Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wiosenna24

UMIERAM Z ROZPACZY

Polecane posty

Gość Wiosenna24

Witam , mam 24 lata..stałego chłopaka którego kocham...cos nam "odbiło" zeszłej nocy i On spuscil sie we mnie:(((((( teraz płacze bo to sa około dni płodne:((((((( wiem, jestem załosna prosze o jakies słowo pocieszenia, nikt jeszcze o tym nie wie...ja nie umiem byc matka...

Gość spokojnie :)
seks w dni plodne nie oznacza odrazu ciazy . poczekaj spokojnie do terminu miesiaczki a jak nie przyjdzie to zrob test

Gość 17 33
spokojnie, nie tak łatwo zrobić dziecko :)

Gość helga33333
24 lata to idealny wiek na dziecko :) W tym wieku to już chyba jesteś po studiach albo kończysz, więc co tu się przejmować.

Gość Anonim@
He tez tak miałam tyle ja miałam 19lat teraz mam 23 a moje szczescie ma 3latka gratuluję tez płakałam ale dziecko to najlepsze co mnie spotkało tyle ze z córki ojcem sie rozstalam a mam meza i już 2córkę bedzie dobrze czy dziecko bedzie czy nie

Gość Wiosenna24
Dziekuje za odpowiedzi:**, jakos nie wiem chyba chce pocieszenia, ze wszystko bedzie okey...nadmieniłam swojej kumpeli a ona mnie olała wiec nie zagłebiałam sie w szczegoly...wiecie nie poszłam po postinor bo naczytsie, ze po nim sa jakies skutki ubopczne itd i czułabym sie jakbym zrobiła w jakims sensie "aborcje";/...wiem, ze 24 lata to wiek ok na dziecko ale my nie mamy ani slubu, chcielismy sie wczesniej zareczyc ale jakos zawsze twierdziłam, ze za wczas..masakraa.Chciałabym juz wiedziec.... bo umieram ze strachu, wegetowac bede do nastepnej miesiaczki....Studia dopiero za rok licencjat;/...

Gość Wiosenna24
Boze, dokładnie Ci co sie nie staraja to maja najszybciej dzieci.....a Ci co sie staraja, to tak jak w przypadku mojej siostry chyba do roku czasu..obłeddd....boje sie ze nie dam rady...Żyć mi sie nie chce...taka ze mnie idiotka...:((((((((((((((

Gość o fuuuuu
jak nie mineło 72 godziny to marsz do ginekologa!!!

Nie martw się:) Nawet jeśli będziesz w ciąży to ciężko będzie tylko na początku. Mówią że nawet oczekiwane ciąże są ciężkie psychologicznie... I pomyśl o tym ile kobiet chce mieć dzieci i ma problemy z zajściem w ciąże, niektóre się starają po kilka lat!!! Podejdź do tego z innej perspektywy, pomyśl o tym że możesz być wśród największych szczęściar, wśród tych którym się udało:) Mam koleżankę która wpadła i też rozpaczała, że nie jest gotowa, że jest imprezowiczką, a nie matką, a teraz ma śliczną córeczkę, nie może na nią się nacieszyć... a jak zaszła w ciąże to była od Ciebie młodsza 2 lata i dopiero na 2 roku licencjatu:)

Gość Wiosenna24
Bubblegum ja wiem, wiem ale kompletnie nie moge sie odnalezscw tej sytuacji

Autorko jeśli nie wyobrażasz sobie bycia matką to idź po tą tabletkę, to nie żadna aborcja na miłość boską. Leć póki czas. Nad czym tu się zastanawiać, po co lamentować skoro rozwiązanie jest na wyciągnięcie ręki? Naczytałaś się bredni o tych tabletkach 'po' jak słowo daję...

Gość ggigg
Jeśli tabletka "po" to dla ciebie aborcja to i każda tabletka anty też? Dziecko czy ty wiesz chociaż co wchodzi w skład tej tabletki czy jeszcze do tego nie doszłaś w szkole?

Gość Wiosenna24
Sorki ale ja po farmacji nie jestem i skad mam wiedziec co w niej jest?????;/

Gość hyh5y
wystarczy poczytać info o tej tabletce ale na dpowiednich forach a nie na katolickich pierdukach ;) tabletka "po" to po prostu tabletka anty - równie dobrze możesz wziąć odpowiednią ilość tabletek anty na raz i będzie efekt taki sam. i nawet w ulotce pisze że jeśli dojdzie do zagnieżdżenia zarodka to ciąży nic się nie stanie...bo to żeńskie hormony. więc zamiast siedzieć na dupie i rozpaczać leć p tabletkę.

Gość zygiiiiiiiiiiiiii
to ciezko ci wpisac w google i przeczytac skład? O hormonach regulujących kobiecy cykl menstruacyjny i ciąże uczą w gimnazjum. Proponuję rzeczywiscie poczytać o skladzie tabletek i odgrzebać zakurzone ksiązki do biologii. Nie trzeba konczyc farmacjii zeby miec minimalne pojecie o swoim organizmie I takie tłumoki mają potem dzieci...

