Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość starwars888

Pigułki Madinette vs łojotok

Polecane posty

Gość starwars888

Dziewczyny, czy któraś z Was bierze tabletki antykoncepcyjne Madinette? Chodzi mi tutaj nie tylko o ich oczywiste działanie antykoncepcyjne, ale również o hamowanie wypadania włosów, regulacje łojotoku i trądziku... Jestem przy 7 tabletce i chciałabym się dowiedzieć, ile trzeba czekać na pierwsze efekty "terapeutyczne" :)

Gość tujeczka
A jest tu już temat o madinette. Poprawę cery można zauważyć tak po paru opakowaniach może po 3, 4, 5 to zależy od organizmu. Jesli chodzi o wypadanie włosów to trudno mi powiedzieć, bo nie miałam takiego problemu.

Gość tujkaaa
Ja biorę madinette dopiero drugi miesiąc tak więc trudno jest mi cokolwiek powiedzieć, bowiem to zbyt krótki okres czasu, aby można było spodziewać się jakichkolwiek efektów terapeutycznych. W każdym bądź razie do tej pory wyskoczyły mi może z 3 pryszcze, a wcześniej co i rusz miałam jakieś nowe okazy na twarzy i dekolcie :/

Gość tujeczka
Według mnie jak już nie wyskakują nowe pryszcze, to połowa sukcesu. Lekarz mówił, że im dłużej się bierze te pigułki tym efekty są lepsze, czyli cera robi się ładniejsza, wydzielanie gruczołów łojowych się normuje, zostaje zahamowanie wypadanie włosów. No ale trzeba uzbroić się w cierpliwość.

Gość powiedziała co wiedziała
Do 6 miesięcy stosowania madinette trądzik i łojotok powinny ustąpić. Tak jak i trądzik nie powstaje w tydzień, tak i w tak krótkim czasie nie zniknie. Na wszystko potrzeba czasu i cierpliwości :)

Gość po odroście włosów
Od początku maja biorę madinette. W kwietniu miałam operacje, gdzie miałam pełną narkozę i kilkanaście dni później włosy zaczęły mi wypadać przysłowiowymi garściami. W dodatku nasilił się łojotok, no i miałam niewielką torbiel na lewym jajniku :( Od kiedy biorę te pigułki torbielka się wchłonęła całkowicie (po 2 miesiącach stosowania), łojotok się delikatnie zmniejszył, ale włosy w dalszym ciągu wypadają - widocznie upłynęło jeszcze zbyt mało czasu od kiedy zaczęłam brać te pigułki. Jednak myślę, że za kolejne 3 miesiące i łojotok i wypadanie włosów całkowicie znikną :)

Gość kapitolka
Włosy mogą wypadać także od nieleczonego łojotoku - mieszki włosowe nie są dotlenione i włosy wypadają. Ja Madinette zażywam od lutego tego roku i po łojotoku nie ma ani śladu. Jednak zanim ustąpił musiało upłynąć kilka miesięcy :)

Gość nea84
sprzedam 2 nowe opakowania Madinette (term.ważn 01.2013) w cenie 20zł za opak. na terenie Białegostoku, kanga@poczta.fm

Gość tujeczka
Wyczaiłam w internetowej aptece doz, że można kupić trzypak madinette i wtedy za opakowanie wychodzi 32 zł. Jestem z tych pigułek bardzo zadowolona, więc chyba skorzystam z tej oferty.

Gość kupiecka88
Kurcze, a ja przepłacam po 40 zł za opakowanie madinette :/ Apteka doz jest w moim mieście więc z następną receptą przejdę się właśnie do niej :) Ps. handel pigułkami w necie jest nielegalny :P

Gość provata
Teaz trójpak madinette jest już do kupienia za 77zł, czyli jeszcze taniej. Może przed świętami jeszcze potanieją :D

Gość js87
odkupię Madinette Cyprest albo Diane 35 z odbiorem osobistym we wroclawiu js87wr@gmail.com

Gość gość
Z wielka chęcią odkupie ten listek kontakt kamla44@o2.pl

Gość gość
czy chce któraś z was kupic Madinette (bez 3 tabletek)? Zaczełam je brac lecz juz po 3 dniach bardzo zle się czulam i niestety nie mogę wiecej. Jesli ktoras z was zgubila opakowanie lub potrzebuje kilku dodatkowych tabletek napiszcie komentarz a ja podam swojego maila

Gość gość
Dziewczyny mam do sprzedania dwa listki Madinette wazne do 2016r po 25zl za listek,mam zmienione na inne.Piszcie na adres: monik350ts@gmail.com