaś do tego specjalne do włosów?

poszukaj witamin A+E, PP, CYNK, taki zestaw razem brany wzmacnia wlosy i paznokcie, sprawdzone

szczerze mowiac to kiedys stosowalam radical w ampułkach ( jest na bazie skrzypu) ale dzialal przez okres stosowania. Teraz tylko szampon i odzywka Pantene Intensywna Regeneracja oraz herbatka pokrzywowa :) Moj cel to: Wlosy do pasa :)

Gość mam oslabione wlosy
unikam jak ognia SLS czy SLES oraz glikoli w kosmetykach więc u mnie Pantene odpada zupełnie :(