Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość StrozPrawa.

Kobiety mają w życiu o wiele łatwiej... oto przykładowe podpunkty

Polecane posty

Gość StrozPrawa.

1. Nie muszą być kozakami... 2. Nie muszą umieć się bić 3. Nie muszą mysleć o utrzymaniu rodziny w takim stopniu jak facet 4. Nie muszą dużo zarabiać, to od faceta się wymaga 5. Mogą być zwykłymi szarymi myszkami i nikt im nie będzie ubliżał 6. Mała ilość partnerów sexualnych daje im szacunek.. z kolei facet który ma 25 lat i jest prawiczkiem albo ma 1 partnerke na swoim koncie to w oczach kobiet jest nieudacznikiem i ciotą 7. Zawsze kogoś sobie znajdą, nigdy nie bedą same 8. znalezienie faceta na sex jest dla kobiet po prostu banalne 9. nic nie muszą robić a i tak dostają propozycje, faceci się kręca obok itp 10. mogą być niskie 11. są uprzywilejowane w wielu przypakdach.. np facet dostanie mandat a kobieta upomnienie 12. nie muszą się bać, że idąc do klubu czy na miaasto dostaną wpierdol 13. nie ciąży na nich presja aby zareagować w trudnych przypadkach, np ktoś lezy na ulicy i trzeba mu pomóc, albo ktoś kogoś bije i wypada zareagować itp 14. brak samochodu, albo średniej klasy samochód nie jest dla nich ujmą, pogardą, powodem do smiechu itp z kolei facet jadący np w maluchu to odrazu pogarda w oczach kobiety.. 15. zawsze mają pierwszeństwo.. np jedno siedzenie to kobieta usiądzie a nie facet.. albo przy stole jest wygodne krzesło i taboret.. to wiadomo, że to wygodne dostanie kobieta a nie facet itp 16. zawsze do klubów wejdą.. a facet? wystarczy że nie spodoba się bramce i wypad 17. Mając średni zawód, nikt nie ma do nich pretensji.. a facet? pracuje na produkcji czy coś? to z miejsca w oczach kobiety żul i nieudacznik mógłbym jeszcze wymieniać ale pozostawię pare pkt na później..

Gość pbw.
nic dodac nic ujac

Gość takarybcia
masz rację. ach jak cudownie byc kobietą:)

Gość blue fundation
bo kobiety to pierdolone szmaty i egoistki.. dlatego mają lepiej

Gość sraniewbanie
do punktu 12. masz rację, mogę sie jhedybnie martwić ż ektoś je zgwałci :O

Gość blue fundation
a kto ma je zgwalcic? to nie dzika afryka...

Gość to zmień płeć
:P zostaniesz kobietą pasztetem z końską twarzą :classic_cool: i zarostem i teraz pytanie czy do takiej "kobiety" te podpunkty też się tyczą

Gość blue fundation
// po tym jak byłyśmy dyskriminowane przez wieki. // i tak powinno zostac... kobieta byla stworzona tylko w 2 jasnych celach 1) przedluzac gatunek 2) dawac przyjemnosc facetowi

masz rację autorze, mamy łatwiej i nic na to nie poradzimy :classic_cool:

Gość WeAreThePeople
śledziona w aluminium.. buźka damy w twojej stópce jest twoja? jeśli tak to mam szczerą ochotę cię pocałować

Gość przypadkowy sex
A co ty myślisz że nam łatwo spotkać napalonego jebaka,eż musimy sie naganiać by sie nami ktoś zainteresował nawet na raz,nie wiemy gdzie dziś gwalcą bo bysmy czekali w kolejce.

Gość WeAreThePeople
sledziu a czemu nie??? masz jakis uraz do facetów, wolisz kobiet? o co chodzi..

Gość astmer
do tej laski - przypadkowy sex wystarczy ze podejdziesz do pierwszego lepszego faceta na disco i zaproponujesz mu sex a daje ci 99% , ze jego odpowiedz bedzie "ok" no chyba, ze wygladasz jak dinozaur.. masz 180cm i wazysz 80kg a morde masz jak koń.. wtedy faktycznie bedziesz miala nieco cięzej , mniej wiecek tak jak facetowi poznac kobiete na sex

Gość asdfghjkllkjhgfdsa
180 i 80 kg to jest waga w normie, jakbys przypadkiem nie wiedzial

Gość astmer
//180 i 80 kg to jest waga w normie, jakbys przypadkiem nie wiedzial// dla faceta tak.. ale dla kobiety?? jesli takie masz wymiary to pozdro haha

