Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość autorka.autorka

czy bede miala wychowawczy platny czy nie??

Polecane posty

Gość autorka.autorka

pracowałam przez 3 ostatnie miesiace ciąży , poczym poszlam na maciezynski, na umowie mam najnizsza krajowa, maz tez , czy mój urlop wychowawczy bedzie platny??

Gość autorka.autorka
mam umowe na czas nieokreslony. i mimo to ze pracowalam tylko przez 3 miesiace tez bedzie platny?? wczesniej wogole nie pracowalam

Jezeli masz umowe na czas nieokreslony i pracodawca podpisze Ci podanie o urlop wychowawczy to bedziesz miala platny.

Gość autorka.autorka
super dzieki:) a ile dostaje sie wychowawczego??

daga julka-> co ty pierniczysz? to zalezy od dochodów z zeszlego roku, jesli wasz dochod nie przekracza 504 zł na jednego czlonka wraz z z dzieckiem to dostaniesz 400 zł.

Gość autorka.autorka
rok wczesniej pracowal tylko maz, i na umowie ma najnizsza krajowa

to dostaniesz 400 zł, jesli mial ponizej 1500zł. musisz wybrac zaswiadczenie o dochodach z urzedu skarbowego.

Gość o po co takie kobiety idą
w ogóle do pracy?? chyba wyłącznie po kasę z wychowawczego :/ zawracacie dupę, zajmujecie w firmie miejsce komuś, kto chciałby popracować dłużej niż 3 miesiące, a potem szybciutko ciąża i na zwolnienie od razu najlepiej. a potem ludzie się dziwią, że pracodawcy nie chcą zatrudniać młodych kobiet. jakbym była pracodawcą też bym nie zatrudniła, ani jednej. no chyba, że wyjątkowo mało atrakcyjną nudziarę, dla której praca i siedzenie w domu to dwie najlepsze rozrywki i jedyne życiowe cele.

Gość autorka.autorka
o po co takie kobiety idą--- ale ja poszlam do pracy w 6 mc wiec pracodawca wiedzial ze za 3 miesiace urodze :) to byl jego wybor

musisz przyniesc do mopr'u zaswiadczenie z US o zarobkach twoich i męża, do tego zgode pracodawcy na urlop wychowawczy i uzupełniony druk z mopr.będziesz miała co miesiac 400zł plus rodzinne jakieś 68 zł, na wychowawczym mopr płaci przez 2 lata a po roku znowu trzeba przyniesc te zaświadczenia z US.

Wychowawczy płatny dostaniesz 400 zł jeżeli dochody w twoim gospodarstwie domowych w roku poprzednim wynosiły nie więcej niż 504 zł. na osobę w rodzinie. Natomiast żeby w ogóle wychowawczy Ci przysługiwał to musisz mieć przepracowane co najmniej 6 m-cy

Gość autorka.autorka
ok dzieki dziewczyny:) jutro jade skladac papiery:)