Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pani filozofkaaa

Naszły mnie dzisiaj przerażające refleksje nad naszym ziemskim życiem

Polecane posty

Gość pani filozofkaaa

Przecież to wszystko zmierza do śmierci. Jaki jest cel studiowana, pracowania? Po co pracujemy, po co kupujemy domy, samochody? Przecież i tak umrzemy i to wszystko zostanie. Po co oglądamy telewizor, po co podróżujemy, czytamy książki, zakładamy rodziny, spotykamy się z ludźmi? Po co to wszystko? Otóż zrozumiałam to dzisiaj. Wszystko po to, żeby zapełnić sobie jakoś ten czas, który dzieli nas od śmierci. Wszyustko po to, żeby sie nie nudzić na ziemi, żeby zająć się czymś, żeby życie minęło szybko i żeby umrzeć. Taka prawda.

Gość la:)
ameryke odkryłaś :) śmierć to nieodłączna część życia tuż po narodzinach.

Gość jhljhlk;,n
te wszystkie czynnosci sa wypenianiem czasu w oczekiwaniu na smierc nie odkrylas ameryki lepij polej czystej

No nie do końca tak jest, coś odgórnie powoduje, że się rozwijamy, co by było gdyby każdy siedział i nic nie robił?

Taka prawda. Ale ciężką pracą i swoimi osiągnięciami możemy się zapisać w historii. Co w sumie nie jest umarłym potrzebne, ale chyba dosyć miłe dla żyjących bliskich. To dla nich żyjemy, wychowujemy dzieci, zapewniamy im dobrą przyszłość. Mówiąc krótko- przedłużamy gatunek.

Gość jhljhlk;,n
sex instruktorka te truizmy powoduja mdłosci mi mam ochote sie wyrzygać

Gość re4w
Wymagajcie od siebie chocby inni od Was nie wymagali.. Tak mowil Jan Pawel II. Trzymam sie tego i wiem, ze kiedys spotka mnie za to nagroda w życiu wiecznym.

Gość Żeby czymś sobie ten czas
wypełnić.

Gość re4w* to nie dobrze, że
wiesz, że cię czeka nagroda. W końcu pycha to pierwszy grzech główny. Poza tym: "ci, którzy się wywyższają będą poniżeni...". Pownineneś być skromny.