Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

traumfrau

STUDENCI

Polecane posty

Czy są tutaj studenci, którzy po pewnym czasie (np. po roku) studiowania w jednym mieście, przenieśli się na uczelnię do innego miasta? (pozostając na tym samym kierunku) Jestem w tej chwili na pierwszym roku architektury w Szczecinie, a chciałabym przenieść się na drugi rok do Wrocławia, na architekturę oczywiście;) No więc moje pytanie: jak to wyglądało w Waszym przypadku? Dużo pracy, materiału do nadrobienia? A może jest tutaj ktoś, kto znalazł się w podobnej sytuacji? Pozdrawiam :)

Jestem ;) po dwóch latach postanowiłam się przenieść do zupełnie innego instytutu, na ten sam kierunek, jako że poziom jest wyższy nie mam dużych zaległości, wszystko nadrabiam w trakcie

@pijany kjójićek: a jak to wyglądało u Ciebie ze strony formalnej? Pisałaś jakieś podania? Od czego powinnam zacząć?:)

no właśnie w tej kwestii chyba Ci nie pomogę, nie studiuję w Polsce, ja załatwiałam wszystko przez wysłanie aplikacji na uczelnie, na którą chciałam się dostać, ogólnie tej całej biurokracji było prawie 0, chyba powinnaś zadzwonić do odpowiedniego działu uniwersytetu na który chcesz przenieść się i zapytać jakie wymogi musisz spełniać, itd itd