Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matura to bzdura ;)

Matura!

Polecane posty

Gość matura to bzdura ;)

Czy jest na kafe ktoś, kto zdaje za dwa dni maturę? ;)

Gość witamina ceee
Tak jestem :D

Gość kanapka z cebulą
tak ja:) boje sie polaka ustnego, pisemnego oraz niemca ustnego i psemnego

Gość matura to bzdura ;)
Jak Wasze przygotowania? Bo ja zamiast coś czytać (chociażby z polskiego) to zalegam przed kompem...niby się stresuje, a jakoś olewam :P.

Gość jak wróce z włoch
jezeli matura to bzdura to czego się obawiać

Gość witamina ceee
a ja zero stresu i zero nauki... :D

Gość kanapka z cebulą
Ja przeczytałam kilka streszczeń i opracowań ale mało:P poza tym uczyłam sie prezentacji maturalnej. Jaka lekture obstawiacie?

Gość matura to bzdura ;)
Będzie dobrze ;), taką mam nadzieję. Jaką obstawiacie lekturkę z polskiego? Ja słyszałam, że może być "Potop", "Pan Tadeusz", "Dżuma".

Gość witamina ceee
Ja obstawiam gloria victis bądź mendel gdański. Temat patriotyczny (tak jak na gimnazjalnym i podstawowym w tym roku) a poza tym tego jeszcze nie było :D. Na polski nie trzeba lektur gdyż wystarczy tylko dobrze fragment przeanalizowac.

Gość kanapka z cebulą
Hehe ja też o Dzumie słyszałam i o Potopie ze ma być, a i jeszcze o Weselu. Ciekawe czy matma bedzie trudna w tym roku

Gość kanapka z cebulą
a jesli na polaku bedzie trzeba odwołac sie do całej lektury a nie tylko do fragmentu to bedzie lipaaaaaaa.

Gość matura to bzdura ;)
Kurcze, jak dowalą "Wesele" to ciekawe w jakim kontekście. Masa nazwisk odnoszących się do faktycznych postaci. Weselu mówię nie :P.

Gość witamina ceee
Nie bedzie sie trzeba odwoływac bo nigdy tak nie ma. Znajomość lektury jest potrzebna tylko po to zeby mniej wiecej wiedziec o co w tym fragmencie chodzi. Poza tym jeśli chodziło sie do szkoły na polski to cos z lektury zapamietasz co mozesz dodac i masz zaliczone za znajomosc całej lektury. Fajnie jakby pan tadeusz był ale niestety byl jakies 2 lata temu wiec raczej wątpie.

Gość kanapka z cebulą
ja dziś chciałam ogarnąć potop ale nic nie wyszło z tego...dla mnie to ciężka lektura

Gość matura to bzdura ;)
Mnie "Potop" też nie ujmuje, te wszystkie bitwy, potyczki itd. A jakie przedmioty zdajecie dodatkowo?

Gość kanapka z cebulą
a prezentacji sie uczycie na pamiec? bo ja chyba tak...ja nie umiem tak opowiadac swoimi słowami :(

Zawsze trzeba odwołać sie do całości : P Ja słyszałem że może sie powtórzyć Pan Tadeusz. Kiedyś był ale chyba znowu bedzie :)

Gość kanapka z cebulą
biologie podstawa, a nic jeszcze nie ruszyłam :D jakos sie tym nie przejmuje, jak zdam to fajnie a jak nie to nie

Gość matura to bzdura ;)
Kurcze ja biologia i chemia - roz. Jedno i drugie leży i kwiczy jeszcze :D. A co do prezentacji ustnej, pisałam w sumie pracę sama, opowiadam w miarę swoimi słowami, tylko się za bardzo rozgaduję i brakuje mi za każdym razem kilku minut :}.

Gość kanapka z cebulą
a srednia jaka mieliscie?:D bo ja 3,6

Ja boje się ze czytając pomyle sie i pomine coś z prezentacji....i w ten sposób tak sie zestresuje że całkiem odpadne :)

Gość matura to bzdura ;)
Błazenek, ale masz dobrze zrobiony plan wypowiedzi?

Domyslam sie ze "matura to bzdura" - skończyłaś pewnie liceum profilowane lub ogólniaka? A kanapka? Tez LO?

Plan mam ciulowo...gdyż pisałem go raczej na odwal się...teraz juz za późno i troche żałuje ... No ale sam pisałem wiec bardzo duzo nadzieja we mnie drzemać- jakby to powiedział Joda :)

Gość kanapka z cebulą
ja LO, a obcy jaki zdajecie? jesteście w nim mocni? bo ja nie bardzo :D

Gość matura to bzdura ;)
Ja technikum ;) Kurcze co do tego planu, mój też jest jaki-taki, ale jak się zatnę i popatrzę to jakaś pomoc zawsze jest. Chociaż w mojej szkole musieliśmy oddać na początku kwietnia wszystko - plan, lit.podmiotu i lit. przedmiotu, a to się o czym innym niż o polskim myślało.

Gość matura to bzdura ;)
Ja zdaję angielski na podstawie i myślę, że jakoś zdam ale szału nie będzie. Poliglotka to ze mnie nie jest :P

Angielski zdaje - i dużo filmów ogladam wiec mysle ze spokojnie zdam :) *Technikum? I zdajesz biole i chemie rozszerzoną ? :) Sorka moje zdziwienie... ale to troche nie typowe :) Można co za kierunek w technikum? **W kazdej szkole trzeba oddawać bibliografie miesiac rpzed maturą...a plan prezentacji to juz same szkoły sobie termin ustalają...u mnie byo tydzien przed matura :)