Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sasanka_27

jak uzasadnić wniosek o likwidację drugiego imienia?

Polecane posty

Gość sasanka_27

Witam, Postanowiłam pozbyć się drugiego imienia, nie jest mi do niczego potrzebne, nie podoba mi się, nie chcę mieć w dowodzie i innych dokumentach dwóch imion. Pomóżcie mi jak mam uzasadnić? chyba nie powinno być z tym "większego" problemu, bo nie jest to zmiana imienia tylko usunięcie drugiego - którego i tak nie używam

Gość sasanka_27
Maria myślę, że problemu być nie powinno z usunięciem, ale jak inteligentnie uzasadnić, coś napisać muszę

napisz, że nie mieścisz się w polu adresat :) i zmień na Ola Kot :)

Gość sasanka_27
pokarm -- liczyłam na "bardziej" poważne argumenty proszę pomóżcie coś wymyślić :)

Maria? Ładnie imię przecież. ;) Powiedz, że nie widzisz żadnego sensu, zastosowania drugiego imienia. Jest bezużyteczne, coś w tym stylu. Dla usunięcie to chyba wystarczająco?

Gość sasanka_27
sex instruktorka -- też to właśnie miałam na myśli, że jest mi nie potrzebne/bezużyteczne Ładne/ nie ładne - mi się akurat nie podoba, ale ogólnie chodzi o to, że poprostu chcę mieć jedno imię, teraz jak załatwiam różne sprawy to pytają się a to przy podpisywaniu polisy czy tam innych rzeczy czy pisać dwa, bo w DO, prawo jazdy itp mam niestety dwa bo tak na akcie urodzenia\ zapytam w USC czy wystarczy uzasadnienei że jest bezużyteczne i nie chcę poprostu posługiwać się dwoma imionami bo jest to kłopotliwe i problemowe

Gość sasanka_27
myślałam, że tutaj ktoś wymyślił by jeszcze coś "inteligentnego" ;) dzięki

Gość FFFeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Walnij coś w stylu: Uważam, że to imię jest bezużyteczne w sferze (?) prawnej. Utrudnia zawiązywanie kontraktów etc. I tyle chyba wystarczy do usunięcia.

Gość sasanka_27
szukam jeszcze w googlach, ale głównie piszą o zamianie pierwszego imienia.. ale piszą też że z reguły pozytywnie są rozpatrywane takie wnioski Dzięki za wszystkie rady :)

Gość sasanka_27
wyczytałam, że niestety trzeba wniosek o zamianę imienia z dwóch na jedno imię, bardziej uzasadnić...:/ może jest tutaj jakiś pracownik usc który mógłby mi podpowiedzieć, co jeszcze mogłabym napisać w uzasadnieniu

Gość BIO
Że nie mieści się w polach w druczkach urzędowych (bo np. masz długie lub podwójne nazwisko)