śledź w puszcze śliczna dziewczyna, to prawda :) do autora - jestem kobietą i od dawna cieszę się, że nią jestem, również uważam, że faceci pod niektórymi względami mają gorzej i nie zamieniłabym się z nimi. ALE - niektóre punkty... no cóż, albo obracasz się w środowisku zupełnie niesprzyjającym byciu szczęśliwym, albo żyjesz stereotypami, a wtedy choćbyś był obojnakiem - nie będzie Ci łatwo :D odniosę się teraz do kilku Twych wywodów: 3. ale to kobieta rodzi i bardziej wychowuje niż mężczyzna, więc trochę "z doopy argument", jak ja to nazywam :P zresztą jeśli myślisz, że kobieta nie myśli o utrzymaniu dzieci i całą "sprawę" zostawia mężowi to już naprawdę nie wiem, gdzie Ty żyjesz o.O 5. nawet nie wiesz, jak ciężko jest tzw. szarym myszkom :) poczytaj chociażby kafeterię a przekonasz się, jak im ciężko i źle (nie szydzę z nich, bo może to tak zabrzmiało). 12. myślę że dostanie wpieerdolu jest tak samo prawdopodobne, bez względu na płeć, poza tym kobietę "można" zgwałcić, więc.. już chyba "lepsze" to pobicie :o tzn. jakby mniejsze zło, może tak... A OTO PEREŁKA według mnie: pkt 6 !!! no człowieku... jeżeli kogoś pociąga facet, który przedupczył pół okolicy to ja mogę już tylko współczuć :o brzydziłabym się takim, mówię poważnie. dlatego napiszę po raz kolejny - gdzie Ty żyjesz? same koorwy tam, że liczą na roochacza? no już sama nie wiem. jeżeli dla kogoś facet, który miał tylko 1 kobietę, bo wyznaje jakieś wartości i nie zależy mu wyłącznie na zaliczaniu, to ciota, to naprawdę nie warto rozwodzić się nad kimś takim :) no chyba, że masz na myśli innych facetów, doświadczonych że ho ho, to pamiętaj - krowa, która dużo ryczy... ;) znasz to pewnie :) a teraz coś na koniec ode mnie - ja, jako młoda kobietka, Wam - facetom, na pewno współczuję golenia ryjka codziennie :D i z obserwacji młodszych pokoleń też tego, że jako nastolatkowi na pewno trudniej jest chłopakowi być kulturalnym, wrażliwym, niechamskim itd. :) ale to też zależy od otoczenia, nie można uogólniać. Ale się napisałam :P pozdrawiam wszystkich z rozdartą egzystencją 👄

Gość asdfghjkllkjhgfdsa
Mi osobiscie daleko do takich wymiarow, napisalam tak tylko zeby nie uogolniac, bo niektorzy sa bardzo wrazliwi na punkcie swojej wagi, a czesto nie maja powodu

Gość StrózPrawa.
//12. myślę że dostanie wpieerdolu jest tak samo prawdopodobne, bez względu na płeć, poza tym kobietę "moż// tak samo prawdopodobne? ahhaha chyba se jaja robisz.. zyje na tym swiecie 24 lat a nigdy w zyciu nie slyszalem o akcji, ze laska dostala wpierdol.. a faceci? notorycznie co weekend ktorys przhodzi do domu z obitą mordą.. co ty w ogole dziewczyno porownujesz :O:O kolejna sprawa, gwałt.. prosze cie, znasz kogos kto byl zgwalcony? nie.. i ja tez nie i zapewne nikt na tym forum tez nie .. takie rzeczy to gdzieś w patologicznych rodzinach albo w afryce, normalny czlowiek tego nie doswiadczy co do faceta i jego ilosci partenrek... to prosze cie, nie zalamuj mnie, cyhyba nie znasz zycia, dzisiejsze kobiety atrakcyjnosc fizyczna oceniaja wlasnie przez ilosc parnerek sexualnych faceta.. facet ktory mial malo albo 0 to nieudacnzik i ciota w oczach kobiety

jeśli załamuje Cię, drogi stróżu prawa, że nie jestem dziwką - cóż, przepraszam. piszesz o większości kobiet. ludzie, skończcie z tymi stereotypami! będziesz szukać tej jedynej i z nią się zwiążesz, czy z tą (zakłamaną, dodam) większością?? jesteś pewien, że nie znasz żadnej zgwałconej kobiety? a wiesz ilu gwałtów ofiary nie zgłaszają? NO WŁAŚNIE. szacuje się, że w samej Polsce dochodzi dziennie do około 200 (!) gwałtów, z czego zgłoszonych zostaje... 5 :o i nie pisz, że nie znam żadnej zgwałconej kobiety, bo tego nie wiesz. jeśli Ty nie znasz - ciesz się, bo naprawdę masz z czego.

