Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ...........poierea

Kurwa, jakiego mi matka wstydu przed chwila narobila w sklepie;/ zabije ja

Polecane posty

Gość ...........poierea

Bylam dziś u lekraza, bo lecze sie na hemoroidy. No i tam dieta te sprawy, kazal mi jesc ciemne pieczywo. Jestem z matka dzis w sklepie i sotimy na pieczywie i za nami spora kolejka i mama mowi i jeszcze z pol chleba takiego pelnoziarnistego bo tutaj corka ma hemoroidy. Spieklam takiego buraka, facet z tylu zaczal sie smiac, wyszlam ze sklepu i sie rozplakalam. To jest przykre, bo mam dopiero 18 lat i takie dolegligliwosci i to jest wstydliwe;/ po co ludzie maja wiedziec , ze mam kurde hemoroidy, mloda dziewczyna jestem ;/ Powiedzialam, ze ona chyba nie chodzi i nie rozpowiada , ze ma kurde grzyba pochwy;/

Gość tytyt
ale chamowa...

Gość ...........poierea
przepraszala mnie potem, ale mi jest bardzo przykro po prostu ;/

Gość ...........poierea
mialam ochote zapasc sie pod ziemie, jeszcze powiedziala to tak glosno;/ boze jakiego ja buraka spalilam, wyszlam i sie rozplakala. czy ona nie ma zadnej granicy, zadnej kultury? ciekawe, czy jakby ona miala to by tak rozpowiadala ;/ +

Gość tytyt
zemscij sie, tylko nie tak na oslep, poczekaj do najblizszej okazji. zobaczysz, jak ci ulzy

Gość ...........poierea
zemscic sie? w jaki sposob? mysle , ze to do niczego nie prowadzi, ja mam wrazenie, ze ona to jakas taka nieokrzesana jest i jej to tam wstydu nic nie zrobi ;/

Gość ...........poierea
akurat to nie jest prwokacji, tylko autentyczna historia , ktora miala miejsca jakies pol godziny temu;/

Gość a niech sobie pisze skoro
A ja myślę, że to sobie największego wstydu narobiła, bo ludzie śmiali się z niej, a nie z ciebie, że masz hemoroidy...

Gość ...........poierea
Ja mialam wrazenie, ze to ze mnie, jeszcze ten facet sie tak na mnie patrzyl i smial;/ boze jak mi bylo glupio, mowie wam ;/

Gość dfsdfsdfsfddfsdf
Autorko, mogę wiedzieć jakie masz te hemoroidy (które stadium) i czy oprócz diety masz jakieś leczenie? Jestem niewiele starsza od Ciebie a hemoroidy mam od dawna :O widział je lekarz ale nie mam żadnego leczenia, mimo, że to dość zaawansowane stadium (III albo IV, nie pamiętam).

Gość mxskjxmj
moze temu facetowi szkoda ze masz hemoroidy bo chcial cie zapiac w kakao??? co o tym sadzisz?

Gość Holandia albo portugalia
Ale obciach, współczuje.

Dla twojej Mamy to nie problem ponieważ to schorzenie jak każde inne a tylko ty bardzo się tym przejmujesz :) jest to wstyd że tak publicznie palnęła ale wybacz jej :) to twoja mama :)

Gość na hemoroidy polecam
nasiadowki w wodzie o letniej temperaturze z szarego mydla czopki proktis m no i mascie sterydowe masc najlepiej aplikowac po uprzednim posmarowaniu sie wazelina ciemne pieczytwo etz wazne, i inne pokarmy majace duzo blonnika unikac niezdrowych pokarmow i duzo ruchu i brak nadwagi

12:13 [zgłoś do usunięcia] dfsdfsdfsfddfsdf Autorko, mogę wiedzieć jakie masz te hemoroidy (które stadium) i czy oprócz diety masz jakieś leczenie? Jestem niewiele starsza od Ciebie a hemoroidy mam od dawna widział je lekarz ale nie mam żadnego leczenia, mimo, że to dość zaawansowane stadium (III albo IV, nie pamiętam). A wypróżniasz się regularnie? Kał ma normalną konsystencję?