"bo naczytsie, ze po nim sa jakies skutki ubopczne itd" A ja sie nie naczytalam tylko niestety sprawdzilam na sobie. Nie mialam zadnych. "i czułabym sie jakbym zrobiła w jakims sensie "aborcje" To jakas taka dziwna ta aborcja, zaiste :classic_cool:

Gość jak ja lubie takie
idiotki, do ruchania pierwsze, a jak konczy sie ciaza lub chociaz jej podejrzeniem to taka umiera z rozpaczy...

Gość Aga.......25......
Nawet jeśli doszłoby do zapłodnienia, to ta tabletka działa wtedy tak że...podtrzymuje tę ciążę:) także nic by się nie stało....tak gdzieś czytałam, tak więc skoro masz tak rozpaczać to faktycznie leć po nią....ja bym się jednak bała skutków zdrowotnych ubocznych, nie wiem jak ty, ale ja wrażliwa jestem na każdy jeden lek.....no ale to już zalezy od tego jak Ty reagujesz:)

Jakiś czas temu, kiedy jeszcze nie byłam pewna, czy zostanę z tym mężczyzną ( z którym teraz staramy się o dziecko ), a doszło do podobnej sytuacji, też byłam przestraszona... Wzięłam taką tabletkę... Nie wiem czy zaszłabym w ciąże ( te tabletki tylko blokują plemniki, jeśli nie dotarły do twojej komóreczki, a nie zabijają poczęte dziecko:)), ale i tak teraz w tej sytuacji w której jestem, wolałabym wtedy zajść w ciąży niż jak teraz co miesiąc modlić się o brak @ i zajście:(

Gość Wiosenna24
Wypraszam sobie "ruchanie", ponieważ "ruchaja" sie kurwy a ja sie kochałam z moim mezczyzna;/.... , kto bez winy nie rzuca kamienie we mnie....Dzieki, za madre i mile słowa...myslałam juz nad tym na spokojnie i co ma byc to bedzie, moze to i lekkomyslne podejscie..ale trudno, jesli dane bedzie mi byc w ciazy to bede... trzeba ponosic konsekwencje swoich czynów...Nie wiem czy byłby sens isc i kupowac postinor, dzien w którym sie kochalismy był dniem 16 wiec nie wiem czy doszło do zapłodnienia...Dzieki za rady Bubblegum zycze Ci pozytywnego wyniku testu, i szczescia w staraniach moja siostra tez sie sporo czasu starała a teraz maja super 2 letniego chłopczyka:)

Gość Wiosenna24
niech*

bardzo lekkomyslne podejscie, musze cie pocieszyc, ze ja dalam sobie jedna jedyna szanse na zajscie w ciaze no i zaszlam.. idz po te tabletki 72h po - one nie maja nic w zwiazku z aborcja. po prostu nie dopuszczaja do zaplodnienia. a jak doszlo juz do zaplodnienia to nie krzywdza plodu.

Gość Wiosenna24
Zdesperowana i co załujesz tego???

Gość Wiosenna24
Byłam jednak u ginekologa, kupilam escapelle....bede teraz wyczekiwała okresu...

Gość ekspert antykoncepcji PO
Witam, Jako oficjalny przedstawiciel firmy GedeonRichter, producenta leku Postinor oraz Escapelle chciałbym wyjaśnić nieporozumienia, które pojawiają się na wielu forach internetowych. Na rynku polskim zarejestrowane są dwa preparaty zawierające lewonorgestrel do stosowania w antykoncepcji PO (antykoncepcja po niezabezpieczonym stosunku lub gdy zastosowana metoda antykoncepcji zawiodła). Są to Postinor Duo oraz Escapelle, który został wprowadzony na rynek polski w 2006 roku. Początkowo oba preparaty były sprzedawane równolegle. Obecnie Postinor Duo nie jest dostępny w aptekach. Oba preparaty zawierają lewonorgestrel Postinor Duo dawka podzielona 2 tabletki po 750 mcg, Escapelle 1 tabletka - 1500 mcg i charakteryzują się wysoką skutecznością, jednak zmniejszenie ilości tabletek do jednej zwiększa pewność zastosowania i co za tym idzie efektywność terapii, dlatego Postinor Duo nie jest sprowadzany i dostępny.

Gość o matko i córko!
a od kiedy tabletka "po" jest aborcja?poczytaj na czym polega jej działanie a jak się ma 24 lata to trzeba miec troszke oleju w głowie i potem poniesc konsekwencje swojego postepku

Gość huhuhuhuhhaha
Kochana jak tak sie bardzo boisz a myśl o dziecku cie przeraża trzeba zazyć ta tabletke. j mając półrocznego niemowlaka przezyłam coś takiego, mąż skończył w środku i pierszym odruchem był ginekolog i zażycie tabletki. miesiączka przyszła w terminie, tabletka nie spustoszyła mi organizmu a ja byłam spokojna.