Gość StrózPrawa.
ta tylko prawie te wszystkie gwalty o ktorych mowisz, ze 200 na dzien to polegaja na tym, ze maz poruchal zone a ona akurat nie chciala... i wielcy psychologowie nazywaja to gwaltem a takich prawdziwych to praktycznie nie ma

Gość jestem facetem i ciesze się że
tak jest: a teraz moje podpunkty dlaczego kobietom jest gorzej: 1. Co miesiąc okres :-o 2. Na kobietach ciąży społeczna i rodzinna presja, (w Polsce standart) że kobieta ma do najpóźniej 30 roku życia wyjść za maż, urodzić dzieci 3. wiele kobiet samych odczuwa tą presje od wewnątrz od swojego ja, swojego ciała - bo jak nie to znaczy że są gorsze że nie urodzły dziecka 4. Kobieta która jest sama i ma 26-28 lat już jest uznawana za starą panne (w Polsce) i czasem ładnie nazywana sngielką 5. Kobieta która ma powyżej 31 i jest sama jest uważana za wybrakowaną i dziwną bo nie znalazła sobie faceta (w Polsce standart) nie ma też praktycznie szans na znalezienie nie wdowca, nie rozwodnika czy jakigoś typu z braku laku 6. Na kobietach ciąży społeczna presja tego, że muszą znaleźć sobie super faceta: męskiego, przystojanego, kasiastego i zaradnego - a jak takego nie znajdą to znaczy że z taką kobietą jest coś nie tak... z tąd też tyle związków w których faceci okazują sę z czasemi szujami, cwaniakami i hamami - krótko presja czasu, że trzeba kogoś znaleźć stąd błędne wybory 7 na kobietach ciązy presja jezeli związek się rozpadnie, zawsze jest obwniana kobieta, nawet jeżeli nie było jej winy tylko trafło na cha... 8. Jak kobieta zbyt intensywnie szuka facetów czy przebiera - uznawana jest za puszczalską, jezeli tak nawet nie jest tylko ma pecha z facetami 9. kobety są bardziej zawistne - potrafią obmówić najlepsze przyjaciółki i rodzine od najgorszych więc kobieta muszą się bardziej pilnować co komu mówią i co robią 10. Kobiety i wygląd - mają ogromną presje właną jak społeczną by być pięknymi i doskonałymi w każdym calu - stąd też tak wiele kobiet na tym punkcie (a także tych wszystkich powyższych) jest przewrażliwionych i popada w różne depresje i załamania psychiczne Wszystko to co napisałem facetów praktycznie nie dotyczy: mogą sobie znacznie dłużej singlować, wybierac i zmieniać partnerki i nikt nie powie, że coś nie tak, (a nawet jak powie to maja to gdzieś) nawet starzy kawalerowie nie są tak napiętnowani Wszystko to co pisze to obserwacji rodziny: kuzynek, ciotek, babek, znajomych i sąsiadów, codziennych rozmów o duuu - pie maryni :D - i chyba większość się z tym zgodzi, że w Polsce wciąz tak jest i jeszcze bardzo długo taki stan presji na kobiety będzie więc czy rzeczywiście tak bardzo mają łatwiej i lepiej??

Gość StrózPrawa.
przeciez ten post wyzej to jak w morde strzelil pisala kobieta.. zal mi cie, ze podajesz sie za faceta :O

może Cię to ździwi ale jestem naprawde facetem - a skoro Ty w to nie wierzysz to znaczy, że z kobietami nie miałeś za wiele do czynienia i niewiele je rozumiesz - bo wszystko to co napisałem praktycznie ciąży na każdej kobiecie

Gość StrózPrawa.
nie pogrązaj sie dziewczyno... widac golym okiem, ze baba jestes, kazde twoje zdanie o tym swiadczy, to jak piszesz i co piszesz zal mi cie, naprawde

ja poprostu umiem spojrzeć w problemy innych ludzi A Ty potrafisz tylko dostrzec, że jak kobieta pódzie na dysko to na pewno znajdzie się chętny do seksu - więc nie musą się tym martwić mogą używać wejdz na tematy typu: mam 28 i wciąż sama jestem gruba panna z dzieckem zostawił mnie itd itd wtedy może przestaniesz pisac bzdury ;) chłopczyku :P

Gość Dotcom
StrozPrawa - wyswiadcz przysluge spoleczenstwu i skocz z okna, co?

do stróża prawa skoro przymuszanie ŻONY do seksu (często odbywa się to naprawdę brutalnie) to dla ciebie nie jest gwałt, to ja nie mam pytań i ochoty do dłuższej dyskusji z tobą :o i jaki przewrotny nick - stróż prawa....