Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxxzzaaa

PROSZĘ O POMOC, KOBIETY JUŻ DOŚWIADCZONE...

Polecane posty

Gość xxxzzaaa

Więc tak kochałam się z moim chłopakiem 2x w okresie płodnym, za każdym razem oczywiście kończył we mnie. Od jakiegoś czasu nie mam apetytu, swędzi strasznie mnie skóra na nogach, a nawet swędzą i tak dziwnie szczypią sutki i brodawki.. na początku myślałam, że to objaw przedokresowy, bo potem doszedł jeszcze ból piersi.. Wczoraj byłam na imprezie ze znajomymi, wypiłam jedno piwo, po którym strasznie mnie zemdliło i już do końca wieczoru na żołądku było mi dziwnie i dziś to się utrzymuje jak nigdy dotąd. Do tego obliczyłam, że minimum 5 dni spóźnia mi się okres..

Gość Majka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
GRATULUJE JESTEŚ W CIĄŻY !!!

Pierwszy raz słyszę, żeby swędzenie nóg miało być objawem ciąży ;) Skoro kochacie się w dni płodne bez zabezpieczenia, to liczycie się z ciążą, nie rozumiem więc czemu pijesz alkohol? Skoro miesiączka spóźnia się już 5dni to wypadałoby test zrobić.

Jak spoznia ci sie okres to zrob test ciazowy i bedziesz wiedziala czy jestes w ciazy

Gość xxxzzaaa
ja tez nie wiedzialam, dopóki nie przeczytałam o tym, że swędzenie skóry to też często jeden z objawów, dlatego tutaj to podkreśliłam

swędzenie skóry w ciąży pojawia się owszem, ale nie na początku ;) występuje jak jest już duży brzuszek-skóra się rozciąga i trzeba ją częściej nawilżać. Swędzenie kończyn w ciąży często świadczy o cholestazie. Wiesz, że dzwoni, ale nie wiesz gdzie ;)

Gość xxxzzaaa
:) :* muszę sobie zrobić test, nie ma innego wyjścia a dziś wszystko pozamykane..

Gość xxxzzaaa
Zrobialam wczoraj po poludniu test... nie wyszlo nic... ale dzisiaj z rana .. i wyszla druga bardzo cienka bladziutka ledwo widoczna kreska... w porownaniu z wczorajszym testem widac, ze na drugim cos jest... ta ciaza jakby byla bylaby bardzo wczesna bo niecale 3 tyg temu doszlo do stosunku z chlopakiem.. powiedzcie mi, czy we wczesnej ciazy test moze wykazac bardzo niewyrazna druga kreske?? pomozcie..

Gość już nie mogąca...
idź do lekarza i zrób betę i módl się żeby to nie była ciąża....

Gość evi no wlasnie o to
ty naprawde jestes taka kretynka czy tylko taka zgrywasz?

Gość xxxzzaaa
kretynka? czemu kretynka? co to w ogle ma byc?;/

Gość xxxzzaaa
spojrz na date kiedy post zakladalam

Gość Evvvika1
Skoro staracie sie o dziecko to po cholere to piwo piłas? Poczytaj sobie kretynko jak alkohol wpływa na płod w pierwszych miesiacach ciązy, nawet minimalne ilości mogą spowodowac FAS. Kobiety poniżej IQ pierwotniaka powinno sie sterylizowac

jesteś w ciązy, ja miałam bladą drugą kreseczkę i mam córkę.

Nic się nie stanie z tym piwem, niech nikt Cię nie straszy. Ja wypilam 3 nie wiedząc, że jestem w ciąży i nic sie nie stało. Poza tym akurat na tym etapie ciąży czyli na samym początku od 1 piwa nic się nie stanie.

Gość Evvvika1
Anikas czy gdybys wiedziała ze prawdopodobnie jestes w ciązy to tez wypiłas bys te piwa? Bo gdy ktos wspołzyje w dni płodne bez zabezpieczenia to rozumiem ze bierze poważnie taką ewentualność i w pełni ją akceptuje

Gość xxxzzaaa
nie staralismy sie, ponioslo nas i ot tyle, z gory zakladalam, ze w ciaze pewnie nie zajde, bo kiedys sie staralismy i nic z tego nie wyszlo,a teraz nagle bach.. zreszta.. co ja sie tlumaczyc bede, mam bratowa ktora nie wiedziala ze jest w ciazy i przez pierwsze 2 msc ciazy sporo wypila i pelno jest takich przypadkow, od jednego piwa nic nie powinno zlego sie stac, a zeby od kretynek wyzywac ludzi, ktorych sie nie zna i nie zna tez szczegolow calej historii to przykro mi z twoja inteligencja i kultura osobista tez w porzadku nie jest, tyle ode mnie

Gość xxxzzaaa
Tylko dodam, ze ta druga kreska jest bardzo blada, praktycznie przezroczysta i cienka.. ale na wczorajszym tescie nawet tej przezroczystej nie ma.. nie wiem, za kilka dni powtorze test z innej firmy;* i zobaczymy...

Gość Evvvika1
Mnie nie interesują szczególy twojego zycia osobistego, piszę o faktach. Naprawde nie wiem jaki poziom inteligencji trzeba miec zeby nie wiedziec ze alkohol moze bardzo negatywnie wpływac na ciąże. A co do Twojej bratowej to zwróc uwagę za pare lat czy juz teraz bo nie wiem w jakim wieku jest dziecko, czy nie ma problemów z zapamietywaniem, uczeniem się, emocjami, agresją, niskim poczuciem wartości. Na 90% jakis objaw (lub wszystkie) wystąpią. Kwestia tylko w jakim natęzeniu. Alkohol wpływa na układ nerwowy płodu, nie spowoduje ze dziecko urodzi się widocznie chore czy upośledzone umysłowo. I większość matek nie zdaje sobie sprawy ze problemy z własnymi dziecmi spowodowały one same. Jeśli chociaz jedna kobieta po przeczytaniu tego zastanowi sie dwa razy zanim sięgnie po alkohol to bedzie juz dla mnie sukces. Zegnam

Gość xxxzzaaa
a ja nie lubie osob ktore sie wymadrzaja i do konca chca grac najmadrzejsze, bo jak pisalam NIE SPODZIEWALAM SIE TEJ CIAZY. zegnam

Gość Dr Brown
Jak można niespodziewac się ciąży bzykajac się bez zabezpieczenia? Ile ty masz lat dzieciaku