Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmieniłabym tą maturę

Matura w dzisiejszych czasach jest jeszcze za trudna!

Polecane posty

Gość zmieniłabym tą maturę

Może łatwiejsza ale ja bym to ułatwiła. W szkole średniej zbędna jest już historia, wos, biologia, chemia, fizyke czy takie tam pierdoły nawet religia i wychowanie fizyczne. 10 godzin języka polskiego 10 godzin języka obcego(zależy jaki kto sobie wybierze) 10 godzin matematyki oczywiście usunęłabym szkoły zawodowe i technika i po szkole podstawowej(po 6 klasach bo gimnazja również bym usunęła) powinno się iśc prosto do 3letniego liceum. Matura z matematyki Na maturze powinny się znajdowac tablice matematyczne, kalkulator a także karteczka na której jest tabliczka mnożenia Na maturze powinno byc 30 pkt, od 30% matura powinna byc zdana. Pierwsze dziewiec zadan zamkniętych powinny wyglądac tak Przykład 1 1) 2*2*2, podaj wynik a) 8 b) 7 c) 6 Drugie 3 zadania 2*5*10= podaj wynik :) Na maturze z polskiego tekst ze zrozumieniem i powinno byc a b c d a później opisz wybraną przez siebie lekturę. Na maturze ustnej powinno się przyjśc z prezentacją i tylko ją przeczytac :) Na pisemnej powinny znajdowac się także streszczenia lektur :) Język obcy! Oczywiście słówka :) np. Pies po angielsku to: a) cat b) dog c) mother d) brother i oczywiście powinny znajdowac się na pisemnej słowniki, na ustnej również każdy powinien opowiedziec swój dzień dnia w trzech zdaniach.

Gość popieram cię autorko
Matura w tych czasach jest wyjątkowo za trudna, uczą w szkołach dużo niepotrzebnych rzeczy. Np. po co komu geografia czy historia a szczególnie już w szkole średniej. Gdyby zlikwidowali szkoły zawodowe i technika a pozostały same licea byłoby więcej osób ze średnim wykształceniem.

Gość ta matura która teraz jest
to matura dla debili :) z taką maturą byłoby jeszcze więcej wykształconych debili :D

Gość Oczywiście,wszyscy będą
mieć średnie,a do zwykłej pracy w biurze czy urzędzie będzie wtedy wymagana Profesura Belwederska.Zresztą kto wie ,czy tak wkrótce nie będzie,robotnik z magistrem,sprzątaczka z doktoratem.kasjerka z habilitacją,dzieciństwo spędzone na pseudo nauce do pięćdziesiątki,w celu zdobywania nic nie wartych papierów.

Gość omajgad
jakoś tak nie uważam, zdaje fizyke, chemie, bio na maturze i to nie jest zbędne!

skoro piszesz, że 10 godzin języka polskiego 10 godzin języka obcego(zależy jaki kto sobie wybierze) 10 godzin matematyki to w takim razie czemu korva taki niski poziom tej matury ma być ? Przy takiej liczbie godzin to by się nauczyło pana tadka na pamieć :classic_cool:

a czemu maja usówac szkoły zawodowe i technikum chora jestes ? przykład ktoś chce być piekarzem idzie do zawdówki i tam sie szkoli jakby nie było zawodówki to musiał by skonczyc liceum po którym i tak trzeba isc na studia . a nie słyszałam o studiach na piekarza tak samo jest z sprzedawca na chuj mu studia

Gość omajgad
szczerze zawodówka to przyszłosc :) Bo jak chcesz byc nikim i isc do liceum żeby przeczkac te 3 lata i nic później nie miec, to lepiej miec zawód i prace :) pozdro

Gość Jaskalajnena
Matura to bzdura jak mówią. Ja zdawalam kilka lat temu i ludzie srali pod siebie tak,ze po nogach im ciekło ze stresu i przeuczenia. Ja ja dalam na luz i wogóle sie nie przygotowywalam. Poszlam na zywioł i pozdawalam na 80-85% i dostałam sie na studia bez tej cholernej sraczki,którą macie... Żenada

Gość Jaskalajnena
I dodam jeszcze,ze Ci najgorliwsi, super uczący sie ludzie wyłozyli sie na maturze jak placki na patelni przez to,ze wogóle nie myśleli tylko zakuwali bezmyślnie. To jest tragedia z tą nauką bo tłoczą wam do głow suchą nieprzydatną wiedzę. Dobrze,ze mam to juz za sobą

Gość mecka.
ja też idę na żywioł i wiem, ze zdam. Próbne zdałam na ok. 80-85% . I nic się nie uczyłam.

Gość albert rs6
Heh! To za trudne, tamto za trudne... a potem do roboty też nie pójdziesz bo Ty za mądra jesteś do takiej, a tamta to za głupia dla Ciebie... Księżniczka się znalazła! Do nauki tępaku bo dzisiejszą maturę bo by szympans zdał! Uczyć się nie chce i do roboty też na pewno dwie lewe ręce! Co za ćwoki po tym świecie chodzą... nie chcesz się uczyć to Twój problem, potem nie płacz że nie ma pracy dla takiego nygusa

Gość Pogielo autorke tego temaru.
matura za trudna ? Ja się nie uczyłem a zdałem maturę o jestem teraz studentem 2 roku na półtechnice białostockiej. Jak ktoś wcześniej mówił jesteś tempą c*ipą. Do nauki a nie pindrzysz się w klubach codziennie. Ja na Twoim miejscu wstydziłbym sie zakładać taki temat.