Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ile trwa wirus rota?

Ile trwa wirus rota?

Polecane posty

Mój 2,5 latek złapał jakiegoś wirusa, albo się czymś przytul. Trudno mi powiedzieć. Lekarz przepisał nifuroksazyt. Dziecko bralo go przez tydzień i do tego elektrolity i smektę i wszystko bylo ok. Dwa dni temu odstawiliśmy nifutoksazyt i odeszliśmy trochę od diety i dziś wszystko zaczęło się na nowo. Od rana już 6 kupa. Wróciliśmy do nifuroksazytu, ale nie wiem jak długo mogę to podawać. Dziecko pije, nie gorączkuje, jest aktywne, wesołe tylko ledwo zdanża do wc tak z niego wszystko leci. To już 1,5 tygodnia. I co dalej mam robić? Teraz jeszcze te święta. Czekać czy jechać do lekarza? Ale w przychodni otwartej w święta każda mi podawać smektę i nifuroksazyt i czekać aż zacznie działać normalna przychodnia wiec musiałabym jechać na SOR. Z drugiej strony jeśli nie jest odwodniony to na pogotowiu nas też odeślą. Jak długo to może jeszcze potrwać?

Gość mamalenkamama
a wymiotuje?

Nie wymiotuje. Tylko ma biegunkę.

Gość mamalenkamama
a skąd wiesz ze to rotawirus?robiliście badanie kału? jeśli to rota to pewnie trzeba bedzie dawać coś mocniejszego bo w życiu z tego nie wyjdziecie,w ogóle dziwne-jak moj syna miał 2 lata i 3 mies wysłano nas do szpitala i kroplówki.

Gość mamalenkamama
Daj mu po prostu leczniczy węgiel jak ma tylko biegunke,smecta nam np nie pomagała tylko węgiel.

Ale on dostaje nifuroksazyt i mu to pomaga ale jak tylko odstawiłam to znów wszystko wraca. Nie robili mu żadnych badań. Pediatra go osłuchała, zapytała czy gorączkuje i kazała dawać nifuroksazyt i dietę wprowadzić. Całe swięta byl na tej diecie. Szkoda mówić jakie cyrki byly, ze on chce szyneczki, kielbaski, soczku, a tu tylko marchwianka, ryż i gotowane ziemniaki. No i przeszlo wiec daliśmy mu bulkę z szynką. Nic się nie dzialo wiec zjadł trochę zupy itd tak powoli wprowadzaliśmy wszytsko i bylo ok. Postanowiliśmy odstawić ten nifuroksazyt i wczoraj wieczorem wszystko znów się zaczęło a dziś leci z niego. A dodam ze po tym nifuroksazycie się normalnie załatwiał. Raz dziennie kupa normalna.

Gość mamalenkamama
achaaaaaa to juz jestem w domu :) Wróciło bo za szybko dałaś mu składnik który niestety spowodował nawrót, nie możesz tak robić że wraz dajesz mu szynke :( musisz powoli rozszerzac diete, nie odrazu.Teraz jestes w punkcie wyjscia i musisz na nowo prowadzic mu diete,jak sie ustabilizuje powoli wprowadzaj mu ale nie szynke

Gość mamalenkamama
trzeba było mu dac bułkę z masłem

No ale byl na diecie tydzień a zjadł plasterek szynki z bułką. To co mam mu do tej diety wprowadzać? Nie rzucił się na jedzenie. Jednego dnia mu dałam tej szynki, następnego dnia dostał zupę jarzynową z kaszą manną. To ma być cały czas na tej diecie? On tak nie da rady bo zaczyna mi pluć tym ryżem i wtedy to faktycznie szpital będzie jak przestanie całkiem jeść.

Gość mamalenkamama
wiesz co widocznie tydzień to dla niego jeszcze mało, niektórym dzieciom tydzień starcza,a w tm przypadku nastąpił nawrót,żoładek przyzwyczajony do lekkostrawnych dań a tu szynka-moim zdanie duże obciążenie, ja nie mówie ze cały czas masz mu dawać takie jedzenie,a powoli wprowadzać- czyli jak zaczełaś od bulki to miałas posmarować tylko masłem, bez szynek,serów i kiełbas, jakiś chudy rosołek, dobry jest też banan,budyń,jabłko,pomału i wyjdziecie z tego.

Gość mamalenkamama
zamiast ryzu daj troche makaronu.