Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

swiergotek

parterowy czy piętrowy?

Polecane posty

witam, chce zapytac czy ktos juz mieszka lub jest w trakcie budowy domu i co radzi w kwestii budowy. parterowo czy pietrowy? jaki macie dom? zmienilibyscie cos? w niedalekiej przyszłości planujemy budować dom. nie duzy, do 100m2. spotykamy się jednak z różnymi opiniami na temat tego jaki ma byc. parterowy czy piętrowy? kazdy ma wady i zalety.. dzialkę bedziemy kupowac 1000m2. dzieki za rady

Gość no jak ?
bungalov.

Gość Black eyed peas
ja bym wolała parterowy z poddaszem. nie lubie dużych domów

Gość maharet1234
PARTEROWY!!!!! jak Ci przyjdzie ogrzać dwupiętrową chałupę, to Ci się żyć odechce ;) A jak dzieci Ci urosną to z chłopem będziecie się ganiać po takim kolosie ;)

jedni mowia: budujcie pietrowy,bo: parterowy jest szeroki, kubatura do ogrzania ogromna, dach szeroki i drogi drudzy mowia: budujcie parterowy, bo: w pietrowym klatka schodowa zajmuje miejsce, strop drogi.. sami nie wiemy

Gość suoperrr
parterowy, na starość nie będziesz musiała łazić po schodach

Gość hrabcinka
No właśnie schody, ale zobacz jak one odmieniają nieruchomość - http://www.schodyprudlik.pl/site/galeria Ja uważam, że ładne schody to podstawa i piętro jest obowiązkiem. Więcej miejsca, bardziej komfortowo ;-)

Gość tylko piętrowy
spierdalaj z tą reklamą 🖐️

Gość pikarella
My też to rozwazaliśmy:) Po burzliwych dyskusjach zbudowaliśmy dom z poddaszem użytkowym. Też nieduży bo 112m2. ogrzewa się super - mało idzie na opał. Nam też zależało na małym domku - nie lubię sprzątać - z resztą po co komu ogromny dom? Ganiać się można po podwórku. Ale zdecydowaliśmy się na poddasze bo bardzo mi się podobają takie pomieszczenia - i sypialnie mamy na poddaszu:)

Gość z poddaszem
mi taki się marzy,myślimy z mężem poważnie nad budową choc mam gdzie mieszkac ale to dom 30-letni do remontu,piętrowy dwurodzinny jak dla naszej czwórki za duży ,połowa pomieszczeń nieużywana,taki dome do 120m byłby super,z małym pokoikiem na dole dodatkowo