Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość za chwilę nieciężarna

Czy są tu takie mamy które nie mają rozstępów po ciąży?

Polecane posty

Gość TakaSobieMama
Na koniec ciazy : + 10kg Wiek przy porodzie : 36 lat :P Mustela raz dziennie (ale czasami wogole bo mi sie nie chcialo :P ) od 4 miesiaca i .... ani pol roztsepa :) Dobra genetyka to podstawa ;)

Gość gość
Ja przykryłam 12 kg, byłam pewna ze dostanę rozstępy bo moja mama ma ich bardzo dużo :-/ A po za tym wyszłyo mi nieduzo jaķ dorastalam.Jak zaszlam w ciążę zaczęłam czytać o sposobach aby ich nie dostać.Więc tak , od początku ciąży robiłam wodny masaż ciepła i zimna woda na zmianę , następnie okraglymi ******* gąbką masowalam brzuch i uda , na mokre cialo nakladalam oliwke w żelu i krem z kielkami przenicy czasami innych zwyklych po 5 zl , ale dlugo masowalam.Krem nakladalam kilka razy dziennie ,do zbrzydzenia czasem nawet w nocy jak sie budziła .Rozstępów nie mam :-) Jestem pewna ze gdybym tak nie walczyla to by sie pojawiły.Uważam że to zasługa masażu a nie kremów.

Gość gość
ja przed zajsciem w ciaze wazylam 52kg a tydzien przed zozwiazaniem 61kg(mam 170) nie mam ani 1 rozstepu, moja mama i siostra tez po ciazy nie mialy.Cala ciaze, a wlasciwie od mometu jak sie dowiedzialam(3tydzien) uzywalam regularnie palmersa, tak 3 razy dziennie i nie mam nic ;)

Gość gość
w ciąży nie pojawiły się u mnie rozstępy smarowałam się (ale nieregularnie) balsamem z Rossmanna wg. mnie największe znaczenie mają tu geny - ani moja mama ani babcia nie miały rozstępów na brzuchu ogólnie jednak nie jestem wolna od rozstępów ale to wcześniejszy nabytek ;)

Gość gość
to ja wyżej ;) a w ciąży przytyłam ok. 12 kg

Gość gość
Ja nie mam rozstepow po ciazy , bo nigdy nie bylam w ciazy :D Nabawilam sie rozstepow przed ciaza, jako natolatka gdy roslam.

Gość gość
Do 36tygodnia ani jednego rozstepu potem pojedyncze a dwa dni przed porodem srodek brzucha mi popekal. I nic nie dalo smarowanie. Teraz uzywam bio oil i widze poprawe ale niestety czasem zapominam sie smarowac.