Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poke poke

jak to przetłumaczyć rodzicom?

Polecane posty

Gość poke poke

mam 23 lata i od roku jestem w związku z facetem o 15 lat starszym. akceptacja moich rodziców znajduje się gdzieś na poziomie najgłębszego miejsca rowu mariańskiego, jestem właściwie wyklęta, więc nasze stosunki znacznie się oziębiły i o ile matka jakieś ciepło jeszcze mi daje, o tyle ojciec rozmawia ze mną na odpierdol próbując przetłumaczyć mi, że ten facet może być co najwyżej moim drugim ojcem, a nie partnerem :D czy ktoś był w takiej sytuacji i może podrzucić mi argumenty jakich mogę użyć, żeby rodzice chociaż w minimalnym stopniu zaakceptowali ten stan rzeczy? przecież nie będziemy toczyć ze sobą bojów w nieskończoność, ja nie zamierzam faceta zostawić, on nie zamierza zostawić mnie, a życie leci. ktoś ma jakiś pomysł godny prezentacji? :)

Gość poke poke
może jak obciągnę tacie to przestanie się na mnie złościć?:D

Gość poke poke
podszywie, jestem pijana i mam zajebisty humor, więc cię nie opierdolę :D:classic_cool:

Odetnij tą pepowinę i zacznij żyć swoim życiem. Co dla ciebie jest ważniejsze: akceptacja rodziców, czy szczęście i miłość?

Gość poke poke
mam zajebisty humor bo właśnie złapałam psa sąsiada za jajca i co najlepsze nadal je trzymam!:P

Gość Szymuś
Najśmieszniej będzie, jak się okaże, że Twoje starocie miało racje. Pozostanie Ci jedynie wypłakać się Drzyzdze w rękaw.

Gość tez tak mam,,,,,,,
mam juz męża o 21 lat starszego o demnie, no wiec... to ja z nim mam zamiar życ do konca zycia, a nie z moim "tatusiem" czy mamą Tworzymy szczesliwy związek od 7 lat, i mamy 4 letnią córke

Gość poke poke
Szymuś, to wtedy skorzystam z pomysłu, wypłaczę się Drzyzdze i zasłynę jako największy pustak w Polsce :classic_cool: pępowinę już odcięłam, jeśli rodzicom nie uda się przemówić do rozsądku no to pozostanie mi życie dalej, ale mimo wszystko zawsze łączyły nas zajebiste stosunki i trochę szkoda to psuć przez taką głupotę jak różnica wieku mojego faceta :P tez tak mam,,,,,,, - dzięki za wpis, czytam to już któryś raz i oswajam się sytuacją, bo mnie chyba też to czeka :D pśp, siemano tzipo, nie ryj tylko pomóż :classic_cool::D

Gość poke poke
tak ci się dobrze powodzi, że nie masz problemów tego kalibru, zazdroszczę 😭:classic_cool: to wy myślcie, a ja sobie jeszcze chlusnę z kielonka na pocieszenie :D

Gość Szymuś
"jeśli rodzicom nie uda się przemówić do rozsądku no to pozostanie mi życie dalej" , "trochę szkoda to psuć przez taką głupotę jak różnica wieku mojego faceta" Co prawda, to prawda.

Gość zalezy czy to wiek jest
jedynym problemme. Nie wiemy, jaki to facet ( w sensie charakteru, pracowitosci, wyksztalcenia, odpowiedzialnosci , czy nie ma dzieci, nałogów itd)

ja mam problem można by rzec tego samego kalibru tylko jakby odbitego w lustrze. bo... jakby to powiedzieć , żeby nie brzmiało dziwnie. moi rodzice za bardzo lubią mojego faceta :classic_cool:))) :D a tego 🖐️ czy Twój prawdziwy tatuś rozmawiał z tym przyszywanym ? może sie nie polubili :classic_cool:

Gość poke poke
mój facet rozkurwia kosmos i ogólnie jest zajebisty :classic_cool: jedyną przeszkodą jest wiek. próbowaliśmy już chyba wszystkiego, mamy za sobą nawet próbę zacieśnienia związków z ojcem poprzez rozwijanie wspólnych zainteresowań jego i mojego lubego (a mają ich od chuja i jeszcze trochę), ale ojca w końcu strzelił chuj i wrzasnął, że jego córka nie będzie prowadzała się ze starym dziadem, bo wstyd rodzinie przynosi. no skoro mój facet jest starym dziadem, to z mojego ojca już chyba nieboszczyk :D pśp, ty biedaku jeden, teraz musisz trwać w tym związku, bo ci starzy nie wybaczą ewentualnego rozstania. chyba masz bardziej przejebane, kondolencje :classic_cool:

a może tatełe się boi , że mama się zakocha :classic_cool: dokładnie. to też właśnie miałam na myśli. złego słowa nie mogę kurfa o nim powiedzieć matce , bo od razu słyszę : "ale jesteś zołza... złośnica , biedny "tenktóregoimienianiemożnatuwymawiać:classic_cool:") chooy mje strzeli którego piknego dnia 😭

