Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość już nie karmiąca mama

Jak stracić pokarm?

Polecane posty

Powiedzcie mi proszę w jaki sposób mogę się pozbyć pokarmu z piersi bez konieczności wizyty u ginekologa? Czytałam o odciąganiu tylko niewielkiej ilości pokarmu, a nie tak żeby opróżnić pierś całkowicie i o obwiązywaniu się bandażem. Jak to obwiązywanie ma wyglądać? Ciasno?

Gość eeeext
to zabobony sprzed 100 lat, doprowadzisz do zapalenia piersi zakładam, że już wcale nie karmisz ? odciągaj minimalne ilości, tylko tyle, żeby troszkę ulżyło, rób zimne okłady na piersi i pij herbatę z szałwii 4 saszetki dziennie plus 1 tabletka witaminy B 6

musisz obwiązać piersi bandażem tak mocno bardzo i tak trzymać do 2-3 dni

Dwie sprzeczne opinie. Nie karmię już wcale i odciągam od wczoraj po troszku i wylewam.

Gość yyyyuor
hehe przestajesz karmic i wszystko sam znika, u mnie po roku piersi wrocily do sewgo rozmiaru

A nie dostanę zapalenia piersi? Czuję kilka razy na dobę ze są bardzo przepełnione i aż bolą i muszę choć odrobinkę odciągnąć wtedy.

Gość yyyyuor
zapytaj gina albo srodowiskowej mi nic nie było, pokarmilam miesiac i nie wytzrymalam, do tego od butli mala zaczela normalnie spac tj 3h pozniej cale noce.

Gość yyyyuor
nie wytrzymalam bólu dla jasnosci.

Ja też karmiłam miesiąc, ale zachorowałam i muszę brać leki. Kazali mi dziecko odstawić. Na domiar złego dziecko też zaczęło mieć problemy i musi dostawać specjalne mleko dlatego pewnie do karmienia już nie wrócę, szczególnie, że nie wiadomo ile potrwa moje leczenie. Szkoda bo myślałam, że go dłużej pokarmię.

Ja odciągała tyle tyle żeby bólu nie czuć i żeby piersi troszkę zmiękły (tak żeby odczuć ulgę) nie obyło się bez zatorów ale od razy rozbijałam je prysznicem (ustawiałam na jeden ciągły strumień i masowałam zator a potem całe piersi 1-2 razy dziennie/ Codziennie odciągałam mniej i pokarm zanikł po ok 6 dniach. Nie zabandażowała bym sobie piersi bo chyba bym się wykończyła z bólu, miałam dużo pokarmu więc troszkę to trwało.

Gość alaaa ma kotaaaaa
ja chciałam sobie poradzić sama odciągając po troszce i pijąc herbaty - nic z tego o ile jedna pierś się "normalizowała" o tyle druga uparcie była dalej zapełniona mlekiem. wkurzyłam się i poszłam do gina po tabletki w ciągu 2 tyg wszystko wróciło do normy bez żadnych zabaw w odciąganie i masowanie...