Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a taka pomaranczka

za tydzien przypada 7 miesiecznica smierci przyjaciolki

Polecane posty

Gość a taka pomaranczka

w zwiazku z czym chcialabym zamowic msze, ale jest problem... nie mam kasy :o nie pracuje dlatego tez mam chwilowe problemy z kasa.. nie mam od kogo pozyczyc a zalezy mi zeby ta msza sie odbyla... co robic?? wypada isc do ksiedza czy nie bardzo? dziwnie bym sie czula nie dając mu pieniedzy :/ poczekac do nastepnego miesiąca ? proszę o jakąś poradę. Pozdrawiam :*

O ile wiem msze zamawia sie o wiele wcześniej a tydzień przed uiszcza sie opłatę w biurze parafialnym.

Gość agnestwenty
a co sie stalo kolezance twej?:(

Gość a taka pomaranczka
tak, wiem, ale myslalam ze inaczej sie ulozy, dlatego nie zamawiałam, a u nas jest tak ze od razu na miejscu wpisuje do ksiegi dane i bierze pieniadze... pikczeson zboczku to nie było śmieszne :P

Gość michael wittman
w naturze można i owszem jeżeli masz 9-12 lat w starszych dzieciach to klecha raczej nie gustuje i osłuży cię organista :-D

Gość thgtrgh
po prostu powiedz mu jaka jest sytuacja, moze sie zgodzi, a za msze jesli juz to nie musisz dawac nie wiadomo ile

Gość thgtrgh
to jest straszne,że młodzi ludzie umierają:(.... niech spoczywa w pokoju, może po tamtej stronie jest lepiej niz na naszym ziemskim padole.... Ale strasznie smutne to wszystko:(

Gość a taka pomaranczka
słuchajcie, a może wezmę go na litość ? przyniosę Lolę - tak ma na imię moja świnka skarbonka, jak przyjdzie do płacenia , wyjmę Lolę, pogłaszcze poryjku, pochlipię, powiem "musze cie rozbić" i wtedy może ksiądz powie "nie dziewczynko, zostaw świneczke , niepotrzebuję pieniedzy"

Gość a taka pomaranczka
pikczeson wiesz jedno nie wyklucza drugiego :p thgtrgh zgodze sie z Toba w 100% .. :( najczesciej to wina lekarzy ale co zrobisz :/

Gość zaszłam w ciążę w wieku 77 lat
najpierw, się głupia krowo wylecz z choroby smoleńskiej i wsadź sobie krzyzyk w dupę.

Gość ratunkucozaokreslenieeee
co to takiego ???? miesiecznica?????? jest takie słowo w ogóle??? miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznic a miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica m iesiecznica miesiecznica miesi ecznica miesiecznica miesieczn ica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznic a miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesie cznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesieczni ca miesiecznica miesiecznica miesiec znica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica mie siecznica miesiecznica miesiec znica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesieczn ica miesiecznica miesiecznica miesiecznica miesiecznica m iesiecznica miesiecznica hahahaa

Gość a taka pomaranczka
zas mi was! o cos spytac to szczegolow sie czepiacie kurwa mac! tacy idealni a byki sadza wszedzie.. ;/ miesiecznica? nie wiesz co to jest? to w google sprawdz

Gość prosze o porade
a ile sie u was za msze daje 500zl? u mnie to jest koszt 20zl.to taka sume mozesz pozyczyc od kogos skoro nie masz.

Gość ja mam taki pomyl dla ciebie
za tydzien pomodl sie sama w domu, a msze wykup po uplywie roku od jej smierci...

Gość czyjestnaforumktoskto
jesli jestes ze slaska to 30 zl moge ci podrzucic i isc z toba zaplacic za te msze bo wiecej za bardzo nie moge dac, ostatnio na ulicy poprosil mnie pewien pan wygladal na pijaczka o 50 gr pozbieralby jeszcze troche i kupil gorzale. po prostu nie wierze ze wydalby te kase na zarcie dlatego poszlam z nim i kupilam mu to jedzenie. jakos nie bardzo ufam ludziom, czasami mowia ze wydadza na konkretna rzecz a tymczasem kupuja cos zbednego.

Gość a taka pomaranczka
U nas w kosciele jest glupi zwyczaj ze ludzie daja 50, 80 i wzwyz... szczegolnie te stare babki , ostatnia kase dadza ksiedzu naiwniaczki. Kiedys dalam 40 to spojrzal spod byka :o juz myslalam ze odmowi mi tej mszy;/ czyjestnaforumktoskto rozumiem Cie bo sama nie bardzo ufam ludziom, dziekuje za propozycje ale nie moglabym wziac od kogos obcego pieniedzy tym bardziej,ze sam na kasie nie spi ( wywnioskowalam z Twojego postu), no i nie jestem ze slaska :) chyba faktycznie pomodle sie w domu,a wtedy na rocznice jej zamowie ta msze... dziekuje Wam za pomoc :)