Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość twoja najpiękniejsza strona

picie żelatyny spożywczej

Polecane posty

Gość twoja najpiękniejsza strona

Czy warto jest pić żelatynę spożywczą? jakie są korzyści dla zdrowia i urody? czy jest ona dobrze przyswajalna przez organizm?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Czujna Ja
a na co wy to pijecie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość twoja najpiękniejsza strona
Prawdopodobnie zwiększa elastyczność skóry ale czekam na wasze opinie:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kokoszanel bimbanel
a od kiedy żelatyna to chemia? chyba że rosół i golonka wo też chemia. w takim razie żelatyna to staraszna chemia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość maturks4
Żelatyna najlepiej działa na stawy i torebki maziowe. Ale bez przesady. To już lepiej gotować sobie galaretkę z kurzych łapek.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pyłek kwiatowy najlepszy Składniki mineralne. Pyłek jest bogaty w wiele składników mineralnych: makroelementów i mikroelementów. Wyodrębniono: potas, fosfor, wapń, magnez, sód, krzem, mangan, żelazo, miedź, cynk, jod, selen i inne. Witaminy. W pyłku pszczelim zidentyfikowano następujące witaminy: A, B1, B2, B3, E, C, B6, PP, P, D, H, B12, kwas foliowy, inozytol, biotynę, kwas pantotenowy, kwercytynę. Inne składniki. Enzymy: amylaza, inwertaza, fosfatazy, peroksydazy i inne, których stwierdzono 42. Kwasy organiczne: jabłkowy, mlekowy, cytrynowy, winowy, szczawiowy, bursztynowy, i wiele innych. Odżywcze. Pyłek stanowi bardzo cenną odżywkę uzupełniającą dzienne racje żywnościowe w aminokwasy, biopierwiastki, witaminy. wzmacnia apetyt, skutek widoczny już po kilku dniach przyjmowania, reguluje przemianę materii, doprowadza do normalizacji, spadku wagi osób otyłych, wzmacnia organizm, szczególnie zalecany osobom ciężko pracującym w szkodliwych warunkach, dzieciom, osobom starszym, osłabionym, regeneruje, działa antyanemicznie (zwiększa liczbę czerwonych ciałek krwi), zwiększa poziom żelaza w surowicy krwi. Odtruwające (detoksykacyjne). Pyłek eliminuje lub zmniejsza szkodliwe oddziaływanie szeregu czynników chemicznych na organizm człowieka. pyłek osłania tkankę wątrobową przed zatruciem substancjami toksycznymi, a w przypadku zatrucia ułatwia wydalanie toksyn, ułatwia odnawianie tkanki wątrobowej uszkodzonej innymi przewlekłymi chorobami, przyjmowaniem dużej ilości leków, wspomaga leczenie choroby alkoholowej, uzupełnia niedobory bioelementów (będące wynikiem choroby), pyłek podnosi odporność organizmu na zakażenia, zwiększa ilość limfocytów, zwiększa ilość przeciwciał, przyspiesza leczenie zakażeń. Antydepresyjne, uspokajające. Pyłek pszczeli poprawia psychiczne samopoczucie człowieka. zmniejsza nerwowość, rozdrażnienie, wzmacnia system nerwowy osłabiony na skutek stresu lub przepracowania, wspomaga leczenie depresji, umożliwia obniżenie dawek preparatów antydepresyjnych, wspomaga także leczenie nerwic wegetatywnych, zwiększa ukrwienie tkanki nerwowej, podwyższa sprawność psychiczną, zwiększa koncentrację układu nerwowego, Antyalergiczne. Pyłek pszczeli wspólnie z miodem może służyć do leczenia chorób alergicznych. stosowanie pyłku wspólnie z miodem skutecznie leczy katar sienny, astmę lub znacznie łagodzi ich objawy. Przeciwmiażdżycowe. Pyłek ma wyraźne działanie przeciwmiażdżycowe. pyłek obniża poziom lipidów (trójglicerydów i cholesterolu), hamuje agregacje (zlepianie) płytek krwi, wspomaga więc ograniczanie miażdżycy, wspomaga leczenie stanów pozawałowych, wspomaga leczenie nadciśnienia, zaburzeń krążenia obwodowego. Antybiotyczne. Wyciągi z pyłku kwiatowego mają silne działanie przeciwdrobnoustrojowe, działają na bakterie, na grzyby. jest skuteczny w leczeniu stanów zapalnych jamy ustnej, szczególnie gdy jest użyty razem z propolisem, w przewodzie pokarmowym pyłek niszczy lub wstrzymuje działalność bakterii chorobotwórczych. Regulujące trawienie. Pyłek jest stosowany przy rozstroju żołądka. wspomaga leczenie silnych zaparć. przynosi poprawę w niektórych biegunkach, wspomaga leczenie choroby wrzodowej żołądka i dwunastnicy, zmniejsza krwawienia. Lecznicze schorzeń prostaty. Wyciągi z pyłku wykazują lecznicze działanie w schorzeniach gruczołu krokowego. w początkowym stadium choroby hamuje ją, zmniejsza możliwość nawrotów, w przewlekłym zapaleniu wspomaga leczenie prostaty antybiotykami i fizykoterapią. Wspomagające leczenie cukrzycy. Wyciągi z pyłku kwiatowego zwiększają wydzielanie insuliny. Pyłek spożywany przez chorych na cukrzycę skutecznie pomaga obniżyć poziom cukru we krwi. Poprawiające wzrok. Pyłek poprawia ostrość widzenia, jest to skutek dużej zawartości ryboflawiny (wit. B2) i innych bioelementów w pyłku. Przeciwzapalne. Pyłek wspomaga leczenie wewnętrznych stanów zapalnych organizmu. Kosmetyczne. Odżywiające, wzbogacające i odmładzające skórę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fąfafine
