Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Julita_1992

Studia pedagogiczne-dobry wybór?

Polecane posty

W tym roku piszę maturę, chciałam iść na matematykę ale zrezygnowałam bo nie wiem czy poradziłabym sobie, a ze względu na słabą sytuację materialną, nie mogę ryzykować i tracić na darmo roku. Na maturze dodatkowo zdaję matematykę rozszerzoną, ale zastanawiam się żeby iść na pedagogikę przedszkolną/wczesnoszkolną. Lubię dzieci, one mnie, ale nie wiem czy to wystarczy. Może wypunktuję moje wątpliwości: -decydując się w ostatnim momencie nie mam możliwości nauczyć się angielskiego i polskiego, czyli przedmiotów które głównie są liczone na ten kierunek, więc nie wiem czy się dostanę, -praca po tych studiach- pewnie pedagogów jest masa, więc i o pracę będzie ciężko, -moja fobia społeczna- lecz nie dotyczy ona dzieci, a ja rozpoczęłam leczenie. Poprostu nie mam za bardzo pomysłu na siebie, lubię matematykę i lubię dzieci ale nie jestem z niczego uzdolniona i nic tak bardzo mnie nie interesuje.

Gość Maarkitka.
po tym co napisałaś raczej na pedagoga się nie nadajesz. A może ekonomiaa, skoro lubisz matme, a pracującprzy piniadzach, biedy nie zaznosz..

moja kolezanka skonczyla pedagogike i pracuje obecnie w domu dziecka...nie ma specjalnych uzdolnien ale jej pasja jest jej praca..wybierz to co ci pozniej bedzie sprawialo przyjemnosc...

Ekonomia nie za bardzo mi odpowiada, nie lubię tych wszystkich spraw związanych z pieniędzmi, bankami, kapitałem itp. Co przeważa nad tym, że nie nadaję się na pedagoga?

moze chodzi o ta Twoja "fobie spoleczna"...nie wiem co konkretnie masz na mysli, ale domyslam sie ze o to poszlo..

Gość zklzkkzkzkzkz
nie radze bo to bez perspektyw szkoda czasu i kasy , wiem bo sama skonczylam i opracuje nei w zawodzie idz na farmacje, na jezyki

Gość pisze zagranicy
ojej to chyba nalezy juz do wiedzy ogolnej ze pedagogika to jeden z najgorszych kierunkow jaki mozna wybrac.

Gość ggarfieldmm
co do lubienia dzieci to zastanów się, ja też lubię dzieci, nawet bardzo, i jak sie całkiem często spotykam z dziećmi w różnym wieku to jest ok, ale do tego naprawdę trzeba mieć powołanie, ja bym wysiadła po max 2 tygodniach pracy z dziećmi, też jestem tegoroczną maturzystką, ale tak wgle skoro masz taką sytuację to moze zrób sobie rok przerwy i pracuj, w pl czy za granicą??? jak za granicą to podszkolisz język, pieniędzy troche na pewno odłożysz, dojrzejesz...