Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elelalaaa

Kąpiel dziecka podczas ospy-nadmanganian potasu

Polecane posty

Gość elelalaaa
dzięki! Wykąpałam syna,potem zamoczyłam w wodzie z dwoma tabletkami nadmanganianu, posmarowałam pudrem i śpi jak aniołek ;) Zauważyłam że we włosach robi sie tego więcej ,a tak to pare tylko,no i pęcherzyki popękaly,teraz widać jak by się wysuszały.Może rzeczywiscie głowke posmaruje tym fioletem?

Gość elelalaaa
aneczka nie boisz sie ze rodzenstwo złapie ospe?

Gość Tummy-Tub.pl
Dlatego warto kąpać dziecka w specjalnie przeznaczonym do tego wiaderku,zresztą szczegóły znajdziecie na stronie www.Tummy-Tub.pl razem z krótkim filmikiem.

Gość Ospa, ospa, ospa!!!
Witajcie, moj synek wlasnie przechodzi ospe w wieku 26 miesiecy. Jest on tak wysypany ze bie wiem czy ten wysyp mozna nazwac normalna ospa. Jego bable to poprostu wulkany z kraterami. Dodam jeszcze ze jest on alergikiem i egzemowiczem wiec jego skora jest bardziej podatna na rozprzestrzenianie sie jakichkolwiek zmian skornych. Tak tez stalo sie z ospa. Mieszkamy w Wielkiej Brytanii i stosujemy troszeczke inne zapobieganie swedzenia. Przesledzilam kazde forum Polskie I angielskie. Ja KAPIE mojego synka od pierwszego dnia kiedy mial ospe. Kapie go w ekstakcie z platkow owsianych- one niesamowicie lagodza swedzenie- juz jako egzemowicz uzywalismy srodkow Aveeno. I musz przyznac ze to niesamowicie pomaga. 1 torebka zmielonych platkow do kapieli firmy Aveeno, trzy duze lyzki olejku do kapieli z platkow takze Aveeno oraz 3 lyzeczki sody oczyszczonej. Kapiel musi byc lekko ciepla- nie zimna!!! Po kapieli smaruje synka kremem Aveeno I zakladam ubranka z jedwabiu takie dla egzemowiczow ( Wiem ze w Polsce mozna kupic dermasilk, my mamy dream skin) I mowie wam zero swedzenia...jest super, moj synek kompletnie nic nie zdrapal. A w dniu kiedy zaczely mu pekaja bable po kapieli przed posmarowaniem go kremem, posmarowalam kazdy babel olejkiem herbacianym- dziala on antyseptycznie. Nie stosuje zadnych pudrow w kremie bo pod nimi bable Poprostu gnija I nie ma dostepu powietrza. Gancjany I manganianu nie uzywam poniewaz nie Wiem gdzie go tu kupic. A poza tym olejek herbaciany dziala tak samo I jest w 100% naturalny. Jedynie co mnie martwi to goraczka ktora pojawila sie dopiero czwartego dnia oraz potworny kaszel. Ale Wiem ze to takze sa skutki ospy. Mam nadzieje ze to jakos komus pomoze.

Gość gość
Nie smarujcie dzieci pudrodermem. Tworzy on skorupę i nie pozwala na wysychanie krostek. Pod strupkami gromadzą się bakterie a po odpadnięciu strupka dochodzi do wtórnego zakażenia skóry! Jedynie wodny roztwór gencjany świetnie wysuszy bąble. Do tego kąpiel w nadmanganianie potasu, płatkach owsianych lub siemieniu lnianym. To znacznie łagodzi świąd. A na gorączkę najlepiej paracetamol. Nie wolno stosować ibuprofenu!