żelatyna jest dobra dla osoby która rośnie , dojrzewa , dla kobiet w ciazy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość żelatyna precz
Żelatyna nie jest dla nikogo dobra, to syf odzwierzęcy. Lepiej sok ze świeżo wyciskanych owoców i warzyw dla zdrowia, a nie jakieś szczyny;). A jak na stawy coś potrzeba, to dobre opinie ma Arthroblock Olimpu, też go brałam. 3 dychy tabsy, resztę poszukajcie se na necie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Człowiek o dwóch donglach
Warto pić żelatynę. Organizm zamienia ją w kolagen. Na skórę za bardzo nie podziała, ale będą lśniące włosy i wzmocni stawy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Człowiek o dwóch donglach
Olimp też produkuje tabletki z żelatyny wołowej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 12345u473490
ta po co na stawy to pic jak organizm przyswaja 1% tego scierwa;/ to ejst bezsensu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Człowiek o dwóch donglach
Żelatyna jest dobrze przyswajalna i zdrowa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
KORZYŚCI ZE SPOŻYWANIA ŻELATYNY: - pozytywny wpływ na stawy, zdrowe chrząstki i kości, skórę, przewód pokarmowy, układ odpornościowy, serce i mięśnie - powoduje gojenie się stawów, które były całkowicie sztywne lub stopniowo zanikały, zapobiega ich zesztywnieniu przez co jest uwielbiana przez sportwców, wspomaga leczenie zapalne stawów oraz pozwala utrzymać je w dobraj kondycji przez długie lata - ma pozytywny wpływ na zwyrodnieniowe choroby układu mięśniowo-szkieletowego - może zmniejszyć ból u pacjentów z problemem stawu kolanowego lub biodrowego - pomaga w przyswajaniu witamin oraz lepszym funkcjonowaniu gruczołów, optymalizacji energii i zdrowia - korzystnie wpływa na wątrobę - pomaga zapobiegać zmęczeniom mięśni, niedokrwistości, żółtaczce, powstawaniu wrzodów - korzystnie wpływa na pamięć oraz zapobiega depresji - wspomaga trawienie wszystkich pokarmów, które powodują nadkwaśność żołądka Żelatyna jest szczególnie bogata w prolinę i glicynę. Produkcja proliny i glicyny przez organizm jest często niewystarczająca i należy przyjmować ją z pożywieniem Prolina powoduje, że skóra jest miękka i ma "młodzieńczy" wygląd. Glicyna jest niezbędna do syntezy hemoglobiny, kreatyny, porfiryny, soli kwasów żółciowych, glutationu i nukleotydy DNA i RNA. Glicyna bierze udział w produkcji glukozy, jej niskie stężenie może powodować objawy podobne do hipoglikemii. Innym ważnym zadaniem glicyny jest odtrucie. Ciało ludzkie wymaga dużej ilością glicyny do detoksykacji z substancji chemicznych, może poprawić funkcjonowanie II fazy detoksykacji wątroby. Glicyna również ułatwia trawienie przez zwiększone wydzielanie kwasu żołądkowego. Ułatwia trawienie białka i wchłanianie witaminy C, witamin z grupy B, ułatwia minerałom dotarcie do krwi przeciwdziałając niedokrwistości. Warto tu wspomnieć, że niezdolność do prawidłowego trawienia białka przyczynia się do astmy, cukrzycy, alergii pokarmowych, osteoporozy, niedoboru żelaza, niedokrwistości, anemii złośliwej, reumatoidalnego zapalenia stawów, infekcji jelitowych, łuszczycy, bielactwa, pokrzywki, wyprysków, zapalenia skóry, opryszczki i trądziku. Spożywanie żelatyny przeciwdziała tym dolegliwościom. Glicyna odgrywa także istotną rolę w procesie gojenia ran. Glicyna pomaga niemowlętom rosnąć prawidłowo, żelatyna może poprawić trawienie mleka i produktów mlecznych u dzieci z nietolerancją laktozy. WARTO PAMIĘTAĆ, ŻE: Aminokwasy w żelatynie działają korzystnie na organizm, gdy nasza dieta zawiera odpowiednie aktywatory - witaminy i wit. D - występującą wyłącznie w tłuszczach zwierzęcych. Więc dobrze jest spożywać żelatynę razem z innymi źródłami witaminy A i D, takich jak masło, żółtka. Dobrze jest też przyjmować żelatynę z wit. C, ponieważ jest niezbędna do produkcji kolagenu i budowy chrząstki. Tkanka łączna regeneruje się bardzo powoli, więc jest to środek, który wymaga cierpliwości. Jednak notuje się niesamowite wyniki – najlepszym jest poprawa jakości skóry, zmarszczki się wygładzają, a nawet znikają całkowicie. Niezależnie od formy używania żelatyny, nie powinno się jej gotować lub podgrzewać w kuchence mikrofalowej, ponieważ wtedy staje się toksyczna. Wytwarzają się substancje niebezpieczne dla wątroby, nerek i układu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość coco

