Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aga...:)

Wrocław

Polecane posty

Gość Aga...:)

Będe przejazdem we wrocławiu i miedzy jednym a drugim pociagiem mam ok 3,5 godziny czasu chciałam w tym czasie troszke pozwiedzac myślałam o spacerze na stare miasto może jakims tanim obiadku (własnie gdzie?) Zastanawiam sie czy z dworca pkp to jest blisko czy trzeba jechac jakąś komunikacja miejską ??

Z dworca ruszasz w stronę galerii dominikańskiej, dalej prosto i trafisz na ostrów - bardzo ładnie teraz( każdy przechodzień w razie czego wskaże Ci dokładnie drogę ;) ) . Mosty, stare budynki, ładne deptaki nad odrą. Polecam spacerkiem - po drodze będziesz mijała różne żarełka. Polecam wpaść gdzieś na knysze :)

z dworca do rynku kolo galerii dominikanskiej sa 2 przystanki,wiec mozesz spokojnie sie przejsc..zalezy jaki chcesz ten obiad,ale z tylu rynku jest knajpka pod kogutem czy cos takiego,czy chlopska chatka i daja naprawde dobre zarcie:) no i oczywiscie tosty w przejsciu pod galeria dominikanska:D

Gość tytyt
teraz dworzec jest w remoncie wychodzisz z peronu w strone centrum, w lewo zwrot i masz przystanek. bierzesz 8 lub 9 w strone galerii dominikanskiej i juz jestes prawie na rynku :) to jest blisko tak na nogach, ale w obcym miescie lepsze sa najprostsze rozwiazania

w sumie tak-njapierw prosto w strone galerii,potem odbic w lewo na rynek i w prawo w strone uniwersytetu,przejsc most i prosto w strone ogrodu botanicznego i ostrowa -te dwie wieze widac z daleka:)