Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co sie dzieje

problem z drukarką- jaka przyczyna?

Polecane posty

od roku mam drukarkę Brother DCP-195C. Od jakiegoś czasu druk strasznie sie rozmazuje- jak chce wydrukować coś małą czcionką to nie da się tego odczytać. druk jest jakby "podwójny". Co moze być przyczyną? zły tusz, kartki?? Obejmuje mnie jeszcze okres gwarancyjny, ale jak dam do serwisu to pewnie stwierdzą że to wina używania nieoryginalnych tuszy Brother. Czekam na odpowiedzi......

Gość to wina używania
nieoryginalnych tuszy Brother

no ale coś wymaga naprawy/ czyszczenia? Jak kupię oryginalny to będzie ok??

pomóżcie..

po pierwsze sprawdź czy jakiś kawałek papieru nie dostał się o środka. po drugie stosuj zamienniki ale firmy activejet bo to bardzo dobra firma po trzecie sprawdź ustawienia drukarki, wydrukuj stronę testową i skalibruj ją

Gość pewnie te związane z
a zrobiłaś "wyrównanie pojemników z tuszem" jak zmieniałaś tusz?

papier nie dostal sie nigdzie do środka, strona testowa wychodzi dobrze. a jak robi się to wyrównywanie pojemników z tuszem?

jak podłączasz drukarkę do komputera to na pewno masz jakieś menu. Tam znajdź opcję wyrównania. Bo jeśli nie wiesz jak to się robi, to znaczy że tego nie robiłaś i znalazłam ci przyczynę:)

a można jakoś dokładniej bo ja jestem zielona w sprawach z komputerem. Jak wymieniałam tusz to postępowałam zgodnie z tym co wyświetlało się na lcd na drukarce.. Poszukam to wyrównywanie tylko nie za bardzo wiem gdzie :)

jeśli nie wiesz gdzie to wejdź w ---drukarka--- właściwości

eh i nie wiem gdzie to znaleźć. Gdy daję na właściwości- otwiera się okienko z 6 zakładkami, ale nigdzie nie ma wyrównywania

już wiem co było problemem. śledząc te wszystkie zakładki odznaczyłam '"druk dwukierunkowy" w preferencji drukowania i wszytsko jest idealnie do odczytu. Dzięki za pomoc

Gość ben
Warto stosować sprawdzone zamienniki jak ActiveJet.

Gość czino
Co do activeJet mozna być pewnym jakosci, przy zakupie otrzymuje sie nawet gwarancje. To nie kolejny tani zamiennik.

Gość gość
moze oddaj do serwisu? ja korzystałam kilka razy z tego serwisu www.inprosystem.pl/brother i jak na razie jestem zadowolona, nic sie nie psuje

Gość olcia222
Tak niestety dzieje się często przy zamiennikach. Jeśli nie chcesz wydawać majątku na oryginalne tusze to kup sobie jakiś model Epsona. Firma ma teraz promocję http://www.epson.pl/zwrot i sporo można oszczędzić przy zakupie. A pojemniki z tuszem do tych drukarek są bardzo tanie.

Gość zyga759
Zamienniki nie są dobrym przewodnikiem przy drukarkach. Warto nie ryzykować. Lepiej kupić funkcjonalną drukarkę. O tym Epsonie dużo czytałam i też się nad nim zastanawiałam nad zakupem. Super mają ten systemem ITS . Ale jaki model najlepiej wybrać?

Gość gość
Ja to nie miałam się czasu bawić w czekanie i samodzielne rozwiązywanie problemów więc po prostu zadzwoniłam po fachowców z firmy http://grafixbis.com.pl i jestem zadowolona bo szybko i sprawnie załatwili.

Gość Pikselks
Może masz problem z głowicą od słabych zamienników. Przeczyść ją w opcjach drukarki na kompie kilka razy, a przede wszytskim kup lepsze zamienniki. Polecam tusze i tonery Asarto - Nawrowski dobrze rekomenduje ten produkt https://www.youtube.com/watch?v=PQVZPlt3L18

Gość gość
Zamienniki muszą być dobrej firmy, bardzo dobrze w testach wypadają Active Jety, jakością nie odróżniają się od oryginalnych także te można kupić bez najmniejszych obaw.

Gość gość
Miałam kiedyś problem z drukarka ale to przez złej jakości zamienniki, musiałam oddać drukarkę do naprawy, udało się ale z zamienników nie zrezygnowałam jedynie zmieniłam na firmowe.