Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość za chwilę nieciężarna

Czy są tu takie mamy które nie mają rozstępów po ciąży?

Polecane posty

Gość za chwilę nieciężarna

Hej dziewczyny! Za niecały miesiąc urodzę pierwsze dziecko, jestem podekscytowana i jednocześnie przerażona. Jestem też nieco zła, bo niestety mam rozstępy na brzuchu :O Dodam że teraz w ostatnim stadium ciąży przytyłam jakieś 8-9 kg. Mój dzidziuś waży ponad 3,5 kg więc sama moja masa którą przybrałam to jakieś 5-6 kg więc niedużo. Można by powiedzieć że jak na ciążę to nawet za mało. Ale nie objadałam się a jeśli już to zdrowo. Odkąd tylko się dowiedziałam o ciąży, mąż kupił mi 3 tuby takiego naprawdę dobrego kremu na rozstępy, dodatkowo zapisałam się na ćwiczenia gim. dla ciężarnych i tak minęło 8 miesięcy i mam rozstępy :( To dla mnie przytłaczające. Miałam z tym problemy już jako nastolatka, tak samo z cellulitem ale to były małe rozstępiki po wewnętrznych stronach ud. A cellulit miałam i to b. duży ale od kilku lat prowadzę życie sportowe i znikł niemal całkowicie. Kobietki, a wam coś dały kremy, ćwiczenia a może nigdy nie miałyście z tym problemu? ;)

Gość alaaa ma kotaaa
ja przytyłam do końca ciąży 8/9kg i niestety rozstępy są dwa na brzuchu...

Gość coś na rozstepy
podobno na rozstępy dobrze działa olej rycynowy tani i dostępny w aptece...dziala też dobrze na wlosy a pieprzyk z wloskiem smarowany tym olejkiem znika...wszystko wyczytane z ksiazki dr. gornickiej...trzeba jakoś go podgrzewać smarować i owijac na cala noc i tak pare miesiecy...

Gość urodziłam dwoje dzieci i nie
mam rozstępów- nie mazidła, tylko genetyka gra tu główną rolę.

Gość Ciężarna30
Ja rodzę za ok 1,5 miesiąca przytyłam 10 kg. Nie mam żadnych rozstępów i nie stosuję żadnych kremów przeciw rozstępów, tylko wieczorem po kąpieli oliwkę dla dzieci. Oczywiście też zdrowo się odżywiam od zawsze, ale myślę, że to też geny. Moja mama np. też nie miała żadnych rozstępów po porodach. A mam np. koleżanki, które nie rodziły a mają tendencję do rozstępów.

Ja przytyłam tylko 9 kg i nie mam żadnego rozstępu. Niczym się nie smarowałam oprócz balsamu/ oliwki po kąpieli. A Ty masz po prostu do tego skłonności... Na pocieszenie powiem Ci, że mi za to popękały bardzo naczynka na twarzy i porosłam malutkimi włókniakami:P

Gość ja tez niedlugo
rodze za ponad miesiac , przytylam dotychczas 12 kg i nie mam rozstapu co sie dziwie (choc nie smaruje sie regularnie) tylko mnie zastanawia czy po porodzie moga sie zrobic? bo ja mam rozstepy jako nastolatka duzo wazylam i schudlam i tak sie pojawily dlatego teraz dziwi mnie ze ani jeden nie zrobil sie no ale nie chwale dnia przed zachodem slonca :O

Gość alaaa ma kotaaa
ciężarna nie mów hop mi rozstępy wyszły na 2 tyg przed porodem ;)

Został mi miesiąc do porodu i póki co nie mam rozstępów i mam nadzieję, że się nie pojawią. Przytyłam do tej pory 12kg. Na początku smarowałam się codziennie pharmaceris z serii M, teraz raz po raz serum Reduce. Cellulit mam-w ciąży jest wynikiem działania hormonów, po porodzie powinien stopniowo zanikać. Mam kilka starych-praktycznie niewidocznych rozstępów na udach z okresu dojrzewania, nowe się nie pojawiły.

ja przytyłam w ciąży ok 11kg, nie mam ani jednego rozstępu, smarowałam się 'Mustelą 9 Miesięcy' ale nie jakoś strasznie regularnie. Moja Mama przytyła w ciąży ze mną 25kg i rozstępy ma na brzuchu, piersiach, plecach....także z tą genetyką bym nie przesadzała ;) Po porodzie też mi żaden rozstęp nie wyszedł a w 2 miesiące po wróciłam do ubrań sprzed ciąży więc nie wiem od czego to zależy. Ale chyba uelastycznianie skóry przed zajściem i juz w trakcie ciąży na pewno coś pomaga :)

