Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

owieczka z marsa

jak lubicie spać?

Polecane posty

Ostatnio mnie taka refleksja właśnie naszła. Jak lubicie spać? Ja lubię zasypiać na brzuchu z głową odwróconą w lewą stronę. Bez poduszki i kołdry, na samym prześcieradle. Zmieniam je co 2 góra 3 dni bo lubię jak pachnie świeżością i nie jest jeszcze pogniecione. Często też kładę zamiast niego zwykłą poszewkę na kołdrę. Musi być koniecznie z grubej bawełny (ze względu na częste pranie). Latem otwieram okno i śpię przy otwartym. Zimą zawsze wietrzę sypialnię trzy razy dziennie. Nie ma problemu z zimnem bo sypialnia jest stosunkowo mała i szybko się nagrzewa. Do tego muszę mieć szerokie łóżko bo lubię mieć dużo przestrzeni do spania. Z kolei mój facet śpi na dwóch poduszkach i zawsze opatula się kołdrą po samą szyję nawet jak jest ciepło. Bardzo lubię ściany w kolorze chłodnej bieli czy błękitu. Ogólnie łóżko i sypialnia to dla mnie świętość i nie cierpię jak mi ktoś się wtrąca z radami jak ma wyglądać wystrój czy w ogóle wchodząc tam. Jedynym właśnie wyjątkiem jest mój facet. Goście mogą sobie do woli przebywać w pozostałych dwóch pokojach ale od sypialni to sio.

Gość wypalcowany
Standardowo, zasypiam zawsze na prawym boku, budze się różnie, nieraz na brzuchu.. nawet nie chce wiedzieć co wtedy się działo :O

Gość kurczaczek 1
z zamknietymi oczami???????

Gość pełen relaks
zawsze na boku, zawsze z jaśkiem, grubo opatulona w kołdrę i koc :) pościel tylko z miękkiej bawełny, nie znoszę kory. Zawsze z krótkim rękawem i w krótkich spodenkach. i z zatyczkami

Gość camillohotornotcamillo
spię na wznak sprężony jak strzałą ułożenei trumienne tak to nazywam:) najwygodniej jest tak dla mnie:) poza tym mam często podczas snu otwarte oczy:) parę nie znających osob potwierdziło to w różnych odstępach czasu:)

Gość wypalcowany
ja tam nigdy nie umiem zasnąć na plecach - zawsze sobie wkręcam że to właśnie tak jak w trumnie i że jest to samoistne proszenie się o śmiesć. buuu, straszne

Gość wypalcowany
lepiej nie kusić losu :):p

Gość przeważnie kładę się na
lewym boku, za chwilę przekręcam na prawy - i zasypiam. A jak nie mogę zasnąć - to kładę się na wznak - działa! Też potrafię spać sztywno jak w trumnie, w dodatku mam ręce skrzyżowane na piersiach :-) Raz się tak obudziłam, to jeszcze do tego nogi miałam podkurczone :-D Przyzwyczajona jestem do wielkich łóżek i śliskiej (satynowej) pościeli. Latem przeważnie nago, zimą czasem coś zakładam, jak mi zimno.

Gość zasypianka kochanka
ja zasypiam na plecach ale skręcona na prawy bok. Dlatego mam skrzywienie kręgosłupa i skoliozę. Nakrywam się kołdrą na głowę i dziw że się jescze nie udusiłam. Nie cierpię pościeli z drapiącej kory. U mnie prześcieradło musi być tylko z tradycyjnego prześcieradła, powłoka na kołdrę to juz różnie, byle była miękka i ciepła. Zmieniam co trzy noce, bo lubię ładny zapach , niekiedy zmieniam co noc. Spię w koszulach nocnych długich do kolan i bez majtek bo nie lubię jak mnie gumka gniecie w brzuch. Zresztą to spanie bez majtek to pozostałość po pobytach na koloniach, bo tam pielęgniarka sprawdzała nam czy nie śpimy w majtkach. Dla niekumatych: ciało musi się wietrzyć i krew w naczyniach krwionośnych musi swobodnie krążyć w miejscu intymnym.

Gość dcdefverfvrevvrfevveeveve
Też lubię satynę.... Fajnie chłodzi. Śpię na plecach, wyprostowanym gdyż przyczyną jest drętwienie kończyn taki mój problem... Oczywiście jak najmniej na sobie:), często bez bokserek bo tak wygodniej.

Gość psadwed
na boku, często bez poduszki, w staniku i majtkach tak się do tego przyzywczaiłam że bez stanika mi niewygodnie spać

co do stroju to najczęściej koszulka i majtki zimą a latem na golasa (prawie:) ponieważ obowiązkowo musi być stanik bo nie lubię jak mi się piersi przewalają gdy chcę się czasem obrócić na plecy:) strasznie nieprzyjemne uczucie.

Gość aha i achhhhhMni
Uwielbiam spać. Uciekam w sen przed życiem jakie mam, tammi jest o wiele lepiej, z niechecia się budzę i włażę w kolejny dzień.

Gość erfe3rf3ewr
też tak mam...

Gość nawet nie wiem
ale chyba na prawym boku

Gość nawet nie wiem
i lubie sie obwijac w koldre prawie po sama glowe

ja tez jak ty autorko zasypiam na brzuchu z głową odwróconą w lewą strone , musze koniecznie miec baardzo ciemno inaczej nie zasne chocbym była bardzo zmęczona i lubie jak na mnie coś cięższego leży , nawet jak jest gorąco to musze miec koc zeby cos na mnie lezało :classic_cool: no i do snu musi byc cisza jak makiem zasiał inaczej nawet sie nie kłade :classic_cool:

Gość nawet nie wiem
ja w zimie klade na posciel koc, ale jest mi nie wygodnie, bo mam niespokojne nogi

Gość halket
A czego się boisz, że ktoś cię porwie? No tak, bo pod kołdrą to już nie widać:P