Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mammmuuuska

Czy przebieracie swoje maluchy w pizamy do spania w ciagu dnia

Polecane posty

Gość mammmuuuska

Ja swojej rocznej corki nie, moja szwagiera tak....

Gość nie!!!
moje dziecko chodzi w domu ubrane wygodnie, więc nie widzę sensu w przebieraniu

Gość mleko truskawkowe
nie, śpi w cienkiej bawełnianej bluzeczce i spodniach z dresu, bo tak najczęściej biega po domu, jak ma na bluzce kolejną warstwą np bluzę to zdejmuję bluze do spania

Gość hherhrthh
Nieee... Nawet jeśli po przedpołudniowym spacerze wykąpię córkę (1,5), to i tak wkładam jej rzeczy świeże ale takie do noszenia w dzień (body i skarpetki).

Gość mleko truskawkowe
W ubiegłe wakacje przebierałam go całego do drzemki w upalne dni, bo musiałam go kąpać przed włożeniem do łóżeczka. Wracał z podwórka cały w piachu, spocony - wtedy zdarzało mi się ubrać go po kąpieli w piżamę z krótkim albo body.

Gość majowa dziewczyna;)
ja nie, zdejmuje tylko spodenki i mala spi w rajtuskach i body

Gość gryczka
Teoretycznie nie powinno się przebierać, bo dziecko m.in. w ten sposób uczy się odróżniać drzemkę w ciągu dnia od długiego snu nocnego. Czytałam, że do drzemki dziennej nie przebieramy w piżamę, nie układamy w pościeli, nie chodzimy na paluszkach. Staram się tak robić, zresztą mój syn (5 miesięcy) zasypia w zupełnie nieoczekiwanych momentach ;-) Nie jest celowo przeze mnie układany do drzemki, więc nawet jak bym chciała, nie ma jak go przebrać, bo by się tylko niepotrzebnie wybudził. Nie zasłaniam też rolet, nie zaczynam szeptem mówić. Na noc zakładam innego, przeznaczonego do tego pajaca.

Gość aaaaalinaaaaa
ja kapie swoje dziecko 2 razy w ciagu dnia i raz wieczorem i nie wyobrazam sobie by w czysta pizamke przed drzemka jej nie ubrac. mojej coruni kochanej...

Gość antypatologia
Nie, przebieranie nie jest dla dziecka najprzyjemniejsza czynnoscia, wiec jesli nie ma takiej potrzeby, nie przebieram. Na noc, po kapieli, przebieram w czyste ciuchy.