Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anexxis

Jesli ktoś się zna -PROSZĘ - wejdz

Polecane posty

Gość anexxis

Mam takie pytaniew tem,acie, w którym jestem zielona. Teraz jestem na wychowawczym, który konczy mi sie w pażdzierniku wraz z umową o prace. Czy juz teraz, będąc na wychowawczym z jednej firmy - mogę sie starać o prace w innych miejscach >>Bardzo proszę o odp

o prace moglas sie starac bedac nawet na wychowawczym i pracowac , ale tylko na umowe zlecenie.

Gość anexxis
a jesli chodzi o umowę na czas okreslny, to nie mogę ??

jesli znalazlabyc inna prace na czas okreslony lub nieokreslony, musisz zwolnic sie z tej 1 pracy i wtedy mozesz zaczac pracować.

Gość anexxis
Czyli musiałabym napisać wniosek o zakonczenie / przerwanie wychowawczego ? a potem złożyć wypowiedzenie tak ?? Ale na okres wypowiedzenia musiałabym wrócic pewnie do pracy???

Gość anexxis
Agata bbb - bardzo Ci dziekuje za porady :) Proszę tylko odpowiedz mi jeszcze o tym "niepowrocie" do pracy w okresie wypowiedzenia. Mam złozyć wypowiedzenie ( za porpozumieniem stron ??? ) i co dalej ?

Gość anexxis
dziekuje jeszcze raz tylko to "za porozumieniem stron" - ciekawe czy kierownik się zgodzi

Gość anexxis
tak, ale tak samo ja jak jestem dla firmy słabym pracownikiem, tak dla mnie nowe kierownictwo jest słabym pracodawcą tzn. w okresie kiedy ja byłam na macierzyńskim zmieniła się cała kadra zarządzająca sklepem, w którym pracowałam. Ludzcie ci wymienili 99% starych pracowników i mnie po powrocie do pracy czeka to samo, tak jak sama mówisz Agatko - jest już dawno ktoś na moje miejsce. Bardzo chciałabym podjąć nową pracę i w sposób kulturalny rozstać się z poprzednia - tylko wszystko zależy od dobrej woli kierownika. Różni są ludzie, mam nadzieję że nie bedzie mi robił problemów

Gość mama xxx
agata najpierw sie doucz a potem udzielaj porad. Otoz na wychowawczym nie tylko na zlecenie mozna pracowac! mozna nawet na caly etat ale musi byc sprawowana osobista opieka nad dzieckiem. moze byc tak, ze kobieta pracuje na nocki a maz w dzien i tylko oni moga sie zajmowac dzieckiem. babcia- nie mam pewnosci. natomiast nianka, zlobek, przedszkole wykluczaja sprawowanie osobistej opieki nad dzieckiem. Autorko jak szef nie zgodzi sie rozwiazac umowy za porozumieniem stron to pisz wypowiedzenie.

Gość anexxis
Dziękuje mamie xxxx :) OK, zabieram się za pisanie wniosków