Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nomerci

Początki współżycia, najlepsza antykoncjepcja!

Polecane posty

Gość nomerci

Witam wszystkich forumowiczów :) Jak w temacie? Chciałabym się dowiedzieć jakie zabezpieczenie jest najlepsze kiedy zaczyna się współżycie. Oczywiście, że prezerwatywy to wiem, ale czy sama prezerwatywa? Czy może jakieś pigułki :) Bardzo proszę o rady :)

Gość według wszelkich danych
dobrze dobrane tabletki anty mają największą skuteczność. Cała reszta jest bardziej "wpadkowa" :)

Gość nomerci
No tylko, że ja jestem jeszcze dość mloda a czytalam, ze kazde tabletki antykoncepcyjne maja skutki uboczne :)

Gość pomocna2319740-7
Wg mnie najlepsze są plastry Evra i Nuva Ring - trudno o nich zapomnieć tak jak o tabletce. Jeśli nie chcesz hormonów to zostaje Ci tylko NPR lub diafragma + żel plemnikobójczy, ale pierwsza metoda wymaga dużej samodyscypliny a druga jest zawodna więc nie polecam.

Oczywiście, że tabletki mają skutki uboczne, ale jedne z nas reagują na nie lepiej, a inne gorzej. Prezerwatywy są mało skuteczne, ja bym się bała zwłaszcza, gdybym była młodą osobą i wizja wpadki, by mnie przerażała. Zamiast tabletek możesz wypróbować krążek dopochwowy- taka sama skuteczność jak tabletki, a mniej hormonów, albo plastry- skuteczność również taka jak tabletki, ale nie ingerują w żołądek i wątrobę.

Ja używam samych prezerwatyw ponad rok i wpadki brak. Przecież można później sprawdzić, czy nie pękła. Tabletki brałam pół roku, ze względu na skutki uboczne odstawiłam i nie planuję do nich wracać :)

Gość krokodylica najs
zgadzam się z octavia . ja już ze 4 lata na gumkach :P i czasami używam globulek do tego.

Gość krokodylica najs
zgadzam się z octavia . ja już ze 4 lata na gumkach :P i czasami używam globulek do tego.

Gość BruceLee789
Polecam odwiedzic strone z zestawionymi wszystkimi metodami antykoncepcyjnymi. www.wpadka.pl powinno Ci pomoc podjac decyzje

ja uzywalam tabsow przez dlugie lata,ale teraz mam stalego partnera/meza i w sumie szkoda mi niszczyc watrobe.najpierw przeszlam na nuva ring,a teraz juz tylko z prezerwatywa i polecam-fakt.,ze dla faceta troche kicha,ale przynajmniej kobieta ma wieksze libido!

Gość nomerci
A te tabletki dopochwowe dostane bez recepty? Czy bede musiala odwiedzic ginekologa aby przepisal :)

Gość kruche ciato
globulki tylko z gumką. bez ich skutecznosc jest marna. bez recepty.

Gość Wiosenna_kajjjja
evra najlepsza, a i jakosc seksu nieporównywalna do gumek... Do czasu plastrów tez stosowałam zawsze gumki, ale teraz kiedy zobaczyłam jak to jest bez, to do gumek wracamy tylko i wyłacznie wtedy kiedy mam plamienie. W innych sytuacjach nawet nie chce o nich słyszec.

Gość krab w sosie
uwaga zaraz bedzie narzucane swojego zdania przez inne niewiasty:P