Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maritta.

nie wiem co na kolacje? wy co jecie?

Polecane posty

Gość słodyczomaniak
Ja piję czerwoną herbatę :P może sałatkę,jajecznica,omlet,kanapiszcze jakieś,płatki z mlekiem,możliwości jest wiele :D

Gość takie pytanie
dajcie pzepis na te cebularze, drozdze i make w domu mam..

Gość mi to nie jest egal co jem
wodzionka dzis bedzie :))) juz sie ciesze

Gość buhuhuhu
ale do tego cebularza wystarczy świeże pieczywo z piekarni, jakieś bułki. wystarczy pokroić cebule, i dusić na małym ogniu z niewielką ilością tłuszczu. do tego sól, pieprz, ja dodaje troche maggi (lubie słone) i voila na bułczane :)

Gość dsfgsdfs
przepis na cebularze: Składniki *pół kilograma mąki pszennej *szklanka mleka *3 łyżki oleju *3 dkg drożdży *sól,cukier *3 cebule *ewentualnie mak lub zioła prowansalskie Z tej ilości składników wychodzi 12 niewielkich cebularzy. *mleko podgrzewamy *mąkę przesiewamy do miski *z odrobiny mleka,cukru,soli i drożdży robimy zaczyn,pozwalamy mu trochę podrosnąć *podrośnięty zaczyn mieszamy z resztą mąki i ciepłego mleka oraz olejem,zagniatając ciasto,które potem przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce,aby podwoiło swoją objętość (najlepiej rośnie gdy stawiam miskę na talerzu,którym wcześniej przykrywam garnek z wrząca wodą) *cebulę kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię,aby się zeszkliła,solimy i ewentualnie dodajemy zioła prowansalskie *wyrośnięte ciasto ponownie zagniatamy i formujemy z niego płaskie,okrągłe placuszki,które kładziemy na blaszce pokrytej odrobinę natłuszczoną folią aluminiową i dajemy im chwilę czasu na podrośnięcie(należy zachować odstępy,bo w innym przypadku cebularze się połączą podczas pieczenia) *na każdy placek kładziemy cebulkę (jeśli nie dodawalismy do niej ziół,możemy posypać placuszki makiem) *pieczemy w temperaturze 180stopni około 20 minut (tu każdy powinien brać pod uwagę możliwości własnego piekarnika) *najlepiej smakują lekko ciepłe,posmarowane masłem:-)

Gość wyglada mi to na
ja sobie usmarzylam krewetki i zjadlam takie smazone z pomidorem

Gość buhuhuhu
jeśli już takie pieczenie wchodzi w gre to ja polecam takie bułeczki z pieczarkami, lepszy efekt, robota ta sama tylko pieczarek do cebulki dodać

Gość takie pytanie
dziekuje :) wkrotce sprobuje, mysle, ze zrobie takie pieczarkowe i nastepnym razem szpinakowe z serem ..