Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a ja kocham chomiki

Mam pytanie do osob ktorzy maja za soba pisanie pracy mgr. Chodzi o ankiete.

Polecane posty

Gość a ja kocham chomiki

Robie badania na grupie 15 osob. Pytania sa na zasadzie tak, nie , nie wiem, raczej tak, raczej nie. Jak moge przedstawic wyniki tych badan? Jakie sa mozliwosci? Nigdy nie pisalam takiej pracy z ankietami wiec nie mam pohjecia.. Wiem ze mozna przedstawic to procentowo na slupkach. Jak jeszcze? I przede wszystkim jak analizowac te wykresy.. Bo kazdy kometarz do wukresu zapowiada sie na krotki bo odpowiedzi sa tak, nie nie wiem.. Prosze o rady..

np. 47% respondentów była za.... a reszta skłonna była za ( czymś tam) - nie wiem o czy ankieta jest

Gość nouvelle123456
Napisz jeszcze jakie wnioski wyciągasz z tych odpowiedzi

Gość a ja kocham chomiki
Słuchajcie a gdzie takie wykresy sie robi? W jakim programie to sie robi? Czy w wordzie da sie zrobic taki wykres slupkowy czy trzeba to robic w innym programie a potem przeniesc do worda??

Gość nouvelle123456
np.skoro 25% odpowiedziało na pytanie "czy czytasz regularnie książki" - NIE, to napisz, że można przypuszczać, że książki są dla nich za drogie ( tu odniesienie do grupy respondentów czy to młodzi czy starzy ludzie), że jeśli to młodzież to, że zamiast książek wybierają e-booki lub inne nowości techniczne itp. każda ankieta ma mieć jakiś cel i każde pytanie w niej także

Gość najprościej w excelu
wpisujesz dane w tabelkę a wykres "sam" się robi

Gość a ja kocham chomiki
dzieki!

Gość mikaaaaddooo
15 osób to raczej bym robiła wywiad, albo pytania otwarte przy takiej ilości osób badania ilościowe i procentowe przedstawianie wyników jest trochę bez sensu budowanie statystyk zaczyna się wg mnie od grupy minimum 100 osób ja przebadalam robiąc badania do pracy 130 osób za pomocą ankiety plus dwóch kwestionariuszy psychologicznych i jeszcze nie byłam zadowolona ze statystyk, wolałabym mieć z 200 osób jak już robisz, rób porządnie 15 osób-badanie jakościowe, każdy przypadek miałby być indywidualny

Gość gryrtytyty
A co studiujesz? Bo to dziwne ze dziewczyna na 5-tym roku nie potrafi zrobic wykresu w excelu, a jej grupa ankietowanych wynosi (o zgrozo!) 15 osób :-o

Gość 1121212111
ja mam napisaną met.z resocjalizacji, wraz z ankietami i wykresami tabelowymi , jak chcesz to podaj maila wysle ci jako wzor