Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czerwona swieczkaaaaaaaaa

ktora z was robila wesele po slubie cywilnym?

Polecane posty

mam pytanie czy robilyscie wesele po slubie cywilnym i jak ono wyglada? to pytanie kieruje do osob ktore braly slub cywilny bez koscielnego

Gość Inna PM
Moja przyjaciółka robiła. niczym się nie różniło od tego po kościelnym. Suknia sala, zespół oczepiny.

Gość ja nie robiłam
ale byłam na kilku takich uroczystościach, tzn. jak był sam cywilny. Dwa razy to było normalne regularne wesele, w lokalu, do rana, z tańcami, zabawami itp. Raz było przyjęcie dla najbliższej rodziny w restauracji i trwało tak mniej więcej do 22. A raz w ogóle nie było przyjęcia.

Gość poniewaz wsrod znajomych mam
wielu ateistow, normalne,ze nie brali koscielnego - a z weselem roznie - wieksze, mniejsze - jak po koscielnym. Pzeciez dla nich wlasnie slub cywilny jest wazny

Gość prinzesska27
My bierzemy tylko cywilny i robimy wesele. Mam kupiona normalna biala suknie ale ide bez welonu. Wesele nie bedzie duze na 55 osob. Bedzie dj z calym oswietlneniem , catering i tort weselny.

no wlasnie, a te oczepiny to jak? bo malo ktora dziewczyna idzie w welonie do cywilnego?

Gość ja nie robiłam
rzuć wiązanką, co za problem.

no racja, wiazanka:p

Gość ja nie robiłam
Tylko nie może być za ciężka, ani zawierać jakichś ostrych elementów, bo jak komuś wyląduje na głowie to nie będzie za ciekawie.

Gość prinzesska27
My robimy oczepiny.... To bedzie luzna szalona impreza...

Gość fiollettttt
ja maialam tylko cywilny i wesele takie jak normalnie:)

Gość 40dni do ślubu
A ja rok temu miałam slub cywilny obiad dla rodziców i rodzeństwa a teraz w czerwcu robimy kościelny już taki w miarę moze skromny bo na 60osób ale mi'e ma jak kościelny :-)

Gość sluchawkaaaaaa
nie ma jak koscielny ----> zalosne:O

Gość Kosmetoholiczkaaa
nie zalosne, tylko wlasnie nie ma jak Koscielny. Dla mnie cywilny jest bez znaczenia. Takie jest moje zdanie, Koscielny , albo wcale.

Gość prinzesska27
Mam nadzieje, ze uda mi sie mego meza w przyszlym roku namowic do koscielnego.

ja robiłam wesele po cywilnym, kościelny wzięłlismy rok później razem z chrzścinami i było przyjęcie w domu

Gość gihihiihihih
do pinezka 27 czy jakos tam a to do slubu trzeba namawiac?:O bo myslalam ze to decyzja obojga:O

Gość prinzesska27
Moj narzeczony jest zagorzalym ateista dlatego nie chce koscielnego slubu i dlatego tez bierzemy tylko cywilny.

Gość sandra buldog
Ej no to zależy od indywidualnego spojrzenia na świat. Dla mnie na przykład to kościelny jest bez znaczenia, a cywilny jest najważniejszy, ale nie wciskam innym na siłę swojego zdania. Żyj i daj żyć innym :)

Gość wkrotce
Za 2 tygodnie biore slub cywilny. Do slubu ide w bialej sukni z welonem, a niech ktos powie, ze nie wypada ;P Po uroczystosci chwila na zdjecia z rodzina a potem wesele do bialego rana. Z orkiestra, oczepinami, tortem i cala ta oprawa. Wiec rob jak uwazasz, indywidualna sprawa kazdego. Pozdrawiam

Gość whyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
do wkrotce i bardzo dobrze!!! rób wesele, ubieraj suknię ślubną, welon, torty, orkiestry itd. nie żałuj sobie kobieto, popieram cię bardzo, ja zrobiłam tylko obiad w knajpce po cywilnym i teraz strasznie żałuję, płakać mi się chce

Gość niespełniona piosenkarka
Hej, ja też za 9 miesięcy robie cywilny i wesele na 130 osób. Nikt z moijej ani narzeczonego rodziny nie ma nic przeciwko.Moj narzeczony jest rozwodnikiem.Właśnie ślub cywilny jest ważny względem prawa. Moj ślub cywilny bedzie piękny, znajoma urzędniczka już sie o to postara, zamówiłam skrzypaczkę, nie czuję się absolutnie gorsza od ludzi ktorzy mają kościelny. Nie widze różnicy, Bóg wie kto kocha naprawdę i to sie liczy

Gość niespełniona piosenkarka
P. S. życzę wszystkim ktorzy maja możliwość tylko cywilego, aby spotkali się z przychylnością tak jak ja

Gość ślub to ślub
mam pytanie czy robilyscie wesele po slubie cywilnym A czemu by nie? Wesele następuje po ślubie. A cywilny to również ślub, jakbyś nie zauważyła.

Gość Lola_25
Ja zawsze marzyłam o weselu, zabawie do białego rana wśród znajomych i rodziny o oczepinach, torcie, orkiestrze itp itd ale mój chłopak jest po rozwodzie, dlatego w związku z tym nie mozemy, tzn on nie może wziąć ślubu kościelnego 2 raz... Jednak wydaje mi sie, że nic nie stoi na przeszkodzie zrobić normalne tradycyjne wesele po ślubie cywilnym:) Co w tym złego??

Gość gość
Robiliśmy. Wyglądało normalnie, a jak niby miało wyglądać? Ślub to ślub, wesele to wesele.