Gość wszyscy sa szczesliwi
terz mam hemoroidy miałem kup sobie czopki propolisowe

Gość dfsdfsdfsfddfsdf
Kikijka, będąc dzieckiem miałam niestety zatwardzenia, wypróżniałam się średnio co 3 dni i przychodziło mi to z wielkim trudem. Obecnie wypróżniam się regularnie (czasami nawet 2-3 razy dziennie). Konsystencja jest różna - najczęściej dość luźna, ale dzisiak akurat było ok (normalnie). Te hemoroidy na tyłku w ogóle mi nie przeszkadzają (nie bolą, nie czuję ich) ale źle to wygląda i domyślam się, że nie powinnam ich mieć

Gość f=ja22c
hahaha dobre :D 8,5/10 :)

Gość nieściszalna
pokażcie fote hemoroidów , ja całe życie myslalam że to niewidzialne jak kleszcz

Same czopki zazwyczaj nie pomagają. Należy przede wszystkim wyregulować wypróżnienia, aby nie było zaparć. Dużo błonnika - to podstawa. Oprócz produktów, które go zawierają polecam również Colon C, pije się go codziennie. Jeśli wypróżnienia nie są regularne można kupić Sollievo i brać codziennie, jest to dość silny lek, powinien pomóc i wtedy wypróżnienia występowałyby codziennie. Jeśli wyregulujemy już funkcjonowanie jelit można zabrać się za hemoroidy. Polecam maść Proktis-M, do tego czopki Hemorectal. Pić mnóstwo wody, najlepiej minimum 3 litry, dbać o tyłek, nie przeziębiać go, żadnych stringów.

Słuchaj, skoro wypróżnienia są regularne to już połowa sukcesu. Po czym stwierdzasz , że masz hemoroidy? Nie czujesz bólu przy wypróżnianiu chociażby , nie pojawia się krew, nie swędzi Cię nic?

Gość dfsdfsdfsfddfsdf
NIeściszalna, są chyba różne hemoroidy, zewnętrze i wewnętrzne. Ja mam te pierwsze. Jestem młoda, szczupła, zadbana a tu takie coś :O Kikijka, dziękuję za posta. Kiedyś kupiłam ten Kolon C, ale nie piłam regularnie. Spróbuję znowu Trochę mnie to dziwi, że lekarz nie skierował mnie na żadne liczenie :O Pielęgniarki były zaniepokojone tymi żylakami a lekarz jakoś nie bardzo

Gość dfsdfsdfsfddfsdf
Kikijka, no mam takie... nie wiem jak to nazwać, takie wystające coś z odbytu (ze 3 lub 4 sztuki :O). Bólu nie czuję (kiedyś czułam), krew bardzo sporadycznie i w śladowych ilościach, czasami swędzi. Jakiś czas temu miałam problemy z jelitami (silne bóle brzucha itd), leżałam w szpitalu, miałam kolonoksopie itd, i w wyniku badania mam napsiane "żylaki odbytu"

Gość nieściszalna
ej a wiecie u mnie w domu też jest ten kolon, czy to znaczy , że ktos z rodziny ma hemoroidy? :O przecież to zaraźliwe chyba :(

Gość dfsdfsdfsfddfsdf
Lol, nie wiem czy to żart czy nie, ale hemoroidy nie są zaraźliwe ;) A to, że ktoś ma ten Kolon wcale nie znaczy, że ma też hemoroidy. Ten preparat reguluje pracę jelit

Lekarze różnie do tego podchodzą, ale nie należy tego lekceważyć. Z czasem zacznie Ci to sprawiać kłopotu jeśli nie będzie to leczone, a jeśli jeszcze dojdzie kiedyś ciąża to problem będzie. Wewnętrzne z czasem wyjdą na wierz, są różnie etapy choroby. W pierwszym stadium hemoroidy zazwyczaj są schowane, później wychodzą na wierzch, choć to różnie bywa. Hemoroidy to temat rzeka. Zacznij stosować tę maść i do tego czopki + Colon C , przykładowo. Ważna jest konsekwencja w leczeniu, aby go nie przerywać, bo wtedy nie będzie żadnych efektów. Żadnych czekolad, dużo błonnika, zdrowy tryb życia, pełnoziarniste pieczywo, dużo wody, zapamiętaj :)