Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wędlina ze świąt

co z nią zrobić

Polecane posty

Gość wędlina ze świąt

zostało mi całkiem sporo niepokrojonej wędliny ze świąt. Wędlina jest własnej roboty, leży w komorze 0 stopni w lodówce, ale obawiam się ze ie damy rady jej zjeść szybko. Co zrobić (oprócz mrożenia), żeby wykorzystać te pyszności póki czas?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wędlina ze świąt
szynka i polędwica do leczo się nadają? Dodam że te wędliny mają intensywny smak i aromat bo są wędzone w domowej wędzarce

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
- do salatek sie nadaja - jesli masz schab to mozesz pokroic na 1cm plasty i podgrzac i miec 'pieczen' na obiad

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ha ha ha żartujecie
z wędliny własnej produkcji cchesz pieczeń zrobić? chyba nie wiesz jak smakuje taka wędlina. Tylko możesz zarmozić, nic innego z nia nie zrobisz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ha ha ha żartujecie
pieczeń robi się z mięsa nie z wędliny:O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak juz ktoś pisał
do leczo do sałatek (przeróżnych) na pizze do bogosu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak juz ktoś pisał
bigosu można tez urozmaicic smak fasolki po bretońsku albo takiego czegoś na ostro (nie pamiętam nazwy)- ale to danie węgierskie, konsystencji fasolki po bretońsku :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wędlina ze świąt
dzięki :) cos wymyślę, potrzebowałam inspiracji :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fffffggggggggggggggg
do jajecznicy.. pycha xD

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wędlina ze świąt
albo sobie myślę do pierogów zrobić skwareczki :) jajecznica brzmi bosko głodna jestem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to po co tyle kupiłaś?
Trzeba było od razu część zamrozić. Jak mi zostaje jakaś wędlina, tyle że w ilościach symbolicznych, bo w ogóle dużo nie kupuję, to dodaję ją np. do sosu do spaghetti, robię sobie carbonarę, albo zwykły pomidorowy. Bardzo lubię też taką podsmażoną na patelni (najlepiej bez tłuszczu) jako dodatek do kanapek. Chyba że jest już obślizgła i śmierdzi, to raczej trzeba wyrzucić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×