Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość margaretkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

jak nauczyc sie wiecej gadac ?

Polecane posty

rozmowa z jedna osoba kiedy jestesmy sami jako tako mi idzie, gorzej jak jest wiecej osob, nie umiem nic sama zagadac , moje mowienie ogranicza sie do tego ze odpowiadam na pytania o ile mi je ktos zada... przeszkadza mi to, ale nie wiem jak sie przelamac.... macie jakies rady/sposoby ? zagadywanie obcych osob (np w sklepie) o jakies blahe rzeczy ? gadanie do lustra? czy sa osoby z podobnym probleem ? dodam ze rozmowy "przez internet" ida mi sporo lepiej niz zywo, jestem niesmiala i przez neta nie ma kontaktu wzrokowego...

mialam tak samo. w ogole nie umialam z nikim rozmawiac. ale jakos sie przelamalam. tzn moj chlopak mi caly czas tlumaczyl zebym cokolwiek mowila, zartowala i nie przejmowala sie tym ze walne jakas glupote. A ty sie boisz mowic ze cos walniesz czy po prostu nie umiesz wydusic z siebie slowa?

Gość xmeryx86
Mam podobnie, przeszkadza mi to że w grupie nie mam możliwości wypowiedzenia swojego zdania bo jestem nieśmiała, ale potrzebuję czasu i to bardzo dużożeby ośmielić sie w nowym towarzystwie .

salatkaOwocowa --> masz jakies rady ? dlugo zajelo Ci przelamanie sie? ja troche boje sie ze palne cos glupiego, ale tez nie umiem wymyslac tematow, zeby kogos zagadac

up

zajelo mi to ok 3 lata. a dzieki mojemu chopakowi. a moze Ty masz jakas osobe ktora ma na Ciebie jakis wplyw? moze nie mysl o tym ze cos palniesz bo wg mnie to jest najgorsze. a moze sie przejmujesz tez- kto co powie? mow to co Ci slina na jezyk przyniesie i sie nie przejmuj- co ludzie powiedza:)

chyba najbardziej boje sie ze beda sie ze mnie smiac. czasem tak mam ze jak cos powiem przed troche szersza grupa odbiorcow i zobacze ze kts szepcze, umiecha sie czy cos takiego to mysle ze to ze mnie... kiedys w szkole bylam kozlem ofiarnym, smiali sie ze mnie, ponizali, obawiam sie ze to czesciowo tez przez to...

Też tak miałam w szkole wiecznie czerwona i w stresie a wszystko wiedziałam , w pracy bałam się telefon odebrać ale teraz mi przeszło może uwierzyłam w siebie .

a jak to zrobilas ze uwierzylas w siebie?