Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hjsdhjsdy48943

co sie dzieje z moimi dlonmi

Polecane posty

Gość hjsdhjsdy48943

po myciu od jakiegos czasu ( myje rece baardzo czesto , w domu zawsze tym samym mydlem ) , piecze mnie skora na dloniach , i robią sie plamy , jakis tydzien temu swedziala mnie skora , i mialam kropki , jak uczulenie , teraz skora jest wysuszona , i czerwona w niektorych miejscach , co to moze byc? z przemarzniecia?

skóra może być bardzo przesuszona, po każdym myciu powinno się kremować łapki...ale może tez być to uczulenie( może właśnie na to samo mydło które używasz od jakiegoś czasu- niestety z dnia na dzień można się uczulić )Skorzystaj sobie z tej stronki może się dowiesz coś więcej http://www.medrun.pl/wroclaw/page/porady/porady,

Gość brumbrumbuem
jak myjesz dlonie za czesto i z nieracjonalnych powodow to masz nerwice natrectw i warto isc do psychologa. wiem z doswiadczenia. i nie dziwne ze rece marnieja pod taka iloscia wody i mydla

Gość hjsdhjsdy48943
noo , bardzo czesto myje , bo jak jestem w pracy /na uczelni , ciagle wydaje mi sie , ze mam brudne rece..

hmmm pachnie to nerwicą natręctw- psychoterapia by się przydała.

Gość brumbrumbuem
idz do psychologa. czym predzej tym lepiej :) ja chodze a wszystko zaczelo sie od nerwicy natrectw,a miedzy innymi przesadnego mycia rak

Gość coś na dlonie
kup olejek rycynowy w aptece lub masc z witamina a i wcieraj...jesli przesuszenie to zniknie:) kosztuje grosze:)

Gość bimbambom1
Czy to podkreślenie, że myjesz ręce baaardzo często, miało ukrócić ewentualne podejrzenia, że masz chorobę z brudu? Nikt by tak nie pomyślał. Jeżeli rzeczywiście zmywasz często z rąk urojony brud, to naprawdę nie ma się czemu dziwić. Skóra nieustannie traktowana wodą, a jeszcze gorzej wodą z chlorem i chemikaliami w postaci mydła musi być zmasakrowana i podatna na infekcje, bo zniszczyłaś jej warstwę ochronną. Zacznij szanować swoją skórę i nie znęcaj się nad nią.

Gość beroniq9191
ja też mam problem z bardzo suchymi dłońmi, ale używam od jakiegoś czasu tego kremu - http://decubal.pl/produkty,hand_cream.html i jest bardzo dobry, polecam. tani, starcza na długo i jest bardzo delikatny

Gość kefir;
z tym myciem to konkretnie ablutomania