Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość póki co męczę się z tabsami

Jak mam się zabezpieczać, skoro wiem na 100% że nie chcę mieć dzieci?

Polecane posty

Gość póki co męczę się z tabsami

Rozmawiałam o tym ze znanym i cenionym w moim mieście ginekologiem. Tabletki- już dawno kazał mi odstawić, bo biorę już wiele lat, obecnie 4 rodzaj i mi nie służą. Reaguje bólami głowy, brakiem libido, stanami depresyjnymi zastrzyki- odradzał, bo mówił, że skutkiem ubocznym jest niepłodność. Mówiłam, że dla mnie to nieistotne, ale nie chciał słuchać plastry, krążki- również zawierają hormony spirala- powiedział, że nieródkom się nie poleca. konsultowałam się z trzema ginekologami i każdy twierdził, że mi tego nie założy lady comp- nie stać mnie prezerwatywy, globulki, kremy- nie są odpowiednie dla osób, które nie chcą mieć dzieci, bo szansa wpadki jest zbyt duża. Mam męża, 30 lat i czekam na propozycję metod antykoncepcji, które będą dla mnie odpowiednie

Gość to ona
uprawiaj sex analny i oralny

Gość .Inga87.
Skoro nie chcesz mieć dzieci to to że nie rodziłaś nie powinno być przeciwwskazaniem do założenia spirali. Pójdź do ginekologa prywatnie to nie powinno być problemu z założeniem. Możesz też pochodzić po prywatnych ginekologach lub wyjechać zagranicę w celu podwiązania jajowodów lub przecięcia nasieniowodów. Tak jak są ginekolodzy w Polsce robiący aborcje tak samą muszą być Ci którzy pomimo obowiązującego prawa dokonują sterylizacji na życzenie.

Gość PODWIĄŻ JAJOWODY
.

Gość ChlopekRoztropek
Szczerze mowiac to wszystko praktycznie odrzucilas. Jedyne co przychodzi mi do glowy to gumki i w razie czego jakby pekla to tabletka po

powiedz ze chcesz zastrzyki i już a nie ze lekarz nie chciał sluchac..co z niego za lekarz...idz do innego lekarza i powiedz ze jestes zdecydowana na zastrzyki,wiesz jakie mogą byc skutki uboczne ale mimo to sie na nie decydujesz

aha teraz sa takie spirale ze mogą je miec kobiety które jeszcze nie rodziły...dziwny jakis ten twój gin

Gość aniii99
ja nigdy nie rodzilam a mam spirale od 3 lat, doskonaly srodek antykoncepcyjny

Nie ma 100procentowego środka ogolnie dostępnego. Te spirale itd tez niby lepsze ale zawsze moze sie cos zdazyc- czytałem takie historie- zadko ale jednak ze niby pewna metoda zawiodła.

oczywiście nie ma 100% zabezpieczenia...zawsze jest jakiś minimalny procent ryzyka...no chyba ze się połączy dwa zabezpieczenia