Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ola _b

działanie lasera a miesiączka - pomóżcie

Polecane posty

Gość Ola _b

Witam! Miałam zabieg ze względu na zespół cieśni nadgarstka i dla zmniejszenia widoczności blizny poszłam na 10 zabiegów laserem. Każdy zabieg trwał 3 min. Ostatnią miesiączkę miałam 23 marca i a mam co 30 -31 dni, więc powinnam już dostac, a ja w tym czasie dostałam dopiero gęstego śluzu. Teraz mija tydzień jak miałam dostac okres i nic. test ciązowy robiłam, ale jedna tylko kreska. Czy działanie lasera mogło spowodowac przesunięcie miesiączki? Pomóżcie! Pozdrawiam :)

Gość Ola _b
Pomóżcie!!!

Gość hylenka
okres moze sie opózniac..nawet jak sie ma stresy,problemy,mysle ze laser nijak na to nie mógl wpłynąc,ale jesli jestes w ciązy to nie powinny byc wkonywane zabiegi laserowe,tyle wiem

Gość Ola _b
W ciąży napewno nie jestem.

Gość małp@
Ola b nie wiem czy Cię to pocieszy, ale moja koleżanka miała depilację laserem i potem tez nie mogła dostać okresu. Musiała go wywołać hormonami. Lekarz jej powiedział, że to mogła być przyczyna zatrzymania. Też zaczęła panikować i ciągle robiła testy.

Gość Ola _b
do małp@ jak długo miała ten laser (ile munut)?? po jakim czasie od braku miesiączki poszła do ginekologa po te hormony??

Gość Ola _b
Pomoże mi ktoś jeszcze??

Gość wiesz co.........
Depilacja laserem a zabieg fizjoterapeutyczny laserem to zupełnie inna sprawa (dawka, czas). Według mnie coś innego mogło spowodować brak miesiączki. Ciężko mi uwieżyć, że laser, który działał miejscowo w Twoim przypadku. Chyba, że zabieg był źle zrobiony (za duża dawka) - ale nie wydaje mi się z reguły w gabinetach fizjoterapeutycznych apartaty są dośc bezpiecznie "ustawione".

Gość Ola _b
do wiesz co ................ Tylko jeśli to nie od lasera to nie wiem jaka może byc tego przyczyna. wstyczniu tego roku robiłam badania na terczycę i wyszły w normie. Do jakiego lekarza najlepiej pójśc - do rodzinnego czy do ginekologa??