Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość YouMeMeYou

Para w jednej firmie?

Polecane posty

Gość YouMeMeYou

Pewien czas temu zaczęłam pracę w biurze architektonicznym, jako tłumacz. Oprócz mnie pracuje jeszcze sekretarka, szef pod sześćdziesiątkę i czterech architektów. Wśród nich jest M., mniej więcej w moim wieku. Przystojny. Zamożny. Niesamowicie inteligentny, spokojny, z poczuciem humoru i klasą. Słucha jazzu,tak jak ja. Jeździ pięknym samochodem (ja autobusem). Pija drogie wino i czyta gazety o arch. których cena przyprawia mnie o zawrót głowy. A jednak zwrócił na mnie uwagę. Nie od razu, początkowo traktował mnie jak inni inżynierowie. Wszystko zmieniło się, gdy pojechaliśmy razem w delegację. Rozmawialiśmy dużo. Po powrocie też. Widzę,że on mnie chce. To widać, jak chłonie wszystko co mówię, gdy się spotykamy. Jest wspaniały. Ale jeśli w firmie ktoś się dowie,że mamy romans to któreś z nas wyleci. I raczej nie będzie to szanowany pan architekt... On jest postawiony wyżej ode mnie,boję się plotek.Co robić? Kocham i nie chcę rezygnować,ale nie mam innych środków utrzymania. Boję się.

to zmien prace - ale tylko wtedy jesli w twoim obecnym konkrakcie jest zapis ze tego ci nie wolno robic

Gość Fafcia
O pracę dla tłumaczy nie jest łatwo, trzeba dziewczynę zrozumieć. Ja bym na twoim miejscu jeszcze chyba potrzymała to w tajemnicy, a jak się trochę odkujesz to spróbuj coś nowego znaleźć. Innego wyjścia nie widzę,chyba że on się zwolni.