Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Archie

Moja dziewczyna jest w ciąży

Polecane posty

Gość Archie

Cześć, mam 16 lat. Około tydzień temu okazało się że moja dziewczyna która jest w tym samym wieku jest ze mną w ciąży. Wiadomo, nie chcieliśmy, ale czuję się odpowiedzialny za to dziecko i w głębi duszy chcę je wychować. Moja dziewczyna rozważała aborcje, ale po rozmowie z nią przekonałem ją aby tego nie robiła. Kocham ją i będę kochał to dziecko. Nie proszę o radę ani nic z tych rzeczy, po prostu chciałem się wygadać, i przestrzec innych w moim wieku, że jeśli jest się gotowym na seks, trzeba również być gotowym na wychowanie dziecka. Pozdrawiam :)

Gość Archie
tak, miałem prezerwatywę. Lekko pękła na końcówce i trochę nasienia wpłynęło do środka.

Gość Edzio z
zjebaliscie se życie :(troche za wczesnie

Gość Archie
taki biały gęsty płyn wypłynął mi z fiutka,co to jest?

Gość Archie
nie udany podszyw kolego.

no to rzeczywiście nieciekawie. Dziecko w wieku 16 lat. Ta dziewczyna będzie na pewno źle traktowana w szkole przez nauczycieli, a i pewnie przez uczniów. Ale róbcie jak chcecie, to przecież Wasze życie.

Gość utyyt5
w wieku 30 lat zostaniecie dziadkami a wwieku 45 pradziadkami zdążysz zobaczyć swoje pra pra pra prawnuki

Gość z szaconkiem proszę do pana
w ntym wieku, to do ruchania służy odbytnica, względnie Renata Rączkowska., ciulu.

Nieciekawie to by było, jakbyś uciekł od odpowiedzialności. Lepiej wychować dziecko razem, niż płacić przez pół życia alimenty. Wcześnie bo wcześnie, ma się fiu bździu w głowie, ale z pozytywnym nastawieniem może się udać. Nie ma co biadolić. Głowa do góry i życzę powodzenia.:)Żebyście tylko wytrzymali ze sobą.

Gość uszy w górę
Błąd Was nie skreśla, ale niesie konsekwencje. Teraz musicie szybciej dorosnąć, co nie jest w sumie aż tak złe jak ludzie na około to przedstawiają. Teraz czas na odpowiedzialność. Pogadajcie z rodzicami, przemyślcie co zrobić z nauką, jak ją ustawić. Moja mama była ze mną w ciąży na 2 roku i razem z tatą im się udało skończyć studia, znaleźć pracę i jakoś wiązać koniec z końcem. Nie poddawali się, inwestowali w siebie i teraz mają naprawdę przyzwoite dochody, mogą pozwolić sobie prawie na wszystko, choć oszczędność to trochę ich 2 natura. Pozdrawiam i uszy w górę. 17 lat to biologicznie świetny wiek na dziecko. Ja mam 30 i póki co pomimo starań dzieciaczka nie widać....:(

Gość utyyt5
nic tylko se w łeb strzelić i pewnie rodzice będą zapiertalać na tego dzieciaka bo dzieciaki mają po 16 lat ledwo co to miesiączke dostało a juz zapłodniona , a ten zobaczył fiutka u siebie i wziął se go zasadził jak w taborze cygańskim w 19 wieku

uszy w górę: nie pisz bzdur. 17 lat to nie jest dobry wiek na dziecko. Oni chodzą pewnie jeszcze do gimnazjum albo zaczynają liceum. To nie to samo, co na studiach.

Gość saritta87
GRATULUJE PRZYSZŁEMU OJCU!!! DZIECKO TO BŁOGOSŁAWIEŃTSWO I ZWIĘCZENIE MIŁOSCI

Gość uszy w górę
Czytaj uważnie albo nie komentuj: to BIOLOGICZNIE dobry, wręcz idealny wiek. Łatwa ciąża, mało komplikacji, łatwy poród. A co do dorosłości to cóż... nasze babki w tym wieku dzieci miały i było ok, ale teraz inne czasy są, matura jest nazywana egzaminem dojrzałości mocno na wyrost. Dlatego mentalnie muszą dorosnąć szybko, cóż... bywa.