Gość poke poke
chociaż tak psychologicznie tę farsę biorąc i stwierdzając, że przez pierwsze momenty ich współpracy ojciec piał z uciechy, a dopiero później wybuchnął gniewem to mimo wszystko mój luby przypasował mu pod względem charakterologicznym i łączących ich tematów do rozmów. zabolała go ta sympatia tak bardzo, że w końcu wyparł swoje uczucia do lubaśnego, wybuchnął, rzucił kurwą i się obraził :classic_cool: no jestem już do przodu z rozkminą i wnioskami, ojciec lubego lubi chociaż o tym nie wie, teraz trzeba doprowadzić do tego, żeby tę sympatię do siebie dopuścił i uwierzył, że jest zajebiście. kto ma pomysł to niech się nie krępuje :classic_cool: mamełe się nie zakocha, woli grubaśnych, a z mojego takie chucherko, że tylko skoczyć i po ptokach i kręgosłupie. freud we mnie mi mówi, że sympatia rodziców do twojego pięknego może mieć podłoże seksualne, oddziel ich od siebie na jakiś czas :classic_cool:

Gość o looosiee łoosieee
boszeee dziewczyno ale ty sie upodlasz, ojciec ci pluje w twraz a ty myslisz ze deszcz pada Wten czas srała bym na takiego ojca, jak ewidentnie nie chcial by mljego szczescia i by mialł to w dupie wowczas ja bym miała go w dupie Cezgo ty tak latasz i uganiasz sie za swoim ojcem, nie akceptuje tego o czym marzysz, czego pragniesz?? no trudno , sam pod sobie dołek kopie

Gość poke poke
bo ja już tak mam, że chciałabym miłości i pokoju na świecie, a w mojej rodzinie to już w ogóle ta miłość ma kipieć jak woda w garze z kartoflami. taka ze mnie ciota :classic_cool: a tatełe chce mojego szczęścia, ale z kimś młodszym :D

szkoda , że nie ma z nami Bazienki ona to jest kafeteryjne psychologe rozwikłała by tą uczuciową łamigłówkę w try miga :classic_cool: ale i tak myślę , że to co sama rozkminiłaś jest trafne. powiedz tacie coby sobie przemyślał raz jeszcze wszystko na płaszczyźnie serce i rozumu :classic_cool: a mój luby to akurat dużego kontaktu teraz z moimi rodzicami nie ma. koorwa 😭 no to przeca chyba rozwikłałam zagadkełe swoją. myślę , że jakby moja mamełe z nim pobyła dłużej to zmieniła by zdanie :classic_cool:

Gość o looosiee łoosieee
jakby chcial to by to zaakceptował widocznie głupi stary egoista ktory nie liczy sie z twoim zdaniem w czym masz NAJIECEJ do powiedzenia, no ale widac ze wychowałas sie w rodzinie ze facet to głowa rodziny, nalezy mu sie bezwzględne posłuszeństwo i ma najweicej do powiedzenia :( :(

Gość Jadwiżanka
po co ci taki stary facet? jak ty bedziesz mieć 40 lat i rodzić 8 dziecko to on juz bedzie starym zgredem prawie na emeryturze :(

Gość poke poke
no właśnie odczuwam ten brak bazienki, bo by rozkurwiła to wszystko jak trzęsienie ziemi japonię. aczkolwiek tak często ją czytałam, że chyba trochę psychologicznej wiedzy posiadłam i jakoś to wszystko ogarnęłam po swojemu :classic_cool: ojca przywiążę do kaloryfera, niech siedzi i myśli, jak wykoncypuje coś twórczego to go odwiążę. a jak nie to też odwiążę, ale wtedy już mnie prawdopodobnie nie zobaczy, no chyba że u tej drzyzgi :classic_cool: widzisz paletz jaki z ciebie filozofer. podrzucaj lubaśnego rodzicom i niech się z nim użerają, miech z takim i od razu sukces masz murowany, możesz chłopa słać do diabła bez stresu, że cię mamełe wałkiem przetrąci :classic_cool: Jadwiżanka, po to żebyś miała o kogo się martwić :D