Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość już nie mogąca...

jak zachowują się Wasze 1,5 - 2 letnie dzieci, jak czegoś nie dostaną?

Polecane posty

Gość już nie mogąca...

Witam Tak sie zastanawiam czy tylko moje dziecko jest takie okropne? ma 19 miesięcy, jak czegoś nie dostanie, albo cos jest nie tak jak on sobie to wymysli, to jest istna katastrofa, bije, krzyczy, płacze, histeria na całego. Nie mam już siły do niego, prosze powiedzcie jak zachowują sie Wasze dzieci?

Gość qwemn
Mój ma 1,5 roku. Zachowuje się podobnie, jak Twoje dziecko. Kiedy czegoś nie dostanie płacze, potrafi gryźć np. kanapę, czy robi coś ewidentnie za złość. Najczęściej wtedy zostawiam go w takiej histerii i idę sobie. Mówię mu, że jak się uspokoi to może do mnie przyjść i wtedy na spokojnie tłumaczę mu, że tak nie wolno itp. itd. Nie wiem czy dobrze robię? A Ty, jak reagujesz na takie zachowanie dziecka?

Gość moja mala tez tak reaguje
np jak nie chce jej cos wziac w sklepie i odkladam to kladzie sie na ziemi lub tupie a w domu jak nie chce cos dat to drze sie w nieboglosy ma 15 M

Gość moja mala tez tak reaguje
Ja reaguje tak samo jak ty .

Gość już nie mogąca...
tez "odkładam" go na bok i pozwalam żeby sie wykrzyczał, uspokoił, czasmi jest tak że nie da się go nawet na ręce wziąć bo "spływa: rzuca sie na ziemię, od razu bije po twarzy, szczypie. szatan!! czasami mam go tak dość że mam ochotę go komuś oddać!