Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tylkojaaaaaaa

Walczcie z nieśmiałością, bo ja już z nią przegrałem

Polecane posty

Gość tylkojaaaaaaa

Powiem wam jedno, nie czekajcie na miłość szukajcie jej, szukajcie gdzie się da i jak się da, bo później jest już tylko gorzej. Wiem co mówię mam 29 lat i nigdy nie kochałem się z kobietą co więcej ja nigdy nie spotykałem się z żadną. Ciągle byłem sam, pewnie trochę z własnego wyboru, a pewnie dla tego że jestem chorobliwie nieśmiały, nie potrafię wymówić słowa do nieznanej mi osoby, dlatego jeśli zauważycie coś takiego u siebie musicie natychmiast reagować i to pokonać. Mnie już nic nie pomoże jestem na to za stary. Ja już po prostu nie umiem już tego robić (szukać kobiety) pozostaje mi jedynie wegetacja i czekanie na cud, lub ślepy los. Coraz częściej czuję się jak roślina bez wody, jak usychające stare drzewo. Nawet nie wyobrażacie sobie jak można potrzebować zwykłego przytulenia się do ukochanej osoby. Albo zwykłej rozmowy z ukochaną osobą. Pewnie wielu z was powie: weź się w garść idź do jakiegoś klubu itp. zagadaj jakoś i ją znajdziesz. A powiem jak mam to zrobić? ja po prostu tego nie potrafię, nie umiem spojrzeć obcej kobiecie w oczy, uśmiechnąć się do niej, powiedzieć coś miłego .Nigdy się tego nie nauczyłem a w moim wieku nie da się już tak szybko nadrobić zaległości. Może gdybym miał jakichś kumpli, koleżanki, nauczyłbym się tego. ale sam mogę nauczyć się jedynie teorii a ta nijak się ma do praktyki. Dlatego jeśli jesteście nieśmiali nie macie przyjaciół , a jesteście jeszcze młodzi musicie z tym walczyć bo później jest już za późno i pozostanie wam wegetacja i czekanie na cud.

Ostatnio jakiś nik "tylko ja" założył topik o samotności z wyboru, a jak mu powiedziałam, że to zapewne wynika z tego, że życie mu się tak ułożyło to mnie wygonił. :D

Gość tut mir leid
nie masz nawet znajomych? kolegów ze szkoły/studiów?

Gość podlasianin89
dzieki za ostrzezenie ty6lko jak walczyc z niesmialoscia

Gość sasiad sasiadka z zamiedzy
nie pracujesz ? nie spotykasz w pracy ludzi ?