Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panna z mokrą głową 28

Przedślubny stres

Polecane posty

Czy wy tez tak macie??? czy tylko ja jestem nienormalna jakas??? mieszkam ze swoim narzeczonym od wrzesnia, w sierpniu slub...do tego on duzo pracuje, ja tez i koncze podyplomowe studia, pisze prace, ucze sie do egzaminów, latamy po lekarzach, ciagle cos, do tego przygotowania do slubu i ja zaczynam wariowac:( wydzieram sie na mojego o byle pierdołe, jestem znerwicowana, nie moge spac, ciagle jestem rozkojazona i wiecznie zmeczona....chciałabym zeby juz było po wszytskim, po slubie i weselu, po obronie, w domu syf bo nawet nie mam czasu porzadnie posprzatac czy ugotowac normalny obiad a tak mi sie marzy niedziela, wyspac sie, zrobic smaczny obiadek, pojsc z miskiem na spacerek , potem do ryneczku na lody, moze jakies kino...ehhh ja chce juz normalnego domowego zycia :(

Gość malaladybird
Mnie jeszcze nie dopadl. A ślub we wrzesniu. Nie wiem nawet jak sie wziac za przygotowanie..

najmniej denerwuje sie uroczystoscią, weselem...tylko to latanie, ksiadz, teraz na weekend jedziemy do rodziny mojego z zaproszeniami i do 2 kosciołów po papierki wszystkie...potem urzad stanu cywilnego i do ksiedza w mojej parafii na 1 protokół i na zapowiedzi dac...potem spowiedz, w miedzy czasie mam 3 wizyty u lekarza ( w maju), egzaminy i koncze pisac prace w czerwcu obrona...aha w maju jeszcze idziemy na komunie.... musimy jeszcze odwiedzic gospodarza naszej sali na wesele, ustalic menu itp

To chyba nie stres przedślubny, tylko nadmiar obowiązków ;) Praca, studia, obowiązki domowe, do tego przygotowania związane ze ślubem... można dostać na łeb. Spróbuj trochę odpuścić, np. zamiast gotować obiad zaproś narzeczonego do restauracji, albo idźcie do kina, a w tym czasie jakaś zaufana sprzątaczka wyszoruje Wam mieszkanie :)

Kochana jak Cię to pocieszy to ja mam tak samo - czyli studia ostatni semestr tyle, że mgr i pisanie pracy mgr, egzaminiy, praca zawodowa... Tyle, że ja jeszcze dołożyłam sobie budowę domu:) i jest milion rzeczy do zrobienia, a chcieliyśmy sie zaraz po ślubie wprowadzać. Ślub w sierpniu. mam tak mało czasu, że kiecke do ślubu ogladłam pierwszy raz dopiero w zeszły piątek. Naszczęście spodobała mi się jedna i już zamówiłam, bo potem chyba mogłabym dopiero w czerwcu

kiecke kupiłam w pazdzierniku szkoda mi kasy na restauracje czy sprzataczki bo teraz kazdy grosz przed slubem sie liczy jeszcze 3 miesiace i bedzie luz...