Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majka595

Ciągłe zajady !!!!!

Polecane posty

Gość majka595

Mam zajady od dobrych 10 lat i nigdy mi całkowicie nie zeszły. Po prostu są. Jestem alergiczką, nie mogę jeść czekolady, pić mleka itd, jestem uczulona na pyłki i kurz. Aktualnie odczulam się na to drugie. Stosowałam wszystkie maści i kremy - od zwykłych nawilżających i emolientów, po antybakteryjne, antygrzybiczne(chlorchinaldin h, clotrimazol, alantan, tribiotic.. itd). Nic nie wylecza, jedynie silne sterydy sprawiają, że zajady stają się mniej widoczne - ale to tyle. Z dziąsłami problemu nie mam - stomatolog bynajmniej nic nie stwierdziła. Specjalnie osłabiona też nie jestem. Prowadzę kurację witaminową(B2, B6, Bcompositum). Dość często biorę Telfast, bo wciąż pojawiają mi sie jakies wypryski alergiczne na ciele. z tym ze one znikaja, a zajady nie :/ Nie wiem co robić. Te zajady wyglądają tragicznie. No i to nie jest przyjemne.. co prawda w stanie normalnym nie są popękane, jest tylko zaczerwieniona skórka, około 1,5cm2. zaczerwieniona, taka chora. jakieś rady?? :(

Gość migotaa
Może to nie humanitarne, ale odkąd pamiętam , dziadek z babcią dawali mi radę na zajady i znikały.. miód z własnego ucha.. ;/ ale działało.. głupie ale stare rady, starszych ludzi są czasem bardziej skuteczne niż jakiekolwiek maści.. Kiedyś oparzyłam sobie porządnie palec (wzięło mnie na masę cukrową do depilacji) gorący cukier chlapnął mi na palec(opuszek) bolało jak diabli, zimna woda nie pomagała już nie widziałam co robić.. Kto by wpadł na pomysł namydlenia palca mydłem i posypania go solą ? poszczypało a palec się zagoił i ból ustąpił momentalnie.. Tylko babcia ma dobre rady :D

Masz niedobory witaminy A w organizmie. Przyjmuj tę witaminę w pastylkach najlepiej 1 dziennie do momentu, aż zajady zaczną się goić.

gucio prawda to nie brak witaminy A tylko b2, sama niedawno się z tym męczyłam( dobre 2 miesiące )

Gość atomek881010
radzę udać się do specjalisty;)

Gość gość
Trzeba pamiętać, że zajady powinno się podejść od dwóch stron. Objawowo i przyczynowo. Tutaj jest dokładnie wypunktowane, jak pozbyć się zajadów raz na zawsze: http://kurzlink.de/sposoby-na-zajady