😍

Żelatyna spożywcza, którą dostać możemy w każdym sklepie, to nic innego, jak efekt częściowej hydrolizy kolagenu, który znajduje się w kościach i skórze zwierząt. Jest to mieszanka białek, peptydów, kwasów nukleinowych, węglowodanów, soli mineralnych oraz dużych ilości witaminy K i biotyny (witaminy H). Witaminy te mają zbawienny wpływ na skórę. Witaminę K pokochają szczególnie osoby z cerą naczynkową. Niweluje ona widoczne, rozszerzone i popękane naczynka. Co więcej wyrównuje koloryt cery i eliminuje zniszczenia powstałe w wyniku nadmiernej ekspozycji na promieniowanie UV. To właśnie witamina K sprawia, że żelatyna skutecznie rozprawia się z problemami charakterystycznymi dla okolic oczu – zasinieniami oraz workami. Pozytywny wpływ na skórę ma także biotyna, która jest pochodną mocznika. Bierze udział w produkcji keratyny, a także pobudza regenerację oraz produkcje nowych komórek, poprzez syntezę cukrów, białek i kwasów tłuszczowych.  To właśnie biotyna przyczynia się do regeneracji tkanek, dzięki czemu skóra staje się napięta, gładka i wyraźnie gęstsza, a zmarszczki zostają spłycone.

Żelatyna Głęboko nawilża cerę, dzięki czemu staje się wyraźnie gładsza i zdrowsza. Regularne stosowanie maseczki z żelatyny sprawi, że skóra będzie bardziej jędrna, napięta i promienna, a zmarszczki będą pojawiać się znacznie wolniej. Żelatyna to niedrogi, skuteczny i naturalny sposób na lifting skóry.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×