Gość Archie
No pieniądze od rodziców będą niezbędne-tego nie ukrywam. I wiem że to za wcześnie, ale rodzice już wiedzą, a ja wierzę że wszystko się uda. a Ty utyyt5, gdybyś popełnił taki błąd jak ja to pewnie byś spierdzielił i zostawił kobietę samej sobie :) Ja się cieszę z tego że będę ojcem.

uszy w górę: według mnie idealny czas na dziecko to 19-25 lat. Tu nie chodzi tylko o normy biologiczne, ale i o społeczne. Jak traktowane są osoby, które w tym wieku mają dziecko, to szkoda gadać. Tyczy się to zwłaszcza dziewczyny.

Gość utyyt5
a jak sie zapatrujesz na fakt że mając 30 lat będziesz musiał pracować na wnuka? bo jesli rodzice akceptują to ty też będziesz musiał

Gość uszy w górę
Wiesz... ważne, żebyś nauczył się teraz rezygnować bez żalu z rzeczy, które Was ominą (ale za to dostaniecie co innego np. wnuki w młodym wieku, czy z pracą będzie łatwiej przy odchowanych dzieciach). To Wam pomoże. I spróbujcie budować związek: kompromisy, bycie razem, wspieranie i wspólne pokonywanie trudności. Nie będzie łatwo i tak ma być. szczęścia życzę!

Gość Archie
Po pierwsze, to wychowam swoje dziecko tak, żeby nie popełniło tego samego błędu. Po drugie, jeśli jednak do tego dojdzie to opieprzę ze zrozumieniem i pomogę.

Gość uszy w górę
karolination pisze po raz ostatni 17 lat to wiek świetny pod kontem BIOLOGII, powtórzę BIOLOGII. Nie społecznie. A społecznie to muszą, powtarzam, dorosnąć. 19-25 lat to wiek świetny pod kątem biologii, ale i społecznie (w większości).

uszy w górę: ale liczy się też odbiór społeczny. Poza tym pójdziecie pewnie na studia, wejdziecie w nowe środowisko i może będziecie mieli ochotę poszaleć... i o sobie zapomnicie. To dość częsty przypadek.

Gość utyyt5
jak np w przyszłości ktoś twojej córce 13 letniej zrobi dzieciaka to musisz to zaakceptowaqć , w koncu ty taki sam jestes a mówi 13 letniej bo świat idzie do przodu i z biegiem lat coraz młodsze wpadają juz dzisiaj 13 letnia rodząca nie jest szokiem w szpitalu

Gość Archie
Ale spójrz na to z innej strony- to że ja z moją dziewczyną wpadliśmy w tak młodym wieku, nie znaczy że nasze dziecko zrobi to samo. Postaram się żeby zostało wychowane tak, żeby nie popełniło tego samego błędu. A jeśli jednak tak się stanie, co oczywiście jest możliwe, ale wcale nie musi, to tak jak napisałem, opieprzę, bo źle zrobiło, ale i pomogę, bo będę to rozumiał.

jesteś dość tajemniczy. Uczycie się w ogóle. Jak wyobrażacie sobie przyszłość? Co ty chcesz w życiu robić?

Gość z szaconkiem proszę do pana
za zbuchanie nieletniej, pójdziesz do pierdla i tam ci tak odbytnicę przekalibrują, że do usranej śmierci, na pisde nie spojrzysz, a włożyć będziesz wolał do maszyny temperującej ołówki.

Gość Archie
Uczymy się. Ja chodzę do technikum łączności, ona gastronomia. Ona chce w przyszłości otworzyć restaurację, ja jeszcze nie myślałem co będę robił.