Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezrobotna studentka

praca

Polecane posty

witam! Jestem studentką 1 roku i szukam pracy na okres między czerwcem a październikiem. Potrzebuję trochę kasy. Problem w tym, że nie mam kompletnie żadnego doświadczenia. Myślałam o pracy w butiku i nie wiem, czy do tego muszę znać obsługę kasy fiskalnej? Myślałam też o zostaniu konsultantką w jakiejś firmie kosmetycznej, ale to chyba niezbyt dobry pomysł, na pewno nie można tego traktować jako "główne" zajęcie Poza tym od razu mówię, że nie nadaję się do pracy jako kelnerka...jestem niezdarna i w ogóle. Myślicie, że mam duże szanse na znalezienie pracy?

Gość buuble bub
nie wiem, czy do tego muszę znać obsługę kasy fiskalnej? a jak myślisz? dodatkowo jak każda praca na kasie = wyciąganie od klientów jak najwięcej drobnych bo jak zaczną płacić 100 a ty nie będziesz miała z czego wydać to się popłaczesz ewentualnie cię zwolnią. już znam taki przypadek gdzie koleś w aptece nie wysilił się na myślenie potem nie było z czego wydawać to pożegnał się z pracą

no to świetnie, że chcę się przenieść an farmację... a tak poza tym to może masz jakieś propozycje gdzie mogłabym pracować?

Gość obsługę kasy fiskalnej
załapiesz w pięć minut :-) to nie jest trudne. Na twoim miejscu bym popytała w sklepach - a najlepiej w galeriach, jeśli u ciebie jakaś jest - tam chętnie przyjmują studentów. Poza tym zawsze zbieranie czegoś (jakichś truskawek itp.) zostaje.

ale to nie trzeba mieć jakiegoś papierka, że się ukończyło kurs obsługi kasy? W tym tygodniu zamierzam pojechać do hipermarketu i popytać w butikach

Gość buuble bub
jak to mówią apteka to nie supermarket tam trzeba mieć czym wydawać zależy gdzie mieszkasz ale na wakacje powinni chcieć w różnych branżach studentów wiele osób bierze wtedy urlop itd

inne możliwości: szpital - jako salowa, prywatnie pomoc osobie starszej (nawet z zamieszkaniem w innym mieście, wtedy nic się nie wydaje), w punktach usługowych typu plus, play, punkty xero itp, jakaś sprzedaż sezonowa - zależy, gdzie mieszkasz - np. nad morzem przy lodach, rybach, w innych miejscowościach też lody, gofry, pamiątki...

Gość buuble bub
zależy gdzie bo niektórzy mogą wymagać obsługi kasy a popytaj na stacjach benzynowych tam dużo młodych osób pracuje

ja pracowałam już przy kilku kasach fiskalnych (w różnych miejscach znaczy :-) ) i do tej pory nie mam papierka.

dzięki :) mieszkam w Lublinie jakby co

Jedno z moich ulubionych miast! Tam jest dużo możliwości, zwłaszcza, że latem studenci wyjeżdżają - pamiętam, jak Lublin się latem wyludniał :-) Możesz poszukać też w okolicznych miejscowościach - takich bardziej uzdrowiskowych (Nałęczów itp.), oczywiście trzeba kalkulować, czy opłacają się dojazdy.

Gość no i ośrodkach wczasowych
w recepcji, jako pokojowa, pomoc kuchenna, do prac gospodarczych - do takich rzeczy potrzebują zawsze i w dodatku zapewniają wyżywienie i noclegi (powinni przynajmniej)

no właśnie wolałabym w Lublinie, bo bez dodatkowych opłat no i chcę być na miejscu w wakacje więc wyjazd zupełnie gdzie indziej nie wchodzi w grę...więc twierdzicie, że mam szansę na butik? Wydaje mi się, że to może być niezła praca no może lepiej płatna...