Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rudzielec20

Czy to poczatki nerwicy ??

Polecane posty

Gość rudzielec20

Witam, chcialam spytac jakie sa pierwsze objawy nerwicy i czy to co mi sie dzieje to juz nerwica ? jesli ktos jest na to chory prosze o pomoc. Gdy sie denerwuje czuje uczucie zimna, pocaa mi sie rece, ostatnio czulam bol w calej klatce piersiowej nie moglam zlapac oddechu, bardzo szybko oddychalam, czulam mrowienie w palcach, ostatnio tez puchna mi nogi (nie wiem czy to ma zwiazek ale nigdy tego nie mialam). czasami mam stany lekowe ze boje sie czegos ale nie potrafie okreslic czego... staje sie to meczace... Prosze o rady

Gość rudzielec20
naprawde prosze o jakies rady...

Gość czarna porzeczka...
A może po prostu odwiedź lekarza rodzinnego i powiedz o swoich obawach :-) Od tego są lekarze, a nie kafeteriusze :-)

Gość rudzielec20
no to jest przeciez oczywiste, ale chce sie dowiedziec cos o objawach innych .

Gość rowereek
Jesteś z Poznania? Jazda rowerem relaksuje :)

Gość rudzielec20
Nie, nie jestem z Poznania ;p

Gość rowereek
szkoda :(

to moga ale nie musza byc objawy nerwicy.glownym jej objawem jest jednak stale albo bardzo czeste uczucie niepokoju albo wewnetrznego lęku.oprocz teg towarzysza mu bardzo rozne dodatki..dusznosci,pocenie sie,oslabienie,ataki paniki(okropny lęk polaczony z dusznosciami,wrazeniem ze sie umiera,warjuje),zaburzeniami widzenia,dretwienia,mrowienia,biegunka,wymioty itd.. zglos sie do lek rodzinnego powiedz o objawach.pij melise lub kup sobie tabletki kalms ziolowe.mozesz tez sie zglosiic do psychologa.

Gość rudzielec20
Dziekuje za rade . Na pewno sie przejde do lekarza .

Gość naatalkaaa
Rudzielec, a nie masz teraz może cięższego okresu w życiu? Każdy człowiek inaczej reaguje na stres. Mi się czasem tak objawa psychiczne wyczerpanie, że zaczynam się łatwo denerwować i wtedy mam takie objawy. Ale jak udaje mi się wrócić do równowagi to one mijają. Staram się wtedy odpocząć, odstresować robiąc coś przyjemnego, co pozwala mi się oderwać od myślenia o problemach, jeść zdrowo.

Gość lenka_88
Miałam podobne objawy, przede wszystkim uczucie duszności i stany lękowe w nocy. Byłam u psychiatry, który podejrzewał nerwicę albo agorafobię i zapisał mi antydepresanty i tabletki w razie ataku. Napady minęły po jednorazowej kuracji i już nie pojawiłam się u lekarza.

Gość rudzielec20
No fakt faktem mialam ostatnio ciezki okres w zyciu... ciagle nerwy i stres... Zaniepokoilo mnie tylko to, ze moj pierwszy "atak" mial miejsce w swieta, siedzialam przy stole, bylam odstresowana i nagle zaczelo robic mi sie duszno, nie moglam zlapac powietrza i poczulam straszliwy bol w klatce piersiowej i wdychanie powietrza sprawialo mi bol, poprosilam chlopaka zeby ze mna wyszedl na powietrze, kazal mi oddychac gleboko i wyrownac oddeech, bolala mnie cala klatka i az brzuch i czulam takie mrowienie w palcach jakby mialy dretwiec, po paru minutach to przeszlo i wrocilo do normy...

Gość rudzielec20
Poza tym ja zawsze gdy sie zdenerwowalam starsznie sie trzeslam , az mnie nosilo i starsznie zaciskalo mnie w mostku, a teraz nagle to sie poglebia i to mnie niepokoi... tez miewam uczucie leku wieczorami... czasem to sie zastanawiam czy wszystko ze mna wporzadku...

Gość naatalkaaa
JA oczywiście również doradzam Ci pójście do lekarza i zapytanie o opinię na temat tych objawów. Ale poza tym spróbuj trochę bardziej teraz zadbać o siebie, o swoje zdrowie, odpowiedni relaks i odpoczynek i może obędzie się bez leków.

Gość rudzielec20
Jutro wlasnie ide do lekarza... Duzo osob patrzac na mnie gdy sie denerwuje stwiedzilo bez opinii lekarza, ze to nerwica.

Gość naatalkaaa
Rozumiem, tylko ja np. leków nie chciałabym brać, nawet jeśli to nerwica. Wolałabym spróbować jakichś naturalnych sposobów, jakichś ćwiczeń, może rozmowy z psychologiem. I w takim kierunku prowadziłabym rozmowę ze specjalistą w razie zdiagnozowanej nerwicy. Rozważ to, może poszukaj jakichś więcej informacji. Bo podejrzewam, że lekarze w większości idą po najmniejszej linii oporu i wciskają leki.

Gość rudzielec20
Najpierw sie przejde do lekarza i spytam co o tym mysli, niech mnie zbada itp, bo moze to cos zupelnie innego... Mam jednak nadzieje, ze to tylko gorszy okres w zyciu i ze to przejdzie

Gość csdcds
to moga byc poczatki nerwicy, ale rownie dobrze moga to byc problemy z hormonem tarczycy, lekow nie polecam, mialam silna nerwice i zdecydowalam ze lekow brac nie bede, chodzilam na psychoterapie i od 2 lat mam spokoj, polecam, leki maskuje ale nie lecza problemu

Gość pełen relaks
Ja wreszcie zmusiłam się, by pójść do lekarza, jak z tydzień prawie nie spałam, dzień byłam w stanie przetrzymać, ale noce były okropne, wypytała o objawy, dała mi lek na łatwiejsze zasypianie, bo z tym było najgorzej. Pewnie mam depresję i pewnie powinnam znów pójść, tylko tym razem do psychiatry, nie do rodzinnego :( wykończę się. Udaję przed wszystkimi i przed sobą, ze jest ok, a jestem w rozsypce :(

Gość rudzielec20
To co takiego sie z toba dzieje, ze nie mozesz spac ?

Gość pełen relaks
życie.. nic innego :(

Gość rudzielec20
czyli domyslam sie, ze jakies powazniejsze problemy ?

Gość winiary19
mam pytanie. jak zaczynam sie klocic z matka lub z kims po jakims czasie zaczyna mnie swedziec cale cialo potem dostaje biegunki i zbiera mnie na wymioty a nawet sie zdarza ze nie moge kontrolowac swoich zachowan jak naprawde ktos mnie zdenerwoje to nawet dochodzi do sytuacji takich ktorych nie pamietam tak jak bym byl na jakis dopalaczach czy to moze byc wlasnie nerwica?. a jak ktos chcial by o to spytac tak mam ciezka sytuacje w domu a do tego nie dawno wyszedlem z pddz a tez mialem tam ciezka sytuacje. z gory dziekuje za pomoc i zrozumienie czekam na odp

Gość edcewfewf
chyba juz nerwica, polecam ci na poczatku uzywac roslinne srodki typu meliska, nerwosan i val;idol, mi bardzo pomoglo. Bylo tak ze z domu w ogole nie wychodzilam i balam sie sama w nim zostac a wszystko przez tabletki na nerwice. Ja osobiscie tabsy odradzam bo one spychaja wszystko , tuszuja tylkoobjawy a tu trzeba samemu walczyc z tym by sie tego pozbyc. tabsy rzucisz i znowu wszytsko rpzychodzi