Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość frgtr

DLACZEGO LUDZIE NIE ROZUMIEJĄ, ŻE KTOŚ WOLI BYĆ SAM ?

Polecane posty

Gość frgtr

Czemu to jest krytykowane i uznawane za dziwactwo ? Nigdy zbyt mocno nie lubiłam ludzi, na dłuższą metę mocno męczy mnie ich towarzystwo, nie jestem odludkiem, nie jestem nieśmiała, funkcjonuje normalnie, załatwiam sprawy, pracuję, mam normalne relacje z innymi. Jednak wcale nie chce mi się z nikim być, nie chce mi się dzielić z nikim mieszkania i mojego świata. Nie chce mi się rodzić dzieci i zakładać rodziny. Kocham zwierzęta, jestem wolontariuszką w schronisku, w domu mam koty. Mnie to zasadniczo nie przeszkadza i czuję się dobrze, jednak wciąż z tyłu głowy siedzi mi myśl i wspomnienie o docinkach ze strony rodziny, że w moim wieku to należy być już co najmniej narzeczoną, a najlepiej to żoną i matką...Uważają, że odstaję od normy i zasadniczo powinnam być "inna" . Czy ktoś też tak ma ?

Gość michael wittman
tutaj nikt ale spróbuj w mięsnym

Gość marcin84w
tak,ja mam podobnie.Kobiety nie rozumieją że nie jestem zainteresowany spłodzeniem potomka.Na tym rozpada się każdy mój związek

Gość gdfvr
ja tak mam..ale tylko troszke:)

Gość frgtr
jestem metroseksualna , uwielbiam ocieraczy jadąc rano do pracy

Gość frgtr
Dorobiłam się podszywu - fajnie :-] . Tylko czemu ludzie tego nie akceptują, że ktoś ma inny pomysł na swoje życie ? I jest to od razu wytykane palcami i piętnowane na każdym kroku ?

Gość marcin84w
ludzie są zazdrośni bo samotny ma więcej wolności

Gość frgtr
To tak samo jak kobieta urodzi jedno dziecko , a potem łażą za nią i gadają, że musi być drugie bo jedynakowi zepsuje życie i spisuje go na samotność... a przecież nie każda kobieta i również nie każdy facet chce mieć więcej niż to jedno dziecko, inni nie chcą mieć ich w ogóle. Jeszcze inni nie chcą brać ślubu i zakładać rodziny - najogólniej mówiąc. Jednak każdy wybryk i inne myślenie uznawane jest za coś super nienormalnego.

nie rozumieją, bo mają ciasne rozumki i walą na oślep za stadem, bo czują się w nim bezpieczniejsi słabiaki tak mają ;) nie przejmuj się, to oni mają problem z rozumieniem świata, nie Ty u mnie np. nie moga zrozumieć, ż enie chcę mieć dzieci i wolę własnie np. koty albo psy i jeszcze, o zgrozo!, "puszczam" faceta samego na wyjazdy rózne (o zgrozo! bo z młodymi ludźmi płci obojga :) ) także wiesz.. niech mają zagwozdkę ;)

Gość jedyna rada na to - zmienic
towarzystwo, np wsrod moich znajomych innosc ( jesli nikomu nie szkodzi) nikomu nie przeszkadza. Fakt,ze jest to nieco nietypowe,bo czlowiek z natiury jest istota spoleczna, a zycie na ziemi wymaga prokreacji, ale zawsze jest pare procent odstepstw, ktore nikomu zrszta nie wadzą. Tylko niekulturalni ludzie komentują intensywnie cudze zycie, wiec , jak juz mówilam, postaraj sie oataczac kulturalnymi, bedziesz miala spokój. Co do nielubuenia przez ciebie ludzi - mysle,ze znalazlabys jednak bratnie dusze chocby wsrod miłosbnikow zwierząt.

Gość frgtr
To nie są jakieś bardzo niemiłe docinki, a raczej szeroko rozumiane zdziwienie - no bo jak to, nie chcieć rodziny, nie chcieć rodzić dzieci - to przecież oczywiste, że każda normalna kobieta tego chce i już. Ja się spotykam z ludźmi, w schronisku i w fundacjach poznałam wiele wartościowych osób które tak jak ja kochają zwierzęta nader wszystko, ale to powiedźmy sobie specyficzne środowisko i ich zachowania też przez "normalnych" uznawane są za dziwactwa totalne. Mam też znajomych spoza tego środowiska- takich powiedźmy sobie spełniających standardy czyli są albo sparowani albo/i mają dzieci. Chodzi mi bardziej o to, że denerwuje mnie obecność człowieka niemal 24h/na dobę, robienie ciągle czegoś wspólnie, ja sobie chodzę swoimi drogami i nie jest mi z tym źle, ale ile można słuchać " kiedy wreszcie się ustatkujesz, zegar tyka - czas brać się za dzieci " :o .

mała pociecha, ale powiem Ci - koło czterdziestki przestają sie dopytywac :) :) :)

Gość frgtr
Do 40-tki to mam jeszcze 14 lat :D . Nie wiem czy wytrzymam. :D

no ja jakoś wytrzymałam :) chociaż nie, raz dałam ciała - wyszłam za mąż no, ale się w końcu zreflektowałam i wróciłam "do siebie" :)

Gość poloiiiu
No i jest nas dwoje:), ja mam tak samo:), ja nie rozumie ludzi ktorzy sie nudza sami ze soba. Ja tez wole byc sama, jestem dla siebie wystarczajacym towarzystwem. i te pytania "nie nudzi ci sie sameeej':O. Jak ktos sie nudzi sam ze soba to cos z nim nie tak.

Gość poloiiiu
*rozumiem

Gość poloiiiu
i tez mam 2 koty. I nie chce z nikim mieszkac:)

Gość poloiiiu
Jeszcze mam wlasnie ten problem z "robieniem czegos wspolnie". Ja wole miec swoja robote i odwalac ja sama chocby bylo 2 razy ciezej, ale po swojemu. Jaki masz znak zodiaku?

He-Man WomanHater A co z zaspokajanie popędu ? Reka czy jedna noc i wypad ? A może przyjaciółka jakaś ? :)

Gość frgtr
Ja zasadniczo nie mam nic do facetów, lubię ich, ale żeby od razu mieszkać ze sobą, spotykać się codziennie, spędzać ciągle czas wspólnie - bo tak należy to dla mnie naprawdę wątpliwa przyjemność. Bywałam zakochana z wzajemnością i bez niej, spotykałam się z facetami, ale to naprawdę po pewnym czasie staje się bardzo męczące i zupełnie nie dla mnie. Poloiiiu - czyli myślimy i czujemy podobnie. :) Ja jestem rak ;) .

Gość frgtr
I do dzieci także nic nie mam, lubię je, jak spotykam się ze znajomymi którzy właśnie mają już dzieciaki to chętnie się z nimi zajmuję, ale absolutnie nie mam instynktu macierzyńskiego i nie wyobrażam sobie mieć swojego dziecka. No, ale jak ludzie widza, że mam za maluchami i dzieci mnie lubią to zaraz pada - a kiedy ty się postarasz o swoje :o . Suuuuperrr. :o