Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juuila10

Pomocy ciasto?!

Polecane posty

Gość juuila10

moja mama ma dzis imieniny, irobie jej ciasto. Mam jajka, margaryne, mleko, mąke i czekolade, zelki polewe tru. i posypkę kolorową. jakie ciasto moge zrobic. ona jeszcze spi wiec chcialam je zrobic teraz.Prosze o pomoc!

Gość mojitomaja
brakuje mi proszku do pieczenia chyba...

Gość a ja powiem ci dziewczyno ze b
zrób nalesniki i jedne na drugim przekładane dzemem /sosem trusk. i na koniec ozdób o tak to wygląda http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://najlepszeprzepisy.info/wp-content/uploads/tort-nale%C5%9Bnikowy.jpeg&imgrefurl=http://najlepszeprzepisy.info/tort-nalesnikowy/&usg=__rfxweH-P6T_I2bTp_gsxjJrCmJw=&h=157&w=236&sz=7&hl=pl&start=0&zoom=1&tbnid=EJCi5lK3kSZw5M:&tbnh=125&tbnw=188&ei=sr2_TYeQLo3Hsgb3qOzCBQ&prev=/search%3Fq%3Dnalesniki%2Btort%26um%3D1%26hl%3Dpl%26sa%3DN%26biw%3D1260%26bih%3D669%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=1011&vpy=449&dur=17&hovh=125&hovw=188&tx=115&ty=84&page=1&ndsp=15&ved=1t:429,r:14,s:0

Gość juuila10
nie mam biszkoptów. a proszek do pieczenia mam!!!

Gość juuila10
a sa jakies inne pomysły?!

Gość juuila10
[zgłoś do usunięcia] a ja powiem ci dziewczyno ze b zrób nalesniki i jedne na drugim przekładane dzemem /sosem trusk. i na koniec ozdób o tak to wygląda http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://naj lepszeprzepisy.info/wp-content/uploads/tort-nale%C5%9Bnikowy .jpeg&imgrefurl=http://najlepszeprzepisy.info/tort-n ,r:14,s:0 10:33 [zgłoś do usunięcia] juuila10 dzięki za strone.SUPEEEEER>

Gość mojitomaja
babke upiecz pol kg maki 35 dag cukru 25 dag margaryny do pieczenia 4 jajka paczka proszku do pieczenia czekolade mozesz stopic w garze polac i posypka posypac piecz od 1 do 1,5 h sprawdzaj czy nie ma zakalca

Gość juuila10
ludzie potrzebuje wiecej przepisó. Najwyżej wwezme babke, ale wolalam orginalniej ;P

Gość mojitomaja
z tego co wymienilas nie zrobisz nic oryginalnego

Gość hylenka
idz do zabki,sa czynne chyba i osiedlowe sklepy tez snikers,nie pieczony 2paczki krakersow,wukladasz warstwe na to bita smietana-schłodzona mocno z 1h conajmniej -albo krocej w zamrazlniku ubij na puch dodak z 2 lyzki cukru pudru pod koniec ubijania to na krakersy,przykryj nastepna warstwa krakesrow,na to kaimak-z puszki tofii,na to orzech posiekane tez słone...i moze byc polewa,albo strta czkolada,ale to ciasto musi sie przegryzc...najlepiej dzien wczesniej robic pelno jej przepisow na 3 bit,rafaello tez niezle szukaj

Gość juuila10
niechce mi sie isc do sklepu. a w pobliżu nie mam zabki itd

Gość hylenka
ta smietana do ubicia musi byc 30%conajmniej i 0,5litra;) powodzenia

Gość hylenka
upiecx biszkopt,wystudz zrob krem sa przepisy i dodaj do niego posiekaną czekolade i troche alkoholu;) moze namoczone w nim rodzynki jak masz;),ładnie udekoruj

Możesz utrzeć margarynę z cukrem, dodać 6 żółtek, wymieszać, dodać 2 szkl mąki i 2 łyżeczki proszku, jesli masz 2 łyżki octu. Potem pianę ubitą z białek, olejek cytrynowy albo sok z cytryny i startą skórkę. A na końcu czekoladę startą na tarce o grubych oczkach :) Upiec troche dłużej niż godzinę w 170 stopniach i po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

możesz zrobić ciemny a'la biszkopt i przełożyć go masą budyniową ,którą możesz sama ugotować z mleka ,maki zwykłej ,ziemniaczanej ,cukru ,cukru waniliowego a jak masa przestygnie ,wmiksować w to chociażby pół kostki margaryny ,na wierzch polać polewą ,którą również możesz zrobić sama albo tą truskawkową ,którą tam masz jak nie masz proszku do pieczenia to może znajdzie się odrobina sody ?

Gość juuila10
zaje fajna chyba go zrobie. a mam pytanie trzeba dodaxc czekolade? NIE MAM BISZKOPTÓW!!!!!!!!

Można też dodać wiórki kokosowe, rodzynki, posiekane wafelki, pokruszone ciastka maślane, albo nic nie dodawać i też będzie dobrze.

Gość mwmw
ciasto czekoladowe 2 tabliczki gorzkiej czekolady 2/3 szklanki mąki 25-30dag cukru 6 jajek kostka masła papier do pieczenia blacha 65x30cm Masło i pokruszone czekolady topimy w misce nad gotującą się wodą. Ubijamy jajka. Miskując powoli dodajemy mąkę i cukier, a następnie ostudzoną czekoladę. . Masę wlewamy do blachy pokrytej papierem i wygładzamy. Wstawiamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika na 20 minut. Po wyjęciu ładnie pokroić w kwadraty(). ozdobisz czym masz:P Banalnie proste. Nawet ja to potrafię A jakie dobre! Mniam.

chodzi o biszkopt w sensie placek biszkoptowy a nie biszkopty z paczki !!!

Gość juuila10
zaje...fajna a ile czego trzeba dodac?! Pomóż

Kostka margaryny. 1,5 szkl cukru, 6 jajek, 2szkl mąki, 2 łyżeczki proszku, 2 łyżki octu, połowę buteleczki olejku i to chyba wszystko :) Mama jeszcze śpi???? Sprawdź czy oddycha :D

Gość juuila10
dzieki wielk8ie. Oddycha , oddycha. ona jest malarka, po nocach maluje ;P, dlatego jeszcze spi. dzieki wielkie na pewno zrobie.ale znasz jeszcze jakies przepisy, bo ten jest suuuuuuuper.

Gość juuila10
a iwesz co moge dac mamie na imieniny oprócz ciasta?!

Gość juuila10
Podaj te które uwazasz za lepsz?!