Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewaaa....

Ktoś kupił dom przy polsko-niemieckiej granicy?

Polecane posty

Gość Ewaaa....

Jakie napotkaliście problemy? Otóż, nieruchomości są tam dość tanie, można naprawdę coś ciekawego kupić. Zastanawiam się nad takim rozwiązaniem. Nie wiem dokładnie gdzie, zastanawiałam się nad okolicami Frankfurtu (am Oder) . Troszkę dalej od Odry. Interesuje mnie praca po niemieckiej stronie. Ciekawa jestem czy sa tu takie osoby? Jak z opłatami? Są wyższe? Mieszkanie dom? Raczej myślę o tym drugim. Wiem, że bliskie okolice Szczecina są zasiedlane przez Polaków. Może ktoś wypowie się?

Gość ja mieszkam przy granicy
tylko czemu do niemiec bop Niemcy do nas sie wyprowadzają nawet mieszka niedaleko nas niemka co maluje z żeżbi w drzewie przeprowadziła sie z berlina i mieszka w stodole przerobiła stodołę na mieszkanie

Gość tgf
Jesteś sama czy masz rodzine i ile masz lat EWO.

Gość kurza twarz...
zaś znajdzie się jakosik prawowity własciciel szwabski (wygnany po wojnie) i odbierze co jego - noł -dziękuję:D

Gość Ewaaa....
W tej chwili mieszkam w okolicach dośc bliskich Warszawy. Na taki tani domek do remontu byłoby mnie stać. Nigdzie w takich cenach nie znajdę. Myślę o przeprowadzce z przyczyn rodzinnych. Nie będę paliła za sobą mostów.. Od dawna myślałam o zamieszkaniu właśnie we wschodnich Niemczech.. Sytuację prawną nieruchomości sprawdziłabym dokładnie:)

Gość tgf
Jewo bo tak mówią po niemiecku, a w polsce nie ma szans na dom,są i to można znależć i to niedrogo w ładnej okolicy natura,las, woda,a w dawnych landach to tak jak na końcu świata pracy brak,drogi słabe lub bruk

Podbijam, jestem zainteresowana tematem. Tylko czy we wschodnich Niemczech będzie praca?:(