Gość Ja w ciąży przytyłam
prawie 30 kg mimo tego że zdrowo się odrzywiałam i wcale nie jadłam za dwoje;) Strasznie się bałam rozstępów ale na szczęście nie mam ani jednego. Po pół roku po porodzie wróciłam do swojej wagi 48 kg:)

Gość kokoszanelllll
dziewczyny na rozstepy ŻEL LIOTON 1000 lekarz kazał stosować pewnie uznacie że na głowe upadłam i nie chce mi sie tego tłumaczyć jak którejś mamie zależy żeby sie pozbyc tego paskudztwa to prosze efekty znakomite po porodzie naliczyłam ich ponad 100 przytyłam 6 kg cały czas w ruchu mam 21 lat teraz są niemal niewidoczne dziala też na stare blizny polecam i powodzenia

Gość taka jedna mamaa
ja nie mialam ani jednego rozstęou, nic nie stosowałam przytyłam 6kg dzieko 3350kg wazyło

ja nie mam :) a w ciąży przytyłam 19 kg :O od 4 miesiąca smarowałam brzuch Ziają - Mammamija (tak to się chyba nazywało) i oliwką. Myślę, że to kwestia genów - moja mama przytyła w 2 ciąży 25 kg i zero rozstępów. Za to pod koniec ciąży celulit miałam nawet na rękach i plecach :(

Gość zdziwonaaaa
i mnie się udało, a w brzuchu była dwójka smarowałam się oliwką co drugi dzień,bo nie cierpię tego robić mało przytyłam

Gość ja ja ja m
nie mam rozstępów po ciąży, nie ćwiczyłam, ktemem smarowałam się sporadycznie i to jakims najtańszym, to genetyka

przytylam 13kg w ciazy, nie mam ani jednego rostepa, smarowalam sie oliwka Bambino dla dzieci, miesiac po porodzie wazylam tyle co przed ciaza czyli 54kg

Gość wariaa
przytyłam dobre 20 kg a rozstępów nie mam geny..

Gość akurat w kwestii rozstępów
to tylko genetyka w pierwszej ciąży przytyłam aż 20 kg, w drugiej trochę mniej jakieś 12 kg i nie mam ani pół rozstępu

Gość liassicka
kurcze to ja miałam szczęscie, przytyłam 25 kg i nie mam rozstępów po ciaży, używałam takiej oliwki i balsamów babydream z rossmana śmierdziało nieprzyjemnie, no i stosowałam dość nieregularnie, ale za to nie mogę zrzucić ostatnich 10 kg a dziecko prawie 1,5 roku

Gość ja przytylam 10kg i
na brzuchu nie mam ani jednego rozstępu, za to pojawily sie (jakies 2 tyg przed porodem) na wewnętrznej stronie ud tak nad kolanami i z przodu na udach tak na samej gorze. nie wiem dlaczego, bo w nogach wcale nie przytyłam:/ A smarowalam sie oliwką dla dzieci. No i na piersiach wyszly, ale to juz po porodzie:/

ja w pierwszej przytyłam 25, w drugiej 8 - żadnych rozstępów, a moja mama ma rozstępy.

Ja mam jeszcze miesiąc do terminu, przytyłam już z 16 kg, ale na razie nie mam żadnych rozstępów. Brzuch smaruję balsamem Perfecta Mama.

Gość rozstępowa_
Ja przytyłam 18 kg i zero rozstępów. Smarowałam kremem tylko w 4 miesiącu a potem sporadycznie oliwką. Moim zdaniem to dlatego, że tyłam równomiernie i nie gwałtownie. Moja mama ma rozstępy, ale siostra po ciąży tez nie miała.

Gość nfnff
Ja nie miałam ani jednego rozstępu. Mój sposób? Nie kremy dla ciężarnych ((wszystkie drażniły mnie zapachem) ale emolienty (Oillan) i natłuszczanie przy każdej okazji, czyli co wizyta w toalecie i podmycie się, to przy okazji krem na brzuch, piersi i uda.

Gość nfnff
(Dodam że przytyłam 13 kg w ciąży a wiek też nie sprzyjał sprężystości skóry bo miałam